sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ruusuja hopeamaljassa tai alpakkaa korvissa

Jo toinen postaus tälle päivälle, koettakaa kestää! :) Lankakutsukuvia on siis tuossa alempana.

Nykypäivän nettimaailma on aika jännä. Paitsi että täällä voi julkaista kirjoja, liikkuu tieto muukin rivakasti. Viime kesänä ostin Isonkyrön 1700-luvun markkinoilta itselleni hopealusikasta tehdyt korvakorut. Rakastan näyttäviä, erikoisia korvakoruja, ja nämä olivat juuri sitä. Sittemmin netissä surffatessani löysin useitakin lusikkakorujen tekijöitä. Koruille vain kertyi hintaa - ymmärrän toki käsityön arvon, mutta kaikkeen ei ole varaa, varsinkin, kun jotakin osaa tehdä myös itse.

Niin innoissani en sentään ollut, että olisin uhrannut koruiksi omia rippi- ja ylioppilaslusikoitani! Jalasjärven parhaalla kirpputorilla käydessämme sen sijaan kyselin, olisiko yksinäisiä hopealusikoita myynnissä. Ei ollut, joku oli juuri ostanut kaikki! Valittelin asiaa Facebookissa - eikä aikaakaan, kun sukulaistyttö laittoi yksityisviestiä ja kyseli, jotta kelapaako alapakka. Eikä nyt puhuta langoista.

Kelpasi se. Kaksi pakettia alpakkalusikoita kulki nyrkkipostina haltuuni syksyn aikana - ja on levännyt askarteluhyllyssä siitä pitäen. Markkinoilta ostamani korvakorut kun oli tehty hienosti, koristehelmiä varten oli porattu reikä ym. Kyselin askarteluliikkeestä, millaisia työkaluja hopean työstäminen vaatii, mutta en oikein saanut tietoa. Hirvitti, en uskaltanut ruveta pilaamaan materiaalia.

Tänään piipahdin Kirsi-Marjan blogissa kuolaamassa ihania koruja, joita hän on tehnyt. Ja pim, melkein siltä istumalta painelin kaivamaan lusikkani esiin. Siis vaikka Kirsi-Marja ei ollut koskenutkaan lusikoihin!


Sillä tajusin, että eihän niissä tarvitse olla mitään reikää. Tämän sain aikaan sivuleikkurien, korupihtien, renkaiden ja korvakorukoukkujen sekä helmivarastoni avulla. 


"Pesäkorun" idea on markkinoilta ostamistani korvakoruista. En väitä, että oma kädenjälkeni olisi tokikaan yhtä siistiä, kun korupiikin loppuosa on vain kieputettu varren ympäri, mutta olen tyytyväinen tähänkin. Näitä koruja en ole puhdistanut.


Ja tietysti kukat eivät kasva alaspäin, eikä yläosaan olisi saanut jäädä tuollaisia jälkiä kun puristin katkaistun lusikanvarren lenkiksi, mutta onneksi hiukseni yltävät tuohon kohtaan... :) Nämä olen puhdistanut hammastahnalla kuin hopean.

Lusikoita on jäljellä vielä melkein tusina. Odottakaas vaan. :)

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

Suurkiitos Lankatuvan Mikaelalle ja kaikille muille mukanaolleille eilisistä lankakutsuista!!


Kuvat ovat sillä tavoin väärässä järjestyksessä, että tästä laatikkopinosta on jo ostokset tehty...


Jopa meidän olohuone-vierashuone-ruokailuhuone-rivistömme tahtoi jäädä pieneksi. :) (Ja tässä huushollissa on mahdoton valokuvata, mur.)


Lanka on sitten terapeuttista. Vaikka sitä vain katsoo - saati että koskettaa tai tekee siitä jotakin... :D

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Moving House

Emme olekaan pitkään aikaan tavanneet Hilda-rouvaa ja Henrik-herraa perheineen. Mineilymaailma kun on siitä satumainen, että siellä voidaan muuttaa, vaikka talo pysyy samana... Ja vasta nyt on herrasväen pytinki saatu jonkinlaiseen järjestykseen meidän muuttomme jälkeen.


Henrik-herra on vetäytynyt kamariinsa sanomalehden pariin. Tosin lehti on epäilyttävän lähellä kasvoja ja sen takaa kuuluu vieno kuorsaus...


Hilda-rouva puolestaan maistelee makuuhuoneen uutta järjestystä. Tilaa olisi, kun Henrikin kirjoituspöytä ja kirjakaappi ovat poissa. Saisikohan hän miehensä taivuteltua hankkimaan tänne divaanin... Jotta huoneesta tulisi oikea budoaari...


