perjantai 14. maaliskuuta 2008

Ei menty Baariin

Turku on nähty ja todettu, että siellä tosiaan sataa aina. ;) Pelkäsin tosissani, että Revontuleni huopuu...

Oli erittäin rankka päivä, herätys neljältä ja kotona olin iltapäivällä viideltä. Herr Professorin kanssa juttu luisti niin, että kun vielä kävelimme Åbo Akademista asemalle, emme ehtineet kuin huitaista Heseä huiviin ennen junan lähtöä. Baarittelut jäi sitten tekemättä. Höh. Lupasin itselleni, että saan siitä hyvästä tilata jotain kivaa jostakin nettikaupasta. Illalla olin kuitenkin niin kuolemanväsynyt, ettei missään ollut mitään kivaa. (!) Täytynee yrittää myöhemmin uudestaan...

Mutta jotakin erittäin kivaa on Turuust minulle kuitenkin postissa tulossa! Ja nytpä julistankin pitkästä aikaa tässä blogissa ARVONNAN.

Arvaa, mitä minulle on Turusta tulossa!

Kaikkien vastanneiden kesken arvon jotakin kivaa. Lisäksi se, joka keksii kaikista hassuimman asian (hassuusasteikko omavaltaisesti minun päätettävissäni) saa jotakin kivaa. Mitä, siitä ei vielä ole harmainta aavistusta, mutta varmaankin sillä on jotakin tekemistä neulomisen kanssa. ;)

Vastausaikaa on siihen asti kunnes se jokin kiva saapuu ja esittelen sen täällä. Käytännössä maanantai-iltaan tai tiistaiaamuun asti.

42 kommenttia:

 1. Työsopimus!?

  Harmillista ettei Turku halunnut näyttää parempaa puoltaan.

  VastaaPoista
 2. Hassuna arvauksena mä sanoisin, jos en mistään mitään tietäisi... Että sä kävit katsomassa jotain koiranpentua jonka aiot ostaa. Ja se koiranpentu on sellaista rotua, jonka karvasta voi kehrätä lankaa! Ja saisit ehkäpä jo viiden vuoden kuluessa kerättyä niin paljon villaa, että voit kehruuttaa langaksi ja kutoa koirankarvalangasta puseron!
  No joo, mutta ei se koiranpentu kyllä postissa tule... :(

  Oikeasti... sä ostit jotain ihanaa lankaa, jota ei ollut tarpeeksi ja sulle tulee sitä lisää ens viikolla?
  Vai oliko se kiva töihin liittyvää? No, sä olet suorittanut jotain, jotain, jotain... ja saat todistuksen postissa?

  VastaaPoista
 3. Ai hassuintako mitä sulle Suomen Turust on tulos! No se on tietysti Herr Professorin lähettämä kissanpentu kiitokseksi ja muistoksi teidän tapaamisesta:):):)

  VastaaPoista
 4. Sieltä on tulossa joku tutkinto Åbo Akademista. Se on mun veikkauksein, että lankatieteiden maisterin paperit on tulossa.

  VastaaPoista
 5. Katsomatta muiden vastauksia arvelen, että Turusta on tulossa postissa käsinkehrättyä lankaa.

  (Tosin kauhea hinku oli vastata että "komea postimies" tai "parkkisakko" tai jotain muuta hauskaa (?)...)

  VastaaPoista
 6. Oi,ai en lukenut edellisiä kommentteja,joku jo ehdotti koiranpentua,siis se mun kissanpentu oli huono veto,joten uusi arvaus. Sulle on tulossa kutsu Turun Linnan Neidoksi!

  VastaaPoista
 7. Mä kyllä luulen, että päätit pelastaa jonkun viattoman ikuiselta vesisateelta, taukilta murteelta ja huonojen vitsien kohteena olemiselta. Eli adoptoit itsellesi oman turkulaisen ja se tulee kapsäkki kainalossa maanantai-iltana tai viimeistään tiistaina :)
  Opetathat sen heti sitten puhumahan niinku ihimiset. eheheheh.

  Saiko sen adoptoidun muuten itte päättää vai tuleeko sieltä ihan summas joku?

  VastaaPoista
 8. Aah. No sulle tulee Turuusta tietty morsiuspuku tai skootteri tai sitten hmmmm..... majakan pienoismalli ???
  Apurahaa?

  Montaako muuten saa ehdottaa? Kai vielä yksi ehdotus sallitaan, jos saan jonkun älynväläyksen :).

  VastaaPoista
 9. Mulle tuli mieleen kans ensimmäiseks morsiuspuku tai työsopimus...=)

  VastaaPoista
 10. Kirja tai kirjoja sieltä tulee, ja mikä voisi olla kivampaa?
  Hassua jos arvaisi niin ehkäpä sieltä tulee rukki. Tosin rukki ei ole hassu kun juuri ostin oman rukin... joo, ei rukki ole hassu.

