torstai 3. syyskuuta 2009

Pitäisikö minun hoidattaa pääni?

Näin kyselin päivemmällä Etelä-Pohjanmaan Tikkuajien sähköpostilistalla.

Viimevuonnahan meillä oli Seinäjoen käsityömessuilla blogitapaaminen, eli muutaman neulebloggaajan kanssa kierreltiin messuja ja käytiin kahvilla.

Eilen neuletapaamisessa heitin Marille ajatuksen, että kun muotibloggaajille järkätään aina kaikkea kivaa ja syydetään sylikaupalla ilmaislahjoja, niin pitäisikö neulebloggaajille järjestää tämän vuoden messuilla oma lepotila ja lahjapusseja, joihin lankafirmat antaisivat NÄYTTEITÄ... :D Mari siihen, että varataan messuilta oma ständi otsikolla "Näe aito neulebloggaaja".

Vaiskain kanssa tänään asiasta juttelimme ja sen verran se vaivasi, että kysyin EP:n messuilta paikkojen hintoja (kun ne oli netissä huolellisesti kätketty). Ns. käsityöläispöydät on jo kaikki varattu, mutta ilman rakenteita minimikokoinen eli 2 x 2 neliön osasto maksaisi 110 € ja rakenteiden kanssa 150 €. Edit. Luin nyt tarkemmin tuota ohjetta ja siinähän seisoo, että ellei tilaa seiniä, on "velvoitettu" tuomaan ne. Eli käytännössä pitäisi ottaa tuo 150 € paikka, ellei joku halua seiniä ruveta kuskaamaan. Lisäksi huonekaluvuokra ja maksu sähköstä, jos sitä käytetään.

Ihan halpaa lystiä se ei siis olisi - pitäisi olla ainakin 10 neulebloggaajaa mukana, että päästäisin samaan hintaan kuin jos ostaisi pelkän pääsylipun. ;) Toisaalta, 10 bloggaajaa saisi ollakin, että koko ajan olisi edes joku paikalla, mutta toisaalta 4 neliömetrin ständille saa ilmaiseksi vain 2 näytteilleasettajakorttia, loput maksavat 6 € / kpl. Tietysti, jos saataisiin niitä sponsoreita...

Heitän tässä nyt tämän ajatuksen teidän haukuttavaksenne. Olisiko hauskaa perustaa neuleblogileiri messuille? Mitä siellä voisi tehdä, paitsi neuloa ja vaikka jakaa printtejä blogien etusivuista ("lue tarinan jatko netistä")? Areenassa luulisi olevan langattoman nettiyhteyden, joten otetaanko muutama läppäri paikalle ja blogataan livenä messuilta? Webbikamera messiin ja livekuvaa blogiin? Maailman ensimmäinen messu-neuletapaaminen?

Olenko minä vain yksinkertaisesti seonnut? Pitäisikö minun hoidattaa pääni?

No, ainakin Malli jo vastaussähköpostissaan ilmoitti olevansa mukana, niin että ehkä idea ei ole ihan kuolleena syntynyt. :) Kuka muu voisi olla päivystämässä messuilla, jotka ovat siis 2.-4.10.?

Jos ihan tosissaan kiinnostuneita löytyisi, alkaisin varailla paikkaa, ja kuka tietää, ehkä ihan tosissaan saataisiin vähän tukiapua joiltakin firmoilta. Kelpaisiko Alma Medialle (Vuodatus) ja Suomen Googlelle (Blogger) näkyvyys käsityömessuilla? Ja sitten tietysti pitäisi sopia, mitä se bloggaajaosasto oikeasti pitäisi sisällään...

Mukana:

Edit-täti tuli kertomaan, että nyt on järjestelijäryhmä täynnä (pari paikkaa pidetään vielä alustavasti varattuina, joten lista voi vähän tuosta jatkua).

Mutta olet sydämellisen lämpimästi tervetullut piipahtamaan osastollamme, istumaan alas, neulomaan, tapaamaan toisia bloggaajia! Ilmoitellaan numeroa ym. sitten myöhemmin.


14 kommenttia:

 1. Niin hullu olen, että jollei mitään sairastumisia tapahdu, olen ehdottomasti messissä! Ja työkaverit varmaan pyörtyy...

  VastaaPoista
 2. Loistava idea!
  Harmikseni olen kaukana Teistä, mutta hengessä mukana. Luulisi jonkun lankojen maahantuojan esim. suorastaan vaativan päästä sponssaamaan...

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea, kannatan, vaikka en mukaan pääsekään! ;)

  VastaaPoista
 4. Mä olen ollut jo pidempään sitä meiltä että kaikki muotibloggaajille kuuluvat herkut pitäisi kuulua myös meille! Me kun herutetaan ja mainostetaan blogeissa ihan yhtä paljon. Harmi vaan etten pääse Seinäjoen messuille.

  Eli mahtava idea!!!

  VastaaPoista
 5. Täähän on ihan loistava idea! En ole koskaan päässyt neuletapaamiseen, ja olisi hauska nähdä muita neulebloggaajia.

  Käsityömessuille olen tulossa, mutta saattaa olla että olen siellä joko koulun osastolla myimässä omia tuotteitani tai työssäoppimispaikan osastolla töissä.

  Mutta jos tämä idea toteutuu, niin tulen ihan varmasti katsomaan, tunnistanko ketään :)

  VastaaPoista
 6. Joo, hieno idea. Itse en täältä etelästä lähde mukaan, mutta kannatan lämpimästi muilta osin ;o)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea. Miulla on töitä ja olen kaukana, mutta idea on hauska ja toimiva.

  VastaaPoista
 8. Kiva kun poikkesit blogissani jättämässä puumerkkisi! Messuleiriytyminen on kertakaikkiaan mainio idea, harmi, että asun aivan liian kaukana tullakseni mukaan :-D.

  VastaaPoista
 9. Vaikka mulla ei ookkaan varsinaasta neuleplokia, niin oon kyllä asias mukana. Näytelmäharjootuksista riippuen, oon valamis töihin vaikka joka päivä.
  Mä voin antaa työnäytöksiä ;) !!!!!

  VastaaPoista
 10. Toihan kuulostaa tosi hauskalta! Harmi, että messut on siellä eikä täällä päin Suomea ;). Mutta toivottovasti idea saa arvoisensa toteutuksen ja sponsoreita!

  Hengessä mukana!

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea! Ehdottomasti kannatan vaikken itse pääsekään mukaan.

  VastaaPoista
 12. Mä voin lähteä mukaan :) Kirjoitatko mulle vaikka mailia (tiina.ristimak@gmail.com) niin jatketaan aiheesta mailitse.

  VastaaPoista
 13. Jos vielä mahtuu mukaan, niin minä olen mukana. Kun neuleretriittiin en päässytkään, niin tänne haluaisin tulla.

  VastaaPoista
 14. Tinttara, tervetuloa, mahtuu kyllä! Käyn poimimassa sähköpostiosoitteesi ja lisään sinut listallemme. :)

  VastaaPoista