lauantai 31. joulukuuta 2011

Tilinpäätös vuodelta 2011

Oman ikääntymisen kai huomaa siinä, miten nopeasti aika kuluu. Lapsena vuosi oli melkein elämänmittainen aika - nyt se hujahtaa ohi silmänräpäyksessä.

Tätä vuotta ovat värittäneet suuret elämänmuutokset: muutto Seinäjoelle ja työpaikkani vaihtuminen sekä Samin työnhaku. Uutta opeteltavaa on ollut paljon ihan arkielämässä, ja kun syksyllä kilpirauhaseni temppuili heittäytymällä vähäksi aikaa liikatoiminnan puolelle, väsymys on ollut välillä ihan hirmuinen. Onneksi tilanne sen suhteen on rauhoittunut.

Neulepuolella Lankuri on vakiinnuttanut päättyvän vuoden aikana asemansa suomalaisneulojien keskuudessa, ainakin mitä voi päätellä uusista käyttäjistä ja jo rekisteröityneiden tapahtumamerkinnöistä. Toinen asia, joka tältä vuodelta muistetaan, on tietysti "neuleromaanini" Oikein nurin. Sitä on "myyty" tällä hetkellä 119 kpl mitä erilaisimmilla hyväntekeväisyyden tavoilla. Teidän kekseliäisyytenne on kyllä vailla vertaa!

Moni on ehdottanut, enkö sittenkin vielä yrittäisi tarjota käsikirjoitusta kustantajalle tai tekisi omakustannetta ihan fyysisenä kirjana myyntiin. Olen vastannut, ettei nyt ole voimia. Teen tällä hetkellä päivätyökseni niin vaativaa tutkimus- ja kirjoitustyötä, etten kerta kaikkiaan jaksa ruveta jälleen kerran muokkaamaan käsikirjoitusta kustantajan toiveiden mukaan, jotka eivät sitten kuitenkaan välttämättä johda kustannussopimukseen. Eri asia on, jos se kelpaisi jollekulle vähäisemmin fiilauksin. Omakustanne ja ennen kaikkea sen markkinointi taas vaatii vielä nykypäivänäkin sen verran alkupääomaa, ettei meidän varoillamme siihen ryhdytä (paitsi jos jollakin teistä on tarjota Samille töitä! :). Niinpä Oikein nurin on jatkossakin "myytävänä" hyväntekeväisyyden kautta.

Lisäksi minusta tuntuu, että Oikein nurin -romaanin julkaisulle olivat nyt viimeiset hetket. En tiedä teistä, mutta minun mielestäni neuleblogielämä on monelta hiljentynyt. Ei jakseta enää blogata kuten ennen, eikä varsinkaan kommentoida - en jaksa minä itsekään. Se on harmi, mutta toisaalta aika aikaa kutakin. Neulominen ja bloggaaminen on ainakin minulle rakas harrastus, enkä siksi ota siitä stressiä.

Entä sitten kuluneen vuoden valmiiden töiden saldo? Se on kasvanut hiljakseen tuossa sivupalkissa, ja nyt se näyttää tältä:

 • 1 hame 420 g
 • 1 kesäpusero 300 g
 • 1 lapaset 50 g
 • 1 mekko 550 g
 • 1 poncho 450 g
 • 1 tunika 600 g
 • 1 virkattu mekko 590 g
 • 13 sukat 930 g
 • 13 sytomyssyä 550 g
 • 2 kauluria 240 g
 • 2 liiviä 1 180 g
 • 2 myssyä 270 g
 • 2 neuletakkia 525 g
 • 3 huivia 160 g
 • Yhteensä 6 815 g
Kun vuonna 2010 kulutin lankaa yli 9 kg ja vuonna 2009 peräti yli 18 kg, tuo vajaa 7 kg kulutus kertoo paljon. En ole jaksanut, ei ole kiinnostanut kuten ennen. Toisaalta se kertoo myös siitä, että olen tehnyt kaikenlaista pientä: sukkia, sytomyssyjä, lapaset, ponchon - mutta vain kaksi neuletakkia, ja nekin kevyitä. Lisäksi erityisesti syksyllä olen ommellut jonkin verran.

