tiistai 23. lokakuuta 2007

Vaeltelua Aran-niityillä eli lanka-ahdistuksen tulos

Tämä postaus voi edetä hitaasti, sillä kirjoitan aina silloin kun sormet eivät ole korvissa putkiremontin aiheuttaman porauksen vuoksi.

Seinäjoen käsityömessuilla viettämäni päivän jälkeisenä yönä heräsin hyvin varhain enkä saanut enää unta. Pyörin sängyssä ja aloin potea lanka-ahdistusta. Taas olin kantanut kotiin sekä Kauhavan Kangas-Aitan poistomyynnistä että messuilta kassikaupalla lankaa, olohuoneen nurkka pursui erilaisia koreja, pusseja ja kasseja, kaikkialla oli epäjärjestystä. (Nykyään olen saanut lankavarastoni järjestykseen, niin että kotini muistuttaa etäisesti ihmisasuntoa. Missään nimessä lankamäärä ei ole suinkaan vähentynyt. Odottakaas vaan, kun ehdin kuvaamaan veljeni Pietarin-tuomiset - onneksi hänen ei tarvinnut avata laukkua tullissa, sitä ei olisi saatu kiinni uudestaan!)

Ahdistus kasvoi niin mittavaksi, että nousin sängystä ja rupesin neulomaan. Tilaa saadakseni tarrasin ensimmäiseksi Kauhavalta 5 €:n kassiin tunkemiini isoihin keltaisiin lankakartioihin. (Kartion sisällä luki Tampella, mutta minulla ei ole harmainta aavistusta onko tuossa langassa pellavaa, akryylia vai mitä. Sitä hypisteltiin naisvoimin viime neuletapaamisessa, ja akryylin puolelle kallistuttiin.)

Lanka oli ihastuttavan kiiltävää, hauskan epätasaista, kovin karheaa. Mielestäni se sopi kuitenkin erinomaisesti siihen Wandering Aran Fields -ponchoon, johon olin ihastunut kirjassa Wrap Style.

Neulominen kävi voimille, sillä poncho oli varsin leveä ja palmikkokuviot piti toistaa siinä varsin monta kertaa. Ark ark. Vakava ufoutumisvaara jo uhkasi, mutta viimein otin itseäni niskasta kiinni. (Ja tiedoksi kaikille jotka ihmettelevät neulomistahtiani: olen ollut viimeiset 5 kk työtön. Työtön ei saa opiskella, ei mielellään matkustaa eikä tehdä oikein mitään muutakaan. Kotona saa odottaa työtarjousta ja yrittää lähetellä hakemuksia joihin ei vastata. Vielä ei ole kielletty langanostoa, mutta kyllä sekin vielä tapahtuu, sanokaa mun sanoneen.)


Tuossa ei näy niin tarkasti se, että kaulukset ovat erikorkuiset... Pääteltyäni viimeisen kerroksen nimittäin huomasin, että lankani oli sittenkin tiheydeltään erilaista ja olisin sujuvasti mahtunut solahtamaan sisään kaula-aukosta. Niinpä piti pujotella resorin sisään kuminauha, jonka päät sitten näköjään tulivat eri korkeudelle. Hohhoi.

Se kuvassa kuitenkin näkyy, että ensimmäisen kartion lanka ei riittänyt koko ponchoon ja otin lisää toisesta kartiosta - joka näytti samanväriseltä mutta eipä sitten ollutkaan. Hih!


Puunapit kirpparilta, nam. Puikkoina työssä 4 mm, 4,5 mm ja 5 mm pyöröt. Langankulutusta en osaa sanoa, pitäis punnita poncho. "Vähän toista kartiollista"?


Sami yritti lähikuvaa Aran-palmikosta - koettakaa saada selvä! Luonnossa palmikot korostuvat tuossa langassa tosi hyvin ja muhkeina.


