torstai 10. syyskuuta 2009

Hengästyttää

Muistatteko, kun pohdin, tarvitseeko pääni hoitoa? No, näköjään en tarvitse.

Se neulebloggaajien oma osasto Seinäjoen käsityömessuilla toteutuu!

Etelä-Pohjanmaan messuilta otettiin minuun yhteyttä, kun olin laittanut sinne kyselyä tällaisen "hengailuosaston" luvallisuudesta - mehän emme myy mitään. Olivat hyvin kiinnostuneita ja mm. pyysivät meitä tapahtuma-alueen esiintymislavalle! Näillä näkymin siis kerran päivässä haastatellaan ihan aitoa neulebloggaajaa. Muutenkin suhtautuminen oli hyvin myötämielistä.

Ilmaistahan lysti ei ole, mutta kun ei häpeä kerjuuta, niin voi käydä hyvin. Vuodatus ja Tapion kauppa kustantavat messumenomme.

Ja mitä me siellä osastollamme sitten teemme? Neulomme ja bloggaamme, tietysti! PowerPointilla pyörii tietoisku neuleblogien maailmasta kaikkine tempauksineen, ja toinen kone on valmiina bloggaukseen ja bloggauksen esittelyyn.

Lisäksi osastomme tulvii lankaa. Koska Tiina on hoitanut sitä puolta, en edes vielä tiedä, keiden kaikkien lankaa, joten niitä linkittelen myöhemmin. Mutta sen sanon, että taitaa olla tähänastisen historian paras tilaisuus päästä käpälöimään nettikauppojen aarteita ihan kärestänsä.

Eli meillä on esillä kasapäin ihanuuksia, joita voi hiplata ja vaikka kokeeksi neuloakin, ja mukaan saa sitten yhteystiedot tilaamista varten. Neulomme myös osastolla näistä langoista, ja voisipa tosiaan sinne jotkut ylimääräiset puikot ottaa vieraitakin varten. (Haaveena olisi sellainen osasto, jossa olisi iso löhösohva ja vieraat voisivat istua lepäämään siihen, tutustua blogimaailmaan ja testata nettikauppojen lankojen neulomista - mutta ihan siihen me emme sentään pääse. :)

Jotenkin on sellainen hytinä, että tästä voisi räjähtää uusi trendi. Tampereen, Turun, Helsingin, kaikkien messukaupunkien neulojat, varastakaa idea! Vaikka neulebloggaus on meille arkipäivää, monelle se voi avata aivan uusia ulottuvuuksia.

27 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Hyvä siitä tuleekin, kun me kaikki tehdään, mitä tahdotaan!
  Kiitos Kaisalle hyvästä ideasta!

  VastaaPoista
 2. Kateeksi käy, kun näitä helsinkiläisten messukertomuksia lukee! Onneksi tosiaan Seinäjoellakin on pian messut... Ja jos Tampereellekin joskus pääsisi.

  6. syyskuuta 2009 10:52

  Ja näinhän se Kaisa viime sunnuntaina kommentoi minun Helsingin messukokemuksiani;)))

  Ja nyt mie ole vihree, ihan tumman vihree;D

  Messuilun iloa! Ja nauttikaa messuista kaikin simauksin!

  VastaaPoista
 3. Malli kiltti, se on edelleen Marin idea - minä vain otin vitsin todesta! :D

  Villa Lankala, pitäisikö sitä ruveta varomaan mitä toivoo, ettei vahingossa saa sitä...

  Kangaskasa, se tuntuukin upealta!

  VastaaPoista
 4. Kovasti haluaisin tulla Seinäjoelle, mutta tutustuminen Pohjanmaahan taitaa jäädä toiseen vuoteen ja kertaan.
  Onnea messuiluun!

  VastaaPoista
 5. Voi, olispa kiva päästä paikan päälle näkemään!

  VastaaPoista
 6. Mahtava juttu, ootte te vaan touhunaisia! :)
  Voi kun Seinäjoki olisi vähän lähempänä!

  VastaaPoista
 7. Loistava idea!!! Harmi vain, että Seinäjoki on kovin kaukana, mutta oikein hauskoja messuja teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Kaukana ja kaukana... se on suhteellista, mutta meillä on aikomuksena pyrähtää Kuopiosta paikalle...