  Ihan hupsu oli tuo ehdotus että sieltä tulee oma turkulainen. Turkulainen ei sopeudu pohojanmaalle, nimimerkki kokemusta on ;) Sen sijaan voi tietysti olla että sieltä tulee paluumuuttaja, joka varaa asuntosi koska on kuullut että muutat Samin luo... joo niin sen täytyy olla. Sieltä tulee hupulainen joka asuu nurkissasi kunnes muutat poies.

  VastaaPoista
 11. Onpahan vaikia kysymys! Sulle on tulossa karvanen kotihengetär putsaileen paikkoja... Kyllä niitäkin posti kuljettaa, jos paketin päällä on lappu "Tämä puoli ylös päin" ;)

  Muuten sieltä on varmaan tulossa soppari kirjan julkasusta.

  VastaaPoista
 12. Olen aivan varma, että sinulle on tulossa Turusta paketillinen tekemistä, iloa ja nautintoa!

  VastaaPoista
 13. No hö, eihän Turusta voi olla tulossa kuin Turun linnan tonttu-ukko!

  VastaaPoista
 14. Ehkä sieltä kuitenkin tulee jotakin aivan ihanaa lankaa? Meinasin sanoa kissanpennun, kun tuo karvakaveri tuossa vieressä istuu, mutta ehkä niitä saa Lapualtakin jos sellaisen haluaa... ;)
  Erittäin kiva voisi olla myös kotiapulainen, joka kokkaisi ja siivoaisi (ja kävisi myös vessassa puolestasi), että voisi keskittyä vain neulomiseen!

  VastaaPoista
 15. öööö jotain sopimusta minäkin veikkaisin..

  VastaaPoista
 16. no sulle on tulossa turuusta sellaaset kehräys välineet mil saat kehrättyy lankaa...koska Herr Professori lahjoitti sulle maatilan jossa on lampaita, apakota ja kaikkii muit eläimii mist lankaa saadaan..ja turkuhan tietty kustantaa ne eläinten ruokinnan ja sinä väsälet niistä langoista sitten kaikkee ihanaa turkulaasille lahjaksi =D

  VastaaPoista
 17. No sieltähän tulee joku kustannussopimus??? Tai sitten tulevan kirjan koevedos?Tai joku sentapainen....

  VastaaPoista
 18. Turusta on tulossa työsopimus, jokin tutkinto, morsiuspuku tai kustannussopimus????

  VastaaPoista
 19. Enpä kyllä osaa arvata mitä Turuust olisi tulossa.

  Viime vuosi oli kuitenkin Agricolan juhlavuosi ja sinä olet historiaa tunteva, Agricola on vaikuttanut Turuus ja niin edelleen, sinulle tulee joku juuri sinuavarten erikseen valmistettu koti-Agricola.

  VastaaPoista
 20. Kyllä minäkin kallistuisin työtehtävän puoleen...

  Mielikuvitus valloilleen: Eli, Herr professor tarjosi sinulle historiikin tekoa aiheesta: suomalaisten villasukkien historia kirkkoveneissä.

  VastaaPoista
 21. Varmaan pääsiäismämmit (Turun linnan keskiaikaisella reseptillä).

  VastaaPoista
 22. Koska Aboa Vetus museo sijaitsee lähellä Åbo Akademia, kävitte siellä Herr Professorin kanssa, ja intouduit ostamaan keskiaikaisia nappeja. Ja ihan pieni nappimäärä ei sinulle riittänyt, joten loppuerä tulee sitten jälkitoimituksena, kunhan museon väki on kaivellut vähän lisää Rettinginrinteen maakerroksia.

  VastaaPoista
 23. Jotain paperia sulle tulee. Joko apurahapäätös, todistus tai sopimus. Tai jotain uutta työtä, tai kirjoitusjuttuihin liittyvää aineistoa. Vai onko tommoset kivoja.. ?
  Lankaa sulle ei tule, koska et sinne Lankabaariinkaan päässyt. Mutta veikkaanpa vielä, että sulle tulee sellaiset pimeässä loistavat neulepuikot, niin saat neuloa milloin vain :)

  VastaaPoista
 24. Veikkaisin morsiuspukua. Tai sitten keikkahommia. Ehkä kaikista villein arvaus oli..niin mitä? Lankaa kenties?

