lauantai 5. syyskuuta 2009

No niin, lapset...

...Kaisa on käynyt taas vähän Tapiolla... :D

Kävimmehän me Vaiskain kanssa Tapiolla loppiaisaattonakin, mutta silloin Sami ei ollut mukana, eli kukaan ei ikuistanut näitä muistorikkaita hetkiä. Nyt retken toisena kohteena olivat Kauhajoen ruokamessut, joten Samikin lähti mukaan. Ja kun hän alkoi osoittaa uupumisen oireita Tapiolla, ojensin hänelle kameran. Niin että tässä jälleen perinteistä kuvakimaraa...


"Voi kun olis ihana väri, mutta kun on muovia..."


Myymäläetsivä vartiopaikalla?


Penks, penks... Puroja virtasi laatikoittain.


Neuloako vai eikö neuloa, kas siinä lanka!


Etsi Kaisa!


Vaiskai taitaa laskea jo kertyneitä keriä, Kaisa se vaan kaihoaa uusia...


Sitten taivutetaan vasempaan ja oikeaan...


Ihmettelemme sitä, miksi neulomme sukkia niin paljon mieluummin kuin lapasia. Ja nämä ovat kuitenkin niin kauniita!


"Älä nyt mitään epäile, mä vain muuten tähän pysähdyin..."


"Hä-äh, mitäs tuolla..."


Oi-oi ja voi-voi...


Melekeen jo viämistää...


Kaihoavia katseita.


"Katto ny, siis katto ny!"


Ehkä meitä ei sitten kuitenkaan ole tarkoitettu toisillemme...

Tätä on liikaa!


"Jahas, ja mitäs tässä..." Meidän saapuessamme Tapiolle pari bussikuormallista naisia jonotti kassalle, ilmeisesti olivat matkalla ruokamessuille. Vasta nyt rupesin miettimään, että mitähän ne musta ajatteli kun Sami pomppi ympärillä kameran kanssa... :D

Hmm... Trekking on tarjouksessa...


"Myyjä, onko tämä sukka varmasti tuore?"


Mitäs mun lista sanookaan... ("Onko sulla lista?" parkaisi Vaiskai.)


"Kuule Kaisa, kun sulla on jo lankaa."
"Joo muttei tätä!"


Pitäiskö mun ottaa tätä...


...tämäkin olis kyllä hyvää...


Voi kun osais päättää!


Kuvamainontaa.


"Jos mä laihdutan itseni kokoon XS, niin onko mulla varaa neuloa itselleni pusero Noron Silk Gardenista?"

Sitä muuten saa Tapiolta, vaikkei nettikaupassa näykään - on kuulemma mahdoton kuvata sinne niin, että värit toistuisivat edes suunnilleen oikein! (Ja voin vinkata, että on pikkuisen edullisempaa kuin muualla, eikä tämä ole maksettu mainos, sillä asia yllätti ja ilahdutti minua itseäni tavattomasti...)


"Anti mennä, kerran sitä vaan eletään! Sitäpaitsi laihtuu kokoon XS kun ei ole enää varaa syödä."


Lankahamsterin unelmakeriä? 200 g, 600 metriä.


Huomio, ostoksista eivät kaikki ole minun! Osahan on Vaiskain, siis - öö - nuo pari perimmäistä lankakerää...


Pukeeko tämä mua?

Kaikki repliikit ovat täysin mielikuvituksen tuotetta ja kaikki yhteydet tosielämään ja todellisiin henkilöihin ovat täysin sattumanvaraisia.

Ja niinhän siinä kävi, että ihan pikkuisen enemmän ostin kuin aioin. Toisaalta, kun Päntäneelle lähtee, niin kyllä silloin kannattaa ostaa varastoon. Visa-parka vinkaisi, mutta kuka sen tietää, olenko ensi vuonna työpätkäni pätkinyt ja hyvä kun rahat riittävät taas edes ruokaan. Niin että nautitaan nyt.


