maanantai 3. marraskuuta 2008

Japanilaista väriä syksyyn

Noro vaan on ihanaa. Kun pääsin kotiin Seinäjoen käsityömessuilta kuukausi sitten, piti heti laittaa uusi Noro-sukkalanka KnitPicks-sukkapuikoille. Sannalle tiedoksi, että kun puikot jo hain, niin minulle saa varata tätä lankaakin kun sitä tilaat! :)


Aloitin sukat varpaista, jotta sain sovitella sukkaa matkan varrella. Tosin tein ensin toisen sukan valmiiksi - sen kuuluisan vaalisukan silmukkamerkkeineen - mutta huomasin sen liian lyhyeksi, purin sen lopun ja neuloin lopulta kahta sukkaa yhtä aikaa. Kun minulla nyt on KnitPicksin 2,5 mm puikkoja kahdet, hih!


En edes yrittänyt kohdentaa raitoja, vaan annoin näistä tulla tällaiset menninkäissukat. Keijukaistahan minusta ei saa tekemälläkään. Pahoittelen, jos herkimmät lukijat järkyttyvät sääristäni (ja siitä, että toinen sukka on näköjään huonosti jalassa - kyllä se on ihan oikean mittainen eikä liian iso! :)... Arvatkaa, löydänkö saappaita kaupasta?


Sukkasatoon en näillä aivan ehtinyt. Sukat jäivät kesken keskiviikkoaamuna, jolloin lähdin reissuun, enkä jaksanut käydä niiden kimppuun perjantai-iltana. Matkaneuleeksi taas en halunnut kahta lähes valmista sukkaa, joita en kuitenkaan olisi Helsingin vesisateissa käyttänyt.


Malli: Ullaneuleen varpaasta aloitetun sukan ohjeella neulottu. Levennykset tein siis ensimmäiseen sukkaan sovittelemalla ja merkitsin silmukkamerkein, joita (lähestulkoon) noudatin toisessa sukassa. Levennyksiä tein joka puikolle, en vain taakse. Neuloin sileää varren yläosaan asti ja päättelin, sitten taitoin noin sentin verran sisäpuolelle ja ompelin kuminauhakujan. Trikoiden tai paksujen sukkisten päällä nämä pysyvät ilman kuminauhaakin, joten vielä en ole sitä pujottanut.
Lanka: Noro-sukkalanka, 150 g
Puikot: 2,5 mm KnitPicksit
Muuta: Mii laiks. Lämmittävät.


Muutenkin Japani on nyt meillä ollut pinnalla.
Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. iiiiihanat! Vaikken tykkää aloittaa sukkia varpaista, nuo ja juuri sillä tekniilla on vielä joskus (mieluummin pian) pakko tehdä. Sopisivat niin upeasti meikäläisen omituiseen imagoon ;) Enkä minäkään löydä kaupoista saappaita - jalan koko on 36-37 ja kumpparitkin 39, jotta sääri menisi... Onneksi on villasukkia kohtuu paljon kotona.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat sukat ja juuri tuollaisena "erivärinä" sopivat!

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edellisiin: ihanat sukat! Minäkin tykkään tehdä menninkäistyyliin sukkia, eli raitoja sen kummemmin kohdentamatta :)

  Edelliseen postaukseen liittyen vielä: ai vitsit, harmi, että hoksasin vasta nyt tuon, siellä Priimassa meitä oli tusinan verran neulojia torstaina, olisi ollut kiva saada sinut mukaan! Olisin hyvin voinut sinut koukata keskustasta mukaan, niin olisit varmasti löytänyt perille - harmi, etten aikaisempaa huhuiluasi huomannut. Jos seuraava Hki-visiittisi osuu torstaille, niin ilmoittelehan, josko saataisiin sinutkin paikalle! Ja neulontatapaamisiltoina Priima on auki kahdeksaan :D

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanat! Kyllä se vaan munkin on ostettava tuota Noron sukkalankaa jostain joskus, vaikka olinkin ajatellut vain katsella muiden ihanuuksia blogeista...

  VastaaPoista