sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Suomen ensimmäinen neuleromaani ilmestyy NYT

MUOKS 3.4.2021. Oikein, nurin on ilmestynyt e-kirjana ja äänikirjana Saga Egmontin kustantamana. Löydät sen verkkokaupoista ja striimauspalveluista. Siksi entinen "hyväntekeväisyyskauppa ei enää ole käytössä. Mukavia lukuhetkiä!

Muistatte varmaan "lankakirjani", neuleaiheisen romaanin, jota olen kolmen vuoden ajan työstänyt muista töistä riippuen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Kirja on kulkenut kustantajalta toiselle, mutta ei ole mennyt läpi muokkauksista huolimatta - kirjan vaiheita voi seurata täältä. Käsityölehdetkään eivät innostuneet jatkokertomusajatuksesta.

Lupasin aikanaan teille, että ellei kukaan kaupallinen taho halua tekstiä julkaista, se ilmestyy joka tapauksessa. Kun nyt elämäni on siinä onnellisessa vaiheessa, että aloitan kohta täysipäiväisen työn eikä tämä käsikirjoitus ole minulle enää oljenkorsi lisätietenesteihin, lunastan lupaukseni.Kun kirjan aiheena on neulebloggaus, mikä oikeastaan sopisikaan paremmin kuin "julkaista" se blogissa!

Mutta älkää silti luulko, että saatte kirjan luettavaksenne ilmaiseksi, eihän toki! ;) Tikru myi aikanaan Vihervaara-hupparin ohjetta tällä menetelmällä, ja hyvät ideat saa aina varastaa.

Jos haluat itsellesi pdf-muodossa 
Suomen ensimmäisen neuleromaanin 
Oikein nurintoimi näin: 1. Valitse hyväntekeväisyyskohde, jota haluat tukea.
 2. Lahjoita kohteeseen omantuntosi mukainen rahasumma. Jos rahasta tekee tiukkaa, voit myös tehdä muuta hyvää (siis vaikka neuloa Vaaka-tilkkuja tai Etiopia-nuttuja tai sukkia kodittomille tai auttaa mummon kadun yli tai mennä lapsenvahdiksi tai mitä ikinä keksitkin).
 3. Kirjoita minulle osoitteeseen kaisantuumooksia@gmail.com (huomaa kaksi o-kirjainta!!) sähköposti, jossa kerrot, mitä hyväntekeväisyyttä olet harjoittanut. Summaa tms. ei tarvitse kertoa ellet halua, se on sinun ja omantuntosi välinen asia, mutta haluaisin tehdä tänne Kerälle ihan mielenkiinnosta pienen tilaston siitä, mihin lukevien neulojien lämminsydämisyys kallistuu. :)
 4. Saat minulta linkin pdf-tiedostoon, jossa kirjoittamani romaani on (se ilmestyy tyttönimelläni, joten älä hämmästy! :). Tallenna tiedosto omalle koneellesi. Voit nyt lukea sen ruudulta tai tulostaa itsellesi paperiversiona vaikka rengaskansioon, tosin se on aika paksu.
 5. Jos kaverisi pyytää sinulta linkkiä romaaniin, voit antaa sen eteenpäin - kunhan edellytät myös kaverilta hyvää tekoa!


Kuluneen tiukan talven aikana olen saanut itse niin paljon apua muilta ihmisiltä, ja minulle on tapahtunut ihan viime aikoina niin paljon hyviä asioita, että haluan laittaa hyvän eteenpäin. Toivon siis, että voisimme yhdessä  tuoda  iloa heille, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.

Jos haluat mainostaa kirjaani, voit käyttää tätä nappia ja linkittää sen tähän postaukseen. (Napin lisäämiseen ja linkittämiseen löydät tarvittaessa ohjeen täältä.)


Kyseessä on siis 30+ -ikäisestä Annista kertova romaani. Annilla on periaatteessa kaikki hyvin: miehellä on menestyvä firma, on omistusasunto ja talous turvattu. Anni itse on akateeminen pätkätyöläinen, jonkin verran epävarma ja yksinäinen. Ystävän yllytyksestä perustaa blogin ja löytää vähän ajan kuluttua käsityöblogit, mutta tyytyy pitkään vain ihmettelemään muiden taitoja. Anni itse kun on mielestään syntynyt peukalo keskellä kämmentä, vaikka tällä hetkellä vetääkin käsityöyrittäjien markkinointihanketta. Kun sitten uusi blogituttava haastaa Annin kokeilemaan käsitöitä, alkaa tapahtua - eikä vain neulekorissa... Kaikkien mielestä ihmisellä pitää olla harrastus ja "oma juttu", mutta miten käy, kun hän todella sen oman juttunsa löytää?

32 kommenttia:

 1. Wau!! Laitanpas sulle postia tulemaan... ;-)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Täytyykin hiukan pohtia, mihin kohteeseen haluan lahjoittaa. Sopivia kyllä löytyy, pitää vaan valita monista hyvistä. Postia siis tulossa täältäkin!

  VastaaPoista
 3. Hetki menee kun päätän, miten romaanin lunastan, mutta tosi hieno juttu. Upeaa Kaisa, upeaa.

  VastaaPoista
 4. Olipas mukava uutinen, että saadaan kirjasi luettavaksi, vaikka eivät ottaneetkaan sitä missään julkaisuun. Minäpä laitan heti mainoksen blogiini ja lähiaikoina sitten lunastan kirjan itselleni! :)

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Onnea. Minäkin laitan mainoksen ja lähetän sähköpostia.