Rouvaa harmittaa muuttomiesten kömpelyys: piirongistakin oli yksi kahva irronnut ja kadonnut.


Ja sali on entisellään. Millähän Henrikin saisi tekemään tilauksen sohvakalustosta...


Lastenkamarissa vallitsee jo tuttu sekamelska. Väinö pelaa pöydän ääressä...


...ja Aino leikkii uuden kissan kanssa.


Sukulaispoika Jaakon kamaria on sisustettu vähän uudelleen, kun sinne siirrettiin lasten koulupulpetti. Hilda-rouvan mielestä kun Jaakko ei tarvitse noin paljon tilaa itselleen, lastenkamarissa sen sijaan pitää mahtua leikkimään!


Jaakko sai tänään postissa Helsingistä salaperäisen paketin, jossa oli taulu. Nyt pitäisi vain löytää jostakin keisariperheen kuva kehystettäväksi taulun toiselle puolelle, niin että taulun voi nuuskijoiden varalta kääntää toisinpäin! Jaakon kapinalliset ajatukset eivät ole yhtään lieventyneet.


Keittiöön paistaa iltapäiväaurinko. Mutta onpa siellä hiljaista - missä on Iita?


Pöytään on nostettu jo leipää ja piimäjuustoa ja lautaset ja ruokailuvälineetkin ovat valmiina...


Äidiltä saatu piimäjuuston ohje on jäänyt levälleen ja lämmin ruoka uhkaa palaa pohjaan kattilassa...


Edes ruokasalissa ei Iitaa näy, vaikka herrasväen kahvivieraat ovat jo lähteneet - kakun- ja nisunloputkin ovat jääneet kuivumaan tarjoiluvadeille!


Ruokakonttorikin on tyhjä. Työtä siellä kyllä riittäisi, säilyketölkitkin pitkin poikin hyllyjä.


Siellähän Iita on! Mutta miksi ihmeessä hän lymyilee omassa kamarissaan keskellä arkista työpäivää? Ja miksi hän on levittänyt sivustavedettävän ja petaa sitä uudelleen - ja kuka ihmeessä on tuo vieras tyttö huonoissa vaatteissa? Talossa taitaa taas tapahtua...


Nukkekotiparkani ovat olleet aivan hyljeksittyjä muutosta lähtien, kun en ole löytänyt niille järkevää sijoituspaikkaa. Lopulta tänään asemoin talot - jotka siis ovat samaa huushollia, ideana on, että ne voisi vaikka sulkea laatikoksi - ihan vain kodinhoitohuoneen pöydälle. Vasemmanpuoleinen nukkekoti on isäni tekemä, oikeanpuoleinen lisäsiipi tehty hedelmälaatikosta.


Juurikaan uutta ei nukkisparassa ole, paitsi piimäjuusto ohjeineen, jotka olen saanut Villiviiniltä, sekä suklaamunasta löytynyt kissa. Pitäisi tosissaan ryhtyä rakentelemaan salinkalustoa ja ehkä sitä rouvan divaaniakin! Nukkekotini vaiheista voi lukea täältä.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Muumia ylle

Välillä vähän muutakin kuin kirja-asiaa!

Minä en valitetettavasti ole ollut ensimmäisenä siinä jonossa, jossa jaettiin hoksua ja innovaatiota. Olen aika huono kehittämään omia ideoia, vaikka ihailen suuresti ihmisiä, jotka näkevät ihan toiseen tarkoitukseen tehdyssä tavarassa uuden mahdollisuuden.

Joskus sokea kana kuitenkin löytää jyvän. Olen tehnyt hameen pöytäliinasta (tosin idea ei ollut oma!) ja laukun huonekalukankaasta. Ja nyt kaksi hametta tyynynliinoista.


Vietimme Samin kanssa perjantain ja lauantain Tampereella, kun nyt uskaltaa tulevan kokoäiväisen työpaikan ansiosta pikkuisen käyttää säästöjä ja kun voitin syksyllä eräästä blogista lahjakortin Scandic-hotelliin. Ohjelmassa oli vain rauhallista tassuttelua, oleilua ja "ihmisten katselua", mutta myös pienimuotoista shoppailua.

Häpeäkseni tunnustan, että opiskelin Tampereella viisi vuotta ja olen käynyt siellä sen jälkeen lukuisia kertoja, mutta en ole koskaan aiemmin tiennyt, missä on Finlaysonin tehtaanmyymälä. Nyt sen löysimme puolivahingossa. Suurena niiden oikeiden ja alkuperäisten (ei Japani-palleroisten) muumien ystävänä olin seota pussilakanatarjousten ääressä - onneksi mukana oli järjen ääni... :) Niinpä päädyin ostamaan vain kaksi tyynynliinaa lukutyynyihimme.