Siinä se. Tykkään. Olen pitänyt paljon. On tosi lämmin, mutta ei sillä tavalla kuuma kuin pusero olisi. Mikäli tämä on akryylia, en olisi voinut edes kuvitellakaan neulovani itselleni mitään puseron tapaista, joka hiostaa tiukasti kainaloissa jne. Ponchossa materiaali ei niin haittaa.

Yksi haave toteutettu!

24 kommenttia:

 1. Onpas kaunis! Tuossa viimeisessä kuvassa palmikot erottuvat hienosti.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis!!! *rakasjoulupukkitahtoisinWrapStylen* =)

  VastaaPoista
 3. Voi Kaisa miten kaunis tuo on.! Sopii sulle hyvin,väri ja kaikinpuolin muutenkin!t.Intsu

  VastaaPoista
 4. Voi Kaisa, soot ihan maharotoon! Uutta tuloo oikeen liukuhihinalla :) Mua rupiaa ihan aharistamahan, ku takkuan saman homman kans jonsei ny kuukausia niin ainaki viikkotolokulla.

  Tuo poncho ja väri sopii sulle tosi hyvin :) Täytyy varmaan perehtyä kyseiseen kirjaan tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Ootko kokeillu polttaa lankaa? Jos sulaa möykyksi on akryylia tai nailonia, jos karisee tuhkaksi niin luonnokuitua. Katso http://www.fabriclink.com/University/BurnTest.cfm

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno, syksyn lehtien värinen minun näytölläni. Ja osaat aina kertoa neuleittesi tarinat niin kivasti... knit on, Kaisa :)

  VastaaPoista
 7. Todella onnistunut upea työ ja sulle sopii erinomaisesti tuo väri!

  VastaaPoista
 8. Hieno! Ja minusta tuo erivärinen raita kauluksessa on virkistävä, näyttää ihan suunnitellulta :)

  VastaaPoista
 9. Tulipa siitä kaunis! - Kiitos tossukommentistasi.En ole vielä saanut vastausta ko. henkilöltä niistä lakeista.Odottelen kärsivällisesti.Pari muutakin kohdetta on jo tiedossa.

  VastaaPoista
 10. Voi että on hiano! Aivan ihana!!! Oon vilpittömän kateellinen!

  VastaaPoista
 11. Siitä tuli upea! Ihana tuo viimeinen valokuva. Sinä olet jo tosi taitava noitten vieraankielisten ohjeiden kanssa :) nyt tiedän kenen puoleen voin kääntyä kun alan yhtä neuletta siitä Fitted knits kijasta tikuta.

  Lankakaaos oli täälläkin huushollissa niitten messujen aikana. Tein käsityöklubi-kylttiin neulotut kehykset. Jaakko totesi kyltin nähtyään, että sen voisi kiinnittää meidän talon seinään pysyvästi ;)

  VastaaPoista
 12. Moro! Kyselit IK:n numeroa aikaisemmassa postauksessa. Mm. Akateeminen Kirjakauppa myy ko. lehteä, mutta sieltä se oli loppuunmyyty ja ilmoittivat että sitä oli tullutkin vähemmän kuin oli tilattu. Jokin vesivahinko oli pilannut osan lehdistä! Olisin voinut sen käydä muuten sulle ostamassa, toivottavasti saat toista kautta.

  VastaaPoista
 13. aika upeat palmikot!! Hieno homma että langat löysivät perille, yritän loppuviikosta alka keräämään valmistuneit huiveja yhteen paikkaan ;)

  VastaaPoista
 14. Onpas upean näköinen poncho! Väri on tosi kiva.

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihana! Sopii hyvin sulle!

  VastaaPoista
 16. On se hieno! Ja sopii sun uuteen hameeseen. Olet taitava palmikoija tv " palmikoiden kaa tapellut"

  VastaaPoista
 17. oi, tosi hieno! ja mahottoman nopeasti valmistui! :)

  VastaaPoista