Joo, siis ostin. Kilon Eskimoa, kolme kerää Steppiä - huomasin, etten omista yksivärisiä sukkalankoja, ja haaveissa on Saltkråkan - pari kerää Puron Jäätynyttä karpaloa tunikasta yli jääneiden kaveriksi myssyyn ja kynsikkäisiin, kasan Noron Silk Gardenia - olen haaveillut siitä niin kauan, etten malttanut olla ostamatta, rakastan vanhaa Noro-takkiani ja aion tehdä noista tunikan, joten ihan puserollista ei tarvita - kerän Noron sukkalankaa, Regian "liukkaudenestoainetta" (lukekaa lisää Modan ja SK:n uutissivuilta) sekä kasan Dropsin pyöröpuikkoja. En tiedä mikä maanantaikappale minun KnitPicks-settini on, mutta alan vähitellen kallistua takaisin näihin "tavallisiin puikkoihin", kun kuuluu vaan naps ja viuh.

Ruokamessuilla söimme lounaan ja yritimme kiertää osastoja, mutta tungos oli niin kamala ettei sisätiloihin ollut mitään pääsyä. Messuilun alussa Hämes-Havusen ensimmäisellä sisäpihalla eräs täti alkoi tuijottaa minua vaivihkaa. Kerrankin se ei ollut sellaista "mikähän kääpiö tuokin on" -tuijotusta, vaan ihan selkeästi hän yritti peitellä uteliaisuuttaan Sylviäni ja Noro-sukkiani kohtaan. Ei vain tullut kysymään mitään - harmi, olisin mielelläni kertonut niistä lisää! :)

18 kommenttia:

  1. Ihan vaan pikkusen nauroin täällä ittekseni ääneen :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus ;).
    Tuonne pitäis päästä, kun ens kerran ollaan Teuvalle tulossa( mahd. kuun loppupuolella).
    Jos tulee Jalasjärven ja Kauhavantietä, niin onko se miten kaukana Kauhajoentien risteyksestä ja minne päin siitä sit mennään?
    Me ohitetaan aina se Jalaksen tehdas, Jokipiin pellavan kyltti ja tullaan sitten myöhemmin sille kamalalle Tokerotielle.

    VastaaPoista
  3. Toi vihree takki sopii sulle ihan älyttömän hyvin!
    Ja joo, pikkuisen nauratti toi kertomus ;)

    VastaaPoista
  4. Kumma juttu, mikä ihme teitä tuossa naurattaa... :D Mari, kiitos, mä rakastan tuota takkia! Vahinko vaan, että se oli tämän päivän säälle lopulta liian kuuma, vaikka aamulla meillä oli tosi syksyistä...

    Marja, Tapion kauppa on siis Päntäneellä eli Kauhajoelta Karijoen suuntaan. Jos tulet etelästä Kolmostietä, käännyt just sille kamalalle Tokerotielle (se on kamala, onneksi ei tartte kulkea töissä Kauhajoella) ja seuraat Kauhajoen keskustan opasteita. Kun opasteissa lukee Topeeka, käännyt sille ja ajat niin kauan, että tulet T-risteykseen. Käännyt vasemmalle (kyltissä on tiennumero mutten nyt muista mikä se on, joka tapauksessa vasemmalle) ja ajat niin kauan että usko loppuu (keskustasta muistaakseni 9 km). Tapio on ihan tien vieressä oikealla, matala rakennus mutta kunnon kyltit.

    En tiedä osasinko nyt vastata siihen mitä kysyit, mutta toivottavasti tästä on jotakin hyötyä!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia illan piristyksestä! :) Vaikka minulla täällä on tänään muutenkin ollut suupielet korvissa, huomenna varmaan poskilihakset repeävät lopullisesti liitoksistaan. :) Ihana lukea sinun kirjoitustasi ja ennen kaikkea katsella noita hauskoja kuvia! :) Terveisiä Samille, hän on hyvä kuvaaja ja pakko nostaa hattua, kun hän jaksaa kierrellä kanssasi lankakaupassa! :)

    VastaaPoista
  6. Voi kun sai taas maketa naurut! ;D Hyviä ilmeitä niillä kassajonossa seisojilla! ;D

    Kyllä taas rupesi haluttaan Tapion kauppaan! Pääsis nyt edes yhden kerran käymään, että saisi tuon ihmeen nähdä omin silmin!