Poislähtiessä huomasin perähuoneen nurkassa laatikon, joka julisti, että siinä myytiin ompeluvalmiita tyynynliinoja viidellä eurolla kappale. Ja silloin sokea kana näki jotakin. Molemmat myynnissä olleet kuosit lähtivät mukaan, ja eilen minulla ja ompelukoneella oli intohimoinen kohtaaminen - enkä tarkoita tällä sitä, että välimme olisivat intohimoisen lämpimät... :P


Ehdin jo leikata oikein hameen kaavat Joka tyypin kaavakirjasta, kun iski rimakauhu. Koska kangaspalat oli tarkoitettu tyynyliinoiksi, kuva oli toisessa reunassa. En uskaltanut omilla taidoillani lähteä sellaita kangasta leikkelemään. Niinpä yksinkertaisesti leikkasin toisesta päästä liiat pois (harvoissa nukkekodeissa sitä maataan Finlaysonin lakanoissa! :), ompelin päät yhteen, alas käänteen ja ylös kuminauhakujan. Ja kuulkaa, tästä huippuvaikeasta operaatiosta  huolimatta ompelukoneen onnistui hermostuttaa minut... :)

Nämä ovat toki rypistyviä ja ohuita, mutta silti tykkään lujasti. Kun minua tuijotetaan omituisen OI-ulkonäköni vuoksi muutenkin, voin yhtä hyvin pukeutuakin oudosti. Ainakaan ihan heti vastaan ei tule toista, jolla olisi samanlaiset muumi-hameet! Odotan jo heinäkuista hellepäivää, jolloin voin pukeutua lumilyhty-hameeseen - ja ehkä käyttää rakkaus-hametta hääpäivänämme...

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Niin paljon hyvää!

MUOKS 3.4.2021. Oikein, nurin on ilmestynyt e-kirjana ja äänikirjana Saga Egmontin kustantamana. Löydät sen verkkokaupoista ja striimauspalveluista. Siksi entinen "hyväntekeväisyyskauppa ei enää ole käytössä. Mukavia lukuhetkiä!



 

”Aikamoinen lintukoto”, Ninni tuhahti. ”Ei ihmiset oikeasti ole noin kilttejä.”
”On ne”, Anni sanoi lujasti. ”Suurin osa ihmisistä on oikeasti kilttejä. Mutta yleensä ne ilkeät pitää kovempaa ääntä. Neuleblogeissa kiltitkin saa suunvuoron."
~ Oikein nurin, s. 205 


Viikko sitten julkistin Suomen ensimmäisen neuleromaanin - tietysti neuleblogin kautta. "Markkinointi" tapahtui tässä postauksessa ja Facebook-päivityksessä sekä muutamien ystävien blogeissa. Edes juoniselostusta en laittanut tekstiin, kerroin vain, että puhutaan siinä langoista.


Ja jo nyt 46 ihmistä on lunastanut kirjan itselleen erilaisilla hyvillä teoilla. Uskomatonta. Tippa linssissä olen lukenut viestejänne, niin monenlaista hyvää olette tehneet! Erityisesti lämmittää se, että olette todella miettineet asiaa, esimerkiksi halunneet osallistua lukutaitokampanjaan tai kustantaa koulupuvun tarvitsevalle, "kun se tuntuu sopivan tähän teemaan".

Lupailin vähän "tilastoa" siitä, mikä hyväntekeväisyys erityisesti neulovia naisia kiinnostaa. Tässä siis tilanne ensimmäisen viikon jälkeen, tästä on ehkä iloa sellaiselle, joka vielä miettii miten lunastaisi kirjan. Edelleen kuitenkin jokainen toimii omantuntonsa mukaan!

Huom. osa teistä on osallistunut kahteen eri asiaan, jolloin olen laskenut saman ihmisen molempiin, siksi siis tilaston loppusumma on suurempi kuin tilaajien määrä.