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu! Lahjoitus jo tehty, sähköposti ja blogimerkintä ihan just tulossa :)

  VastaaPoista
 7. Tiedän jo miten osallistun, postia siis täältä tulossa!

  VastaaPoista
 8. Hieno idea! Nappi lisätty ja Hyvä työ mietinnässä, postia siis tulossa.

  VastaaPoista
 9. Waude hienoa! Mietinnässä täälläkin!

  VastaaPoista
 10. Hienoa! Mun pitää tutkia, miten pääsen mukaan. En ole ennen tehnyt tällaista lahjoitusta, vaan harrastanut ennemminkin suoraan lippaaseen laitettavaa avustusta. Mutta mukana joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 11. Mietin jo kuumeisesti hyväntekeväisyyskohdetta, että saisin tuon luettavakseni :-)

  VastaaPoista
 12. Oi, ihanaa! Olen lukenut vain yhden neuleromaanin tähän mennessä, enkä siitä niin hirveästi välittänyt, mutta tottakai tämä ensimmäinen suomalainen neuleromaani kiinnostaa!

  Ja minusta on mitä mahtavin idea kaupata tällä keinolla, hienoa että tällaiset keksinnöt leviää. :) Onneksi olkoon kirjasta!

  VastaaPoista
 13. Kaisa, ihana idea! Mä myös mietin vielä ensin, minkä ht-kohteen valitsen.

  (hmmm, mitähän tästä pitäis ajatella; sanavahvistus ehdottaa mulle kirjainyhdistelmää p e r s a ).

  VastaaPoista
 14. Voi Kaisa, minkä teit! eilen sain kirjasi koneelleni siirrettyä ja yhdeltä istumalta lukaisin kolmisenkymmentä sivua, ennen kuin maltoin nukkumaan mennä. Sama juttu tänään, teksis mieli niin paljon vaan lukea, mut niin se vaan pitäis ensin hoitaa lapsi ja kait sitä pitäis kotiakin hoitaa jossain välissä ;) Ja sitä ruokaakin kokata. Kiitos hyvästä kirjasta siis :)

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, Kaisa, ihanaa!!!
  Palaan asiaan, kun olen taas mantereella!

  Terv Malli

  VastaaPoista
 16. Mulle kävi kirjan kanssa vanhanaikaisesti: en malttanut "käsistäni laskea", siis ruudulta pois laittaa, kerralla piti lukea... Suosittelen!

  VastaaPoista
 17. Kiitos jo tässä vaiheessa tilanneille ja tietysti kehujillekin! ;) Valtavasti hyvää olette jo tehneet. Kyllä lämmittää lukea viestejänne - ja erikoisesti lämmittää se, jos kirjasta oikeasti ja tosiaan pidätte.

  VastaaPoista
 18. uutta vaan kehiin, eli jatko-osaa odotellaan varmasti ;) 124 sivulla olen jo nyt ja kauhulla odotan, kun kirja loppuu kuitenkin "kesken". Niin ja tosiaan eilen illalla aloitin lukemisen :D

  VastaaPoista
 19. Ihanaa Kaisa ja Onnea paljon saavutuksellesi, jota kustantajat eivät ymmärrä. :) Täällä sinua ainakin arvostetaan. ♥

  VastaaPoista
 20. Mielenkiinnolla jään odottamaan linkkiä kirjasi syövereihin :)

  VastaaPoista
 21. Hei Kaisa,
  Kiitos, aivan upea kirja!
  Sillä niinhän siinä kävi, että aamuneljältä kömmin peiton alle silmät ristissä, kun piti yhdeltä istumalta lukea kirja loppuun asti.
  Jatko-osaa odotellen
  Maritta

  VastaaPoista
 22. Hei Kaisa!
  Kiitos romaanistasi!-Ahmaasin ensimmääsen luvun tuossa kotiaskarehien lomassa. Jäin koukhun...

  VastaaPoista
 23. Nyt vasta huomasin tän mutta pistän siulle mailia tulemaan!

  -marsu-

  VastaaPoista
 24. Juu, kiitos, kyllähän tääkin haluaa lukea. Hienoa!

  VastaaPoista
 25. Laitoin juuri blogiini mainoksen. Kirjan luku on itselläni vielä kesken, mutta oikein kiva se on.

  VastaaPoista
 26. Vasta hetki sitten löysin blogisi ja tämän mahtavan idean hankkia luettavaa.
  Täytyy nyt miettiä kuinka hankin tuon "kirjan" itselleni.

  Minusta tuli kerta heitolla lukija =)

  VastaaPoista
 27. Kuinkas minulta on tämä jäänyt huomaamatta. Sähköpostia tulee, lähiaikoina!

  VastaaPoista
 28. Moi!
  Olipas mukava löytää blogisi erään toisen blogista. Jäänpä seuraamaan juttujasi.
  Tuo neule-kirjasi, tai miksi sitä kutsutkin, kiinnostaa kyllä kovasti :)

  VastaaPoista
 29. Hei!
  Vieläkö tää neulekirja on "saatavilla" ?? Minäkin tahtoisin. Ja hyväntekeväisyys kampanja on jo käynnissä. Lahjoitan työpaikallani psykiatrisella osastolla pitkäaikaispotilaille villasukat jouluna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai on, tästä ei "painos" lopu! :) Laita minulle sähköpostia.

   Poista