keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Pankinvintin Hätävaara

Ensiksi varoituksen sana: näin käy, kun menee liian tiukasti Mambon tahtiin...


Muutama viikko sitten sain tämän flunssan, jota köhin vieläkin. Eräänä iltana uni ei tullut - en tiedä, saattoiko iltapäivällä juotu kofeiinipitoinen Finrexin vielä vaikuttaa. Lisäksi päässäni alkoi pyöriä neuleohje. Lopulta nousin yhden aikaan yöllä ylös, loin silmukat, neuloin puoli kolmeen ja palasin sänkyyn.


Tuolloin olin vuorenvarma siitä, etten ikinä saa käsiini VK:ta enkä Vihervaaran ohjetta. Rupesin siis pyörittelemään mielessäni omaa versiota, Hätävaaraa - mutta kun en asu pappilassa, niin siitä tuli tietysti Pankinvintin Hätävaara.


En alkanut plagioida niin, että olisin edes etsinyt Vihervaaran kuvaa, vaan kehittelin palmikoita omasta päästä. Hauskaa oli se, että huomasin vasta myöhemmin Helmiksen neuloneen Olympiatakkinsa samantyliseksi! Onneksi näillä on sen verran eroa, ettei hän(kään) voi haastaa minua käräjiin... :D


Minulla oli runsaasti suklaanruskeaa (sitä poistoväristä) Mamboa, ja ylösalaisraglan muutamine palmikkoineen eteni varsin sujuvasti - kunnes tultiin hihoihin. Grr. Vartalo-osassa sentään sai joka toisella kerroksella neuloa oikeaa, mutta hihoissa palmikoita lukuunottamatta pelkkää nurjaa.

Lopuksi laitoin itselleni ukaasin: muuta ei neulota, ennen kuin hihat ovat valmiit. Puskin ne siis loppuun - huomatakseni liian myöhään, että olin unohtanut vaihtaa toisessa hihassa palmikonkierron suuntaa. No, kerran Kauhavan käsityöklubissa oli puhetta siitä, että muslimit tekevät tahallaan käsitöihinsä jonkin virheen, koska vain Jumala on täydellinen...


Ompelin takkiin elämäni ensimmäisen kerran vetoketjun - käsin tosin, ei puhettakaan, että olisin lähtenyt seikkailuun ompelukoneen ja Mambon kanssa. Tein myös taskut, jotka olisivat saaneet olla suuremmatkin, mutta joissa nyt sentään voi kuljettaa kännykkää ja avainta jos työpaikalla säntäilen toimiston ulkopuolella.

Ohje: Pankinvintin Hätävaara sen oikean Vihervaaran inspiroimana
Lanka: Novita Mambo, n. 750 g
Puikot: 8 mm KnitPicksit
Muuta: Kuvauspaikka neuletapaaminen Torikeskuksen Herkkukontissa :) Kuvaajana oma hovikuvaaja - valitettavasti vain paria kuvaa oli pakko käsitellä, jotta palmikot sai ruskeassa näkymään!

Tuloksena paksu ja kiva takki vaikka ulkokäyttöön näin syksyllä - siinä tarkoituksessa tein siihen reilusti pituuttakin. Mutta nyt on aika tehdä jo jotakin ohuempaa, näitä paksuja neuleita alkaa olla enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

21 kommenttia:

 1. Mukavan näköinen takki, ja mukavan värinen tuo tummanruskea Mambo.

  VastaaPoista
 2. Siitähän tuli tosi kiva. Pitäisi enemmän käyttää tuota nurjaa pintaa neuleen päällipuolella, tykkään siitä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki ja aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 4. Aikas ihana. Kyllä olet nopea neulomaan ja sinnikäs nurjien silmukoiden kanssa ;o) Itse olisin luovuttanut ja vaihtanut nurjat oikeiksi..

  VastaaPoista
 5. Onpas ihanan suklainen palmikkoneule..*haluu kans* ;)

  VastaaPoista
 6. sinähän se oot ahkeroinut, topilaanakin! :)

  VastaaPoista
 7. Wau mikä takki! Oot sie taitava ja ahkera!

  VastaaPoista
 8. Ihana takki! Harmi, kun en kuullut, että sun oma mallikin, olisin katsonut tarkemmin, mutta vetiketju näytti hienosti istuvan.
  Ja kun ei meinaa saada suun vuoroa...

  VastaaPoista
 9. Ihanan takin olet tehnyt!
  Mulla on samanlainen etusormi Mambon jäljiltä, kun olen tehnyt Vihervaaraa. Nyt on jo melkein parantunut, kun on tuo neule ollut reilu viikon tauolla...

  VastaaPoista
 10. Taas sulla on valmista! Hieno takki! Tuo nurja näyttää kyllä tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 11. Vau!! Upea mambopalmikkotakki!!
  Palmikkovillatakkeja on tosiaan liikkeellä enemmänkin... :)

  VastaaPoista
 12. Voi että on hieno! Ja tuo nurja näyttä kyllä hyvältä oikeella :)

  VastaaPoista