  VastaaPoista
 25. Tämä on helppo! Sieltä tulee tietysti Suomen Joutsen. Se saapuu juuri sopivasti kevään koittaessa, jotta pääset lipumaan sen kyydissä pitkin Kyrönjokea. Aurinko paistaa ja kutominen sujuu kuin unelma. Sulhosi tarjoilee sinulle välillä virvokkeita ja niskahartiahierontaa, komeat pohjalaismaisemat liukuvat ohitse kun taivallatte Joutsenen kyydissä.

  VastaaPoista
 26. Minä voisin veikata kustannussopparia tai sitten Tonttu Toljanteri. Eikös se Turussa asustellut?

  VastaaPoista
 27. Mitä Turust vois tuora...näin turkulaisena sanon, että turun murteen :)

  VastaaPoista
 28. Veikkaan että postiluukusta tipahtaa kirjekuori, joka sisältää tapaamiseen unohtuneet lempilapasesi. =)

  VastaaPoista
 29. jotain kirjaprojektiin liittyvää sieltä tulee. :)

  VastaaPoista
 30. Ööh, sulle tulee Turusta traktorillinen trulleja pääsiäisen kunniaks.

  Mistäköhän tuokin tuli mieleen, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Toki trullit ovat hyviä trulleja ja auttavat vaikka neuleiden viimeistelyssä tai missä ikinä apua tarvitsetkaan.

  VastaaPoista
 31. Unohdit kännykkäsi Herr Professorin pöydänkulmalle. Se lähetetään sulle postissa. Herr Professor unohtaa sulkea sen, ja piipittävä postipaketti joutuu SuPon käsiin. Eli sulle on tulossa SuPolta pyyntö tulla kuulusteltavaksi.

  Eieiei. Siis eihän tästä mikään tällainen pitänyt tulla!

  VastaaPoista
 32. Sinulle on tulossa haamustelupuku, kuumies hapsusteluilla ja tähtiäis hilestelyllä!!

  VastaaPoista
 33. Jos oisit Raumalla käynyt, niin sanoisin että raumanpitsiä, mutta Turun pitsiä ei kai oel. Hm...
  Rohvessorin kanssa palaveerattuasi arvelenkin, että jotain historiaan liittyvää. oisko joku juttu uutta kirjaasi varten.
  Ja jotain hassua. No, vaikka liinaiset alushousut, sellaiset pitkäpunttiset, pitsilahkeiset.

  VastaaPoista
 34. Saat Turkusesta wanhoja neulontakirjoja? Tai tableteista tehdyt sukkapingottimet?

  Asiasta puheenollen: Ainakin ohuisiin sukkiin ne toimivat aika hyvin. Pientä kiertymistä oli havaittavissa, mutta ei mitään rullautumista. Sukka oli ihan lötkö märkänä eikä kiristänyt sellaisena lainkaan pingottimen päällä ja kun sukka kuivui, ei sittenkään ollut piukalla, vaan saanut nätin muodon ja tasaisen pinnan. Joten sanoisin, että jo hintansa puolesta kannattaa kokeilla. Mittoja voi ottaa jalastaan, sukkataulukoista tms. Aion edelleenkin kysyä yhden puupajan hintaa vanerisille vekottimille, mutta tarkemman kaavan piirtäminen tuottaa lievää ahdistuneisuutta.

  VastaaPoista
 35. Megi
  Ei taine olla kovin omaperäinen ehdotus, mutta mieleeni tuli aikaisemmin esittelemiesi Ilun kehruiden myötä Rukki. Toisaalta jos tuo Herr Professor lähettää sinulle jotakin? Mitähän se voisi olla? Yliopistomaailmaa tuntemattomana ei mieleeni nouse mitään mitä professori voisi lähettää ja saaja olisi ilahtunut.
  Tadaa, nyt tiedän kustannussopimus neuleaiheiselle romaanillesi. Tosin lähettäjä on varmaankin joku muu kuin tuo Herr Professor.

  VastaaPoista
 36. Turusta tulee tietysti silkkikehrääjän toukkia, joista saat kehrätä silkkilangan tulevaan morsiuspukuusi!

  VastaaPoista
 37. Sinulle tulee Turusta höm....
  Jokin valmis käsityö tai tutkimusaineistoa johonkin neuleaiheiseen juttuun.

  VastaaPoista
 38. Miepä veikkaan että sieltä on tulossa langat häämekon alla sijaattevaan sukkanauhaan ;) ok, vaihtoehtoisesti sukkiin.. niin tai nimettömiin.

  VastaaPoista
 39. Koska baarittelu jäi väliin, saat baarimenyyn.
  Marja-Leena

  VastaaPoista
 40. Mitä ei ole vielä arvattu?
  Voiko Turust tulla muuta kuin turun sinappia?

  VastaaPoista
 41. jaa-a...mitähän veikkais.Vedetään hatusta...lammas..eikun lankaa;)Tai sitten rukki...

  VastaaPoista