    VastaaPoista
  7. Olipa hauska kauppareissu! Sami osaa ottaa kuvia ja sulla on tuo kertomisen lahja. Pitäis päästä taas itteki Päntäneelle. Messuilta saa tosin lankaa, muttei se ole sama asia.

    VastaaPoista
  8. Kiitos ajo- ohjeista ja varmasti löydämme noilla ohjeilla perille. Onhan sitten aikanaan anoppi entisenä Teuvalaisena mukana eli emme voi eksyä.

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus - sai miut hyvälle tuulelle! Kuvia piti katsoa suurempina ja kuolata lankoja! Tuonne pitäisi päästä, vai menisinkö siellä ihan sekaisin... =)

    VastaaPoista
  10. Voi ei, haluais kans tuonne lankaparatiisiin! Olen kaksi kertaa käynyt siellä, jälkimmäisestä on jo puolitoista vuotta.

    VastaaPoista
  11. Minä olen vaan haaveillut, että pääsisin Tapiolle juuri noitten Norojen ja muiden kirjavien lankojen vuoksi (niitä ei oikein täältä mun lankakaupoista löydy). Siellä on siis Noro Silk Garenia? Oliko useampaa vaihtoehtoa, yritin kuvista kovasti etsiä. Mä tein silloin lopuista langoista Jaakolle huivin ja kynsikkäät ja kyllä ne on pysyneet hyvänä ja niistä on tykätty, joten ei ollenkaan harmita, vaikka "vähän" maksoi.

    VastaaPoista
  12. Mari, kyllä se Sami ihana onkin, kuten blogiisi jo kirjoitin.. :D

    Matleena, kyllä se kauppa on elämys ihan oikeasti!

    Heleena, totta, se ei ole sama asia. Tuolla saa rauhassa hiplata ja hypistellä...

    Marjo, kyllä te varmaan löydätte! Ottakaa Tapion puhelinnumero muistiin niin voitte hätätilassa soittaa.

    Hepsi, siellä pitää olla se lista, tai muuten menee sekaisin. Ja sittenkin ostaa listan ulkopuolelta! :D

    Kaima, kyllä nyt on aika jo tehdä uusi retki... ;)

    Tellu, muistelisin että ainakin neljää eri väriä oli Silk Gardenia, hinta vähän alle 12 €. Laita vaikka sähköpostia sinne ja kysele mitä värejä on, värikarttojahan löytyy sitten netistä. Viime käynnillähän ostin sieltä Noro Kureyonia, mutta ei se ole yhtä ihanaa, Silk Garden hehkuu ja tosiaan on laadukasta.

    VastaaPoista
  13. Tuli kyllä oma Tapion vierailu mieleen tuosta (tahtoo takaisin), mulla ei vaan ollu noin hyvää hovikuvaajaa mukana. :) Hauskoja kuvatekstejä! ;D

    VastaaPoista
  14. Hihii, ihana reissu ja ihana sarja kuvia (vai sarjakuvia, hmm...) teksteineen :)
    Totta, minäkin hersyin täällä päineen, joten en ihmettele, että muutkin hihittelee :D

    Ihanaa ja pirtsakkaa syksyä!
    Heini :)

    VastaaPoista
  15. Voi Kaisa! Kyllä kai sinne vielä jäi vähän Tapiolle lankaa. Pahaa pelkäsin,jääkö sinne yhtään kun kuulin sun olevan menossa ja törsäävän niin ettei ollu varaa enää meitin kanssa pyhänä lähteä:D Ihana reissu sulla!

    VastaaPoista
  16. Tulin kirjoittamaan, jotta ihanasti raportoitu! Mutta, kaikki muut olivat ehtineet ensin! Täällä susirajalla ei ole tuollaista lankataivasta (onneksi), joten on tyytyminen kirppareiden aarteisiin. - Näytähän, mitä noista valmistuu! Terveisiä Samille! (Kateellisena, kun miespuoliset eivät yleensä kiinnostu "rättikaupoista").

    VastaaPoista
  17. Waude! Mahtava raportti taas! Meilläkin oli tuontapainen lankakauppa joskus, muttei ole enää. Lankamyyntiä on enää kahdessa kaupassa, ja kanavatyöpohjia saa kolmannesta, joka sekin on eri alan liike kuin kanavatyöliike.

    VastaaPoista