Mahdollisimman suuri langankulutus ei ole mikään itseisarvo, mutta olen itsekseni hiljakseen miettinyt, että ensi vuoden kampanjaksi ottaisin varastoistani neulomisen. En harrasta uudenvuodenlupauksia enkä nytkään sido itseäni sen kummemmin - mutta yritän olla ostamatta lankaa, kunnes olen saanut lankalaatikkoni ja -nyssäkkäni vähän pienemmiksi.

Tähän liittyen vuodenvaihteen arvonta. Mitä luulet, paljonko lankaa minulla on Lankurin mukaan varastossani 31.12.2011? En ole merkinnyt sinne ihan kaikkia lankoja, joten todellisuus on vielä kamalampi kuin tilasto, mutta mennään nyt "virallisen tiedon" mukaan. Heitä villi arvauksesi kommenttiboksiin viimeistään loppiaisena 6.1.2012, niin osallistut kilpailuun, jonka palkinnoista minulla ei ole vielä harmainta aavistusta - ehkä lankaa? :) 

Tähän loppuun kuvitukseksi pieni videopätkä päättyvän vuoden valmistuneista käsitöistä - siis neuleiden ja virkkausten lisäksi myös ompeluksista. Taitaapa siellä vilahtaa pari paria korvakorujakin, kaikkia en ole tänne blogiin edes kuvannut. Osa kuvista on otettu vielä Jalasjärvellä kaikessa rauhassa, osa jo muuttolaatikoiden keskellä, osa sitten uudessa kodissa ensin parvekkeen auringossa ja loppuvuodesta olohuoneessamme, joka on käsitöiden kuvaamiseen ihan mahdoton...


Oikein mukavaa ja rauhallista vuodenvaihdetta ja onnellista käsityövuotta 2012!

27 kommenttia:

 1. Neuleblogielämä on hiljentynyt - totta! Omalta osaltani Ravelry on selvästi korvannut blogin monella tavoin. Harmittaa mokoma, yritän aktivoitua blogin osalta.

  VastaaPoista
 2. Minuun ei Ravelry oikein ikinä kolahtanut, käytin sitä muistikirjana ennen Lankuria, mutta eihän ole ollenkaan sama jos vain luettelee/ lukee työn speksit - minä haluan kuulla tarinan työn takaa, ja se löytyy blogeista! Keskusteluryhmien seuraaminen taas vaatii niin kauheasti aikaa, että olen jaksanut roikkua mukana vain joskus.

  Lisäksi blogeissa keskustelut pysyvät yleensä fiksumpina kuin suljetuissa keskusteluryhmissä. Kyllä, vedän kotiinpäin: eräässä Ravelry-ryhmässä vapaaehtoisresurssein tehty Lankuri lytättiin vuosi sitten hyvin asiattomasti ilman, että yksikään "keskustelija" olisi edes kokeillut sitä. Tuntui siltä, kuin he olisivat pelänneet suomenkielisen ohjelman ottavan jotakin pois kansainväliseltä Ravelryltä! Kun selvisi, että minäkin luen ketjua, viestit muuttuivat äkkiä yli-imarteleviksi. En ole sen jälkeen juurikaan viitsinyt Ravelryssä edes käydä. En tiedä oliko syynä se, etten ole mikään "kulttineuloja" ja siksi mieheni tekemä Lankuri ei voinut olla hyvä juttu, mutta paha mieli tuosta jäi.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että jaksat blogata meidän muiden iloksi. Lankavarastosi on pienentynyt ja on varmaan pienempi kuin omani joten arvaukseni on 16kg. Mukavaa ja mielenkiintoista alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Pakko on tännekin merkki jättää. Katsoin läpi vuoden tuotantosi. Kyllä sinä jaksat! Ensin teet käsitöitä valtavasti ja sitten vielä arkistoit ja koostat tuotokset hienoon muotoon.
  Ihana noita on katsella, enkä muita käsityöblogeja vakituisesti seuraakaan.
  Käsityöiloista uutta vuotta
  toivoo Tuula