  VastaaPoista
 9. Loistava juttu! :) Itsekin ajattelin, että olisipa loistava idea toteuttaa Oulussakin, mutta Oulun messuille on nyt vain kuukausi aikaa, ja itselläni ainakaan ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia alkaa messuosastoa puuhaamaan, tai siellä päivystämään. Ehkä sitten vuoden päästä, jos olisi silloin vaikka ajoissa liikkeellä. :) Mutta pitäkää hauskaa messuilla, idea on niin mahtava! :)

  VastaaPoista
 10. Jahas,että messuille. Perj. mä olen Kauhavalla siinä"työnäytökses",muistatko sellaista:D Mutta lauantaina voisin jossain vaiheessa osallistua! Ainakin aamusta kun aukee. Sitten myöhemmin mulle tulee parit blogikaverit sieltäpäin kylään. Kiirettä pitää,joten mun osallistumisella olisi ,kuten muutamalla muullakin "aikavaraus" !

  VastaaPoista
 11. Voi jestas sentään, kun on hieno homma! On se hyvä, kun joku viitsii nähdä vaivaa hullujenkin ideoiden toteuttamiseksi! Hyvä Kaisa! Nyt kyllä rupeaa haluttamaan sinne Seinäjoellekin messuilemaan.

  VastaaPoista
 12. Kyllähän nyt pitää oikein vakavasti harkita tulla Seinäjoelle!! Pitäisihän tuo tilaisuus kokea! Yritän vielä napata mukaan muutama ystävä ;) Ehkä nähdään, kommentoin sitten uudestaan josko päästään paikan päälle!! Ja aivan mahtava idea!

  VastaaPoista
 13. Mahtavaa, että tuo teidän suunnitelmanne onnistui, kuulostaa tosi hyvältä! Yritän kovasti päästä tulemaan Seinäjoelle silloin.

  VastaaPoista
 14. mahtava juttu, pitäkää hauskaa kaikkien puolesta.

  VastaaPoista
 15. Wautsi Wau! Erinomainen juttu, kertakaikkisen hieno idea. Onnittelut kaikille asianosaisille.
  Helsingin messujen yhteydessä on Ratikkaneulonta-tempaus.

  VastaaPoista
 16. wautsiwau, kuulostaapa fantsulta! :) minen ookaan koskaan käyny seinäjoen messuilla..

  VastaaPoista
 17. Wau. Mahtava idea. Olen ollut monena vuonna Seinäjoen messuilla, nyt olin pohtinut, että jätän väliin, mutta tämä sai innostumaan. Täytyy vielä harkita, jos tulis. Miten tohon porukkaan tullaan mukaan?

  VastaaPoista
 18. VOIJUKU! Onnea! Vautsivau! Ja kaikkea muuta. Hauskaa, että juttu toteutuu. HArmi, kun en itse Hämeestä sinne pääse. Pitäkäähän lystiä.

  Ehittekö, jaksatteko kerätä monisteeksi kaikki virkistäviksi tietämänne blogit? Niitä voisivat messuvieraat kotonakin tutkia ja jopa vaikka innostua neulomisesta?

  KAisa
  www.neuleharput.ajatukseni.net

  VastaaPoista
 19. Minä taasen täältä Hämeestä aion tulla messuille. Olin jo asiaa vähän suunnitellut, mutta tämä blogiosaston perustaminen oli sitten viimeinen houkutin ja se pitää nähdä. Olen aktiivinen blogisi lukija, vaikka en ole aiemmin tänne kirjoitellutkaan. On mielenkiintoista seurata aktiivista käsityöelämääsi, jota myös aktiivisesti esittelet ihan oman persoonasi kautta. Siksi haluankin tavata sinut henkilökohtaisesti. Olen tulossa lauantaipäiväksi messuille. Terveisin entinen ilmajokinen, nykyinen tervakoskelainen.

  VastaaPoista
 20. Kiitos kaikille ihanille kommentoijille! Jaettavaan esitteeseen tulee ilmeisesti lähinnä "yleishyödyllisiä" sivuja aloittelevalle bloggaajalle, mutta katsotaan, josko siihen Neulebloggaajan ABC -blogiin saisimme listaa kivoista blogeista - tai ainakin linkkiä Blogilistalle kategoriaan "neulonta"... :D

  Tuolla uudemmassa postauksessa mainitsenkin olevani messuilla paikalla joka päivä (toki en ihan koko aikaa osastolla, kun kierrelläkin pitää), mutta tavattavissa. Tulkaa ihmeessä käymään!

  VastaaPoista