keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Haaste!

Ketutar haastoi minut jo viikkoja sitten, mutta vastaaminen on venynyt - anteeksi!! Nyt kuitenkin uuden vuoden kunniaksi tietoja minusta...

1. Link to the person who tagged you.
2. Post the rules on your blog.
3. Write six random things about yourself.
4. Tag six people at the end of your post and link to them.
5. Let each person know they've been tagged and leave a comment on their blog.
6. Let the tagger know when your entry is up.

Koska haaste tuli tänne Kerälle, kerron nyt kuusi käsityöasiaa itsestäni... Järjestys sarjaa tajunnanvirta.

 1. Olin koulukäsitöissä hitain ja huonoin, kuten olen monasti täällä jo maininnut. Ei tullut mieleenkään ottaa käsitöitä valinnaisaineeksi sen jälkeen kun pakkotunneista eroon pääsin - kunnes talouskoulussa tajusin, että minäkin osaan jotain. Loppusilauksena löysin syksyllä 2006 käsityöblogit.

 2. Olen lankahamsteri, mutta minullakin on rajani. Osittain säilytystilan rajallisuuden, osaksi oman aivotoimintani vuoksi en halua kerätä määrättömästi lankaa. Tahdon, että lankavarastoni on hallittavissa ja että edes suunnilleen muistan, missä on mitäkin.

 3. Haaveilen työhuoneesta, jossa voisin säilyttää lankoja ja kankaita yhdessä paikassa, ja jossa ompelukone ja silitysrauta olisivat aina esillä.

 4. Tilaan Modaa, Novitaa ja Interweave Knitsiä sekä kaupunkimatkoilla ostan satunnaisesti muita lehtiä - ja välillä ihmettelen suuresti, mitä niillä kaikilla teen, kun en kuitenkaan ehdi niistä neuloa kuin silloin tällöin. Nettikin kun on täynnä ihania ohjeita, ja lisäksi minulla on hyllyllinen käsityökirjoja.

 5. Olen koukussa KnitPickseihini. Unelmani täyttyisi, jos valmistaisivat myös sukkapuikkoja yli 3,25 mm paksuudella.

 6. Sain ompelukoneen joululahjaksi pari vuotta sitten, ja viime aikoina olen innostunut ompelemaan enemmänkin. Tosin kaavoituskurssi tekisi hyvää!
Tässäpä näitä - aluksi tuntui vaikealta keksiä, mutta lopulta asioita olisi tullut enemmänkin! :) En tapojeni mukaan haasta ketään, mutta tämän saa poimia mukaansa ken tahtoo.

Pengon täällä niitä kuuluisia lehtiä ja Ravelryä löytääkseni kivan ohjeen 350 grammalle Noro Kureyonia (Tapiolla ei ollut tällä hetkellä enempää). Vinkkejä?

8 kommenttia:

 1. Toiveesi on jo toteutunut. KnitPicksillä on isojakin sukkapuikkoja!

  VastaaPoista
 2. Ostin Tampereen messuilta Knit Picksit kokoa 3,5 ja 3,75. Pituus 20cm. Yhtä ihania kuin lyhyetkin :)

  VastaaPoista
 3. Joo, samasta aioin minäkin vinkata :D Että onhan niitä paksumpiakin, ovat vaan pidempiä silloin.

  VastaaPoista
 4. Minä en vinkkaa KnitPickseistä ja tuosta käsitöissä huonona olemisestakin vain sen verran, että jostain kumman syystä juuri ne kouluissa "heikoimmat" tuntuvat usein löytävän käsityöt aikuisena. Omien kässänmaikkojeni mielestä olin aina kovin huolimaton. Itse kutsuisin sitä luovuudeksi ja suurpiirteisyydeksi... ;)

  Tuota käsityölehtien ja -kirjojen ostelua virnistelin, sitähän on enemmänkin liikkeellä. Juuri pari päivää sitten mietin (kun minulta sitä kysyttiin) miksi oikeastaan tuhlaan niihin rahaa, kun hyvin harvoin niistä jotain ohjeita toteutan. Mutta se selailuhan se on NIIN ihanaa! Ja toisaalta: hamstraahan esim. sisareni keittokirjoja ja selailee niitä jatkuvasti, vaikkei melkein koskaan noudata mitään reseptejä kokkaillessaan. Eikä sitä kukaan ihmettele!

  VastaaPoista
 5. Kivoja juttuja kerroit itsestäsi. :) Hih, vai on lankahamsterilla rajatkin? ;) Ei aina uskoisi, kun lukee postauksiasi sen jälkeen, kun olet käynyt Tapiolla. ;) Minulla kyllä sama homma, että tilanpuute on tosiasia, ja lankavarastoa on nyt pakko pienentää, kun minusta nykyinen lankavarastoni on liian suuri. Pitää sitä joku raja olla, langoillakin. ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä mulla on 5,5 knitpicks sukkikset..

  Tinttamarellista muistaakseni

  VastaaPoista
 7. Noro-vinkki: tee lyhythihainen villapaita tai -takki. Sellaiset ovat yllättävän kätsyjä. Ohjeiksi käyvät tietysti kaikki pitkähihaisten ohjeet, mutta lisäksi näitä lyhythihaistenkin ohjeita on joka puolella (esim. Garnstudiolla).

  Ja sitten vielä hyvää uutta vuotta!

  Sari P.

  VastaaPoista
 8. Hei! Sain vinkin siskolta, että pidät blogia. Ootte ilmeisesti jutellu töissä, että me molemmat pidetään neuleblogia. Ite vasta alottelen, mutta sulta löytyy täältä kaikenlaista kivaa! -Tuija

  VastaaPoista