  VastaaPoista
 5. Unohdin arvata.
  Arvaan 19 kiloa ja 250 grammaa + nyssäkät.
  Tuula

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuossa koostamista olikin - käsittelin (pienensin) kuvat PhoroShopilla, tein videon Picasalla, mutta se oli jatkuvasti liian iso Bloggeriin, ei auttanut vaikka kuinka pienentelin lisää. Onneksi tajusin lopulta, että eikös ole olemassa sellainen kuin YouTube... :D

  VastaaPoista
 7. Paljon olet ahkeroinut tänäkin vuonna. Mä arvaan,että sinulla on lankoja 7kg. Jaa,miksiköhän 7kg,se vaan on täydellisyyden luku:D Kyllä me tikkuajissa nähdään,jos sinä vaan olisit siellä. Mä toissapäivänä olin,mutta Kaisaa ei näkynyt!
  Kuule minäkin olen tosi väsähtänyt bloggaamiseen. Alkaa olla pakkopullaa. Johan minulta on viisi vuotta sen kanssa vierähtänytkin,mutta lopettaakkaan ei oikein voi.
  Oikein Onnekasta,Ihanaa,Riemullista ja Lankarikasta Uutta Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 8. Mun veikkaus on 22 kiloa. Paljpn oot saanu aikaseksi silti vaikka onki vähemmän kuin viime vuonna. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Voi olla, että villeimmistä vuosista bloggausinto on harventunut. Elämän kiireet vie mukanaan ja huomaa, että asia, josta olisi halunnut kirjoittaa, onkin jo tavallaan vanhentunut. Kun google readerissa on 100 kirjoitusta lukematta, niin ne tulee selattua äkkiä läpi ja kommentointi jää vähäiseksi. Itse yritän kommentoida, jos on jotain tavalla tai toisella sykähdyttävää. Itse aion jatkossakin bloggailla omaa tahtiani, käsitöitä kuitenkin syntyy tasaisesti.
  Mukavaa uutta vuotta sinulle ja toivotaan, että tämä vuosi tuo Samille työpaikan.

  Lanka-arvaukseni on 29,5 kg.
  Lan

  VastaaPoista
 10. Mun arvaukseni on 21,5 kg. Olen itse blogannut vasta runsaan vuoden ja tietysti vielä innoissani. Siksi en kai ole huomannutkaan, että jotkut muut bloggaajat olisivat väsähtäneet. Ravelryssa olen käynyt satunnaisesti, mutta kyllä blogien lukeminen on mielestäni hauskempaa. Onnea vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 11. Mutta ahkerahan olet ollut, siitä huolimatta, että lankaa on kulunut vähemmän kuin viime vuonna.

  Vaikka itse olen käsityö-blogin aloittanut vasta hiljattain, niin muiden elämänosa-alueiden saralla on tullut bloggailtua jo muutama vuosi ja kyllä, olen huomannut, että blogimaailmassa on tapahtunut jonkin asteista hiljenemistä, ehkä tasaantumista, kuka tietää.

  Heitetään vielä lanka-arvauksena 17,5 kg.

  Onnekasta vuotta 2012!

  VastaaPoista
 12. Oikein Hyvää Uutta Vuotta!
  Arvaan lankamääräksi 23,7 kiloa....

  VastaaPoista
 13. Eipä ole tullut omassa blogissa käytyä aikoihin. Totesin itse, että mieluummin vapaina hetkinäni teen niitä käsitöitä kuin blogikirjoituksia. Suurimman osan blogini kuvista on myös ottanut tyttäreni, joka nyt on muuttanut itsensä ja hyvän kameransa opiskelupaikkakunnalle. Minua ei valokuvaaminenen ja kuvien käsittely sillä tavalla innosta.

