maanantai 5. tammikuuta 2009

Tuli taas käytyä... :)

Maakuntamatka on tehty ja Tapion kauppa työkaverille esitelty. "Eikös sun pitänyt tulla vain katselemaan ja juomaan kahvia", kuski virnuili. No joo, en minä ihan niin holtittomasti ostellut kuin viimeksi - mutta kaupan tyhjäksi Noro Kureyonista kumminkin. Ja pikkuisen jotain muutakin... Mutta koska hovikuvaaja on ollut ansaitsemassa leipää perheelle, saatte tyytyä vain pieneen saaliskurkistukseen:


Ostin myös mm. alekorista Adriafilin Charmea (40 % merinoa, 50 % dralonia ja 10 % kasmiria), kun sulovileeni halusi (no hei, 2,50 € kerä, pitihän ne ostaa pois kuleksimasta!). Kassalla perässäni tullut rouva kysyi, mitä tuollaisista langoista tehdään. "En mä nyt vielä tiedä mitä minä niistä teen", tokaisin. "Joo, eihän langoille ole yhtä tiettyä käyttötarkoitusta", vahvisti Eeva kassaa näpytellessään.

Olen ennenkin törmännyt tuohon, että ihmiset kuvittelevat minun ostavan lankaa vain tiettyyn käyttöön. Useimmiten minulla onkin jokin tietty ohje mielessä, kun lankaa ostan, mutta ei suinkaan aina - tarve voi syntyä myöhemmin, kuten vaikkapa punaiselle merinolangalle. Tätä vain tuntuu olevan vaikea selittää niille, joilla ei ole lankahamsterigeeniä. Tietysti sitä pitäisi ostaa vain tarpeeseen, mutta...

Nyt menen nauttimaan lomapäivästä ja jatkamaan Dropsin palmikkoneuletta. Kuvittelin neulovani sitä pikku hiljaa talven mittaan, mutta olemme loman aikana kököttäneet kuin tatit sohvalla tuijottamassa Ihmemiehen ensimmäistä ja toista tuotantokautta, ja palmikot ovat syntyneet siinä kuin huomaamatta. Kiva neuloa pitkästä aikaa paksumpaa lankaa, lankavarastoon tuntui heti tulevan kolo!

Iloista loppiaista!

9 kommenttia:

 1. Jaahas, sitä on taas käyty shoppaamassa. ;) Mulla on kyllä ihan oikeasti sellainen tilanne, että minulla on kaikille langoilleni jo suunniteltuna, mitä niistä teen (paitsi jämälangoille ei välttämättä), ja yleensä ostaessani tiedän, mitä aion niistä tehdä. Joskus toki saatan ostaa lankaa tyyliin "puseron verran", ja etsin sopivan mallin myöhemmin, mutta kuitenkin käyttötarkoitus jo on olemassa.

  Hyvää loppiaista sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää loppiaista sinullekkin. :)

  Itselläni ei ole välttämättä suunnitelmaa mitä langoistani teen ja toinen juttu, että aina lajiansa on tullut ostettua niin vähän ettei niistä mitään isompaa tule.

  VastaaPoista
 3. Jännäsin koko päivän eilen, että millasen lastin lankaa tuot tullessasi...ja maltoin tähän aamuun odottaa, ennenkuin kurkkasin. Tosi vähällä pääsit! Tuo lankojen ja kankaidenkin tarkoitus on hassu juttu, sitä minultakin kysytään, jokin harmaa ajatus voi olla, mutta ajan myötä tarkoitus muuttuu. Ihan sama on usein aloitetun työn kanssa, joku kysyy, mitä teet, mitä siittä tulee. En tiedä vielä - jos ei takkia, niin liivi, jos ei liiviä niin tuluskukkaro...
  Vuosi sitten neuloin julkisella paikalla tilkkuja ja sain lukemattomia kyselyjä...en voinut kertoa mitä niistä tulee, kun en sitä itsekkään tiennyt, lanka vain oli niin kaunista, vaalean punaista, vaalean sinistä ja valkoista. Loppujen lopuksi syntyi sisaren tyttärelle villatakki, jonka ohje oli peräisin Peppi Pitkätossun äidiltä ja kutojana oli ollut joulupukin muori. Takki oli mieleinen saajalleen. Joskus sitä onnistuu, joskus sitten taas..
  Voisin pystyttää näyttelyn keskeneräisistä käsitöistä ja olen sitä ehdottanutkin jossain, saamatta muita vielä innostumaan.
  Mukavia käsityöhetkiä tällekin vuodelle toivoo sinulle Tuula

  VastaaPoista
 4. Mari ja Tupuna, kyllä minäkin yleensä tiedän, ostanko lankaa "puseron verran" tai "lapasten verran" - tuota mainitsemaani lankaa oli koko kaupassa vain neljä kerää, joten heti olin varma, että siitä tulee ainakin pipo. :) Mutta tosiaan monta kertaa varsinainen ohje selkiytyy vasta paljon paljon myöhemmin.

  Tuula, Jalasjärven kansalaisopistossa oli tänä syksynä muistaakseni kurssi, jonka tarkoituksena oli viimeistellä kesken jääneet käsityöt! :D

  VastaaPoista
 5. Jep! Hyvä Idea, sitä voisi suositella tänne Järviseudullekin, elikäs ihan oikein heittää idean, katsotaan miten käy. Tuula

  VastaaPoista
 6. hih, minäkin oon jo kerinnyt ostaan tän vuoden ekat langat.. :)

  VastaaPoista
 7. Hienolta vaikuttaa saalis jo pikakurkkauksella :)
  Miksi sitä pitäis aina olla käyttötarkoitus langoille, sehän on vaan osa sitä luovaa prosessia se ostaminen ;D
  Tälläkin on puikoilla sama Dropsin palmikkotakki, ja lähestyvät raglankavennukset jo nyt hirvittää kun ei ole hajuakaan kuin ne pitäis tehdä. Pistätkö kuvia kun etenet sinne saakka, että kuin ne teit?
  Tää hamstras Minimanista tuohon takkiin edukasta Isoveikkaa just vuoden alussa, ja samalla lähti mukaan sitä keltaistakin mitä olen onnistunut välttelemään, kun en muka tykännyt ;) Sinun syy, kun minäkin siihen väriin koukutuin :)

  VastaaPoista
 8. kävin läpi vanhoja vastaamattajääneitä kommentteja sähköpostista. olit kysyny miten saa lukkosulan avaimiin, mä oon laittanu hiusrenksulla. :)

  VastaaPoista
 9. Hamsterigeenjä on täälläkin, vaikka nyt olenkin välttänyt kaikki lankakaupat.

  VastaaPoista