  Oliskohan sulla lankaa peräti 26 kg. Mulla on kyllä varmaan enempikin ;).

  VastaaPoista
 14. 32 kiloa lankaa, arvaan ma! Onnea ja siunausta uudelle vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 15. Oikein onnellista uutta vuotta 2012 sinulle ja Samille! Olen itsekin pannut merkille tuon neuleblogien hiljentymisen, myös omalta osaltani. Sain vakituisen työpaikan kesän alussa ja aikaa ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt yhtä tiheään päivittämiseen kuin aiemmin. Kun tekee tietokoneella töitä, niin vapaa-aikana haluaa välillä tehdä jotain muutakin kuin istua koneen ääressä jo ihan terveyssyistäkin, niskat ovat olleet välillä aika jumissa. Minullakin langankulutus jäi tänä vuonna lähes puoleen edellisvuotisesta, tosin olen käyttänyt aika ohuita lankoja.

  VastaaPoista
 16. Hyvää Uutta Vuotta.
  Kiva lukea kommentit bloggailusta, kun itse olen tehnyt sitä vasta vuoden.
  Kiva video, olet ollut ahkera.
  Onnea miehelle työnhakuun.

  VastaaPoista
 17. Arvaan 31 kiloa.
  Kiitos kuluneesta vuodesta. Blogissasi on aina kiva piipahtaa. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 18. Oikein, oikein hyvää ja mukavaa uutta vuotta Sinulle ja Samille.

  VastaaPoista
 19. Oikein hyvää uutta vuotta!

  Lankaa on tuskin sitä määrää kuin minulls, mutta srvsidin 31,8 kg.

  Bloggauskerrat ovat harventuneet, mutta juuri luekselin vuoden varrella neulomiani juttuja --tuskin muistaisin ellen olisi kirjannut niitä ylös.

  VastaaPoista
 20. Hyvää uutta vuotta sinulle!
  Arvelen, että lankaa olisi 27,2 kg.

  VastaaPoista
 21. Hyvää vuotta 2012! Lanka-arvaukseni on 35 kg.

  VastaaPoista
 22. Hyvää Uutta Vuotta ja Samille toivon työpaikkaa.

  Sulla on varmaan kirjattuna 12 125 g lankaa, ja kirjaamatta lisää aika mokoma.

  VastaaPoista
 23. Olisikohan neuleblogien hiljenemisen syynä se, että blogien kautta ihmiset ovat tulleet toisilleen niin tutuiksi, että ovat ryhtyneet facebook-kavereiksi? Siellä sitten jaetaan kuulumisia ja välillä niitä käsityöjuttujakin. Tosin kyllä itse ainakin vielä pyrin työesittelyt viemään blogiin ja sitten vain linkin fb:iin. Kommenteista (blogissa) kyllä huomaa, että fb:n kautta lukijat ovat tulleet. Tai ainakin ovat niitä fb-kavereita. ;) Ehkä pitäisi aktivoitua lukemaan kommentoimaan muiden blogeja enemmän, jotta pysyisi yhteisöllisyys täällä blogimaailmassakin hengissä? Aika vain tahtoo olla se kompastuskivi...

  Ja sitten siihen lankavarastoon... Kyllä sitä ainakin 34,7 kg on! Varma tieto.

  VastaaPoista
 24. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!
  Bloggausajatukset on vähän samansuuntaisia kun sulla. Ja nyt kun on vielä toi naamakirjakin niin tuntuu et aikaa ei jää neulomiseen ollenkaan!
  Tänään on kuitenkin ihana vapaapäivä eikä mitään suunnitelmia, joten aion viimein lukea romaaniasi ja blogeja ja samalla neulo sytomyssyä!

  VastaaPoista
 25. Voi, tuo ihanan pirteän keltainen ja paksu liivi on aivan ihana!

  VastaaPoista