  1. Hyväntekeväisyysneulontaa 14. Tämä ei liene kenellekään yllätys - ei se ollut minullekaan! :) Kohteet ovat sekä tempauksia että yksityisiä tarvitsevia.
  2. Erilaista vapaaehtoistyötä 10. Nykypäivänä on melkein vielä rahaakin suurempaa, jos antaa aikaansa. 
  3. Kirkon Ulkomaanapua 7. Näistä Naisten Pankki on saanut 4 lahjoitusta, ja kaksi Toisenlaista lahjaakin minulle on lähetetty.
  4. Unicef 4.
  5. Fida 3.
  6. Suomen Lähetysseura 2. 
  7. Vaaka ry 2.
  8. Verenluovutus 2. Vinks vinks, jos vielä mietit miten kirjan lunastaisit, tähän ei tarvita kuin vähän aikaa, ja saa vielä kahvit kaupan päälle! :)
  9. Ja näitä kaikkia on muistettu 1 kerran:
    • Ensi- ja turvakotien liitto
    • Laitetaan rakkaus kiertämään  (Facebook-tempaus, jolla on tarkoitus auttaa Samu mukaan leirikouluun)
    • Lastenklinikan kummit
    • Mannerheimin Lastensuojeluliitto (lankalahjoitus!)
    • Roosa nauha
    • SPR (muuta kuin verta)
    • Saksan Etiopia-keräys 
    • SOS-lapsikylä
    • Suomen pakolaisapu
    • WWF
Moni teistä on harmitellut viesteissään sitä, ettei käsikirjoitus mennyt läpi kustantajalla. Harmittaa se minuakin, uskokaa pois. Mutta kuten Intsu totesi: "Ajattele miten paljon hyvää se saa aikaan. Ehkä Taivaan Isä näki näin hyväksi ja siksi kustantajat eivät sitä julkaisseet." Jos joku oppii lukemaan tai saa päivän ruoka-annoksen tai muun avun hädässään vain siksi, että te haluatte lukea kirjan, ei sen suurempaa palkkiota olekaan.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Suomen ensimmäinen neuleromaani ilmestyy NYT

MUOKS 3.4.2021. Oikein, nurin on ilmestynyt e-kirjana ja äänikirjana Saga Egmontin kustantamana. Löydät sen verkkokaupoista ja striimauspalveluista. Siksi entinen "hyväntekeväisyyskauppa ei enää ole käytössä. Mukavia lukuhetkiä!





Muistatte varmaan "lankakirjani", neuleaiheisen romaanin, jota olen kolmen vuoden ajan työstänyt muista töistä riippuen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Kirja on kulkenut kustantajalta toiselle, mutta ei ole mennyt läpi muokkauksista huolimatta - kirjan vaiheita voi seurata täältä. Käsityölehdetkään eivät innostuneet jatkokertomusajatuksesta.

Lupasin aikanaan teille, että ellei kukaan kaupallinen taho halua tekstiä julkaista, se ilmestyy joka tapauksessa. Kun nyt elämäni on siinä onnellisessa vaiheessa, että aloitan kohta täysipäiväisen työn eikä tämä käsikirjoitus ole minulle enää oljenkorsi lisätietenesteihin, lunastan lupaukseni.Kun kirjan aiheena on neulebloggaus, mikä oikeastaan sopisikaan paremmin kuin "julkaista" se blogissa!

Mutta älkää silti luulko, että saatte kirjan luettavaksenne ilmaiseksi, eihän toki! ;) Tikru myi aikanaan Vihervaara-hupparin ohjetta tällä menetelmällä, ja hyvät ideat saa aina varastaa.

Jos haluat itsellesi pdf-muodossa 
Suomen ensimmäisen neuleromaanin 
Oikein nurintoimi näin:



  1. Valitse hyväntekeväisyyskohde, jota haluat tukea.
  2. Lahjoita kohteeseen omantuntosi mukainen rahasumma. Jos rahasta tekee tiukkaa, voit myös tehdä muuta hyvää (siis vaikka neuloa Vaaka-tilkkuja tai Etiopia-nuttuja tai sukkia kodittomille tai auttaa mummon kadun yli tai mennä lapsenvahdiksi tai mitä ikinä keksitkin).
  3. Kirjoita minulle osoitteeseen kaisantuumooksia@gmail.com (huomaa kaksi o-kirjainta!!) sähköposti, jossa kerrot, mitä hyväntekeväisyyttä olet harjoittanut. Summaa tms. ei tarvitse kertoa ellet halua, se on sinun ja omantuntosi välinen asia, mutta haluaisin tehdä tänne Kerälle ihan mielenkiinnosta pienen tilaston siitä, mihin lukevien neulojien lämminsydämisyys kallistuu. :)
  4. Saat minulta linkin pdf-tiedostoon, jossa kirjoittamani romaani on (se ilmestyy tyttönimelläni, joten älä hämmästy! :). Tallenna tiedosto omalle koneellesi. Voit nyt lukea sen ruudulta tai tulostaa itsellesi paperiversiona vaikka rengaskansioon, tosin se on aika paksu.
  5. Jos kaverisi pyytää sinulta linkkiä romaaniin, voit antaa sen eteenpäin - kunhan edellytät myös kaverilta hyvää tekoa!


Kuluneen tiukan talven aikana olen saanut itse niin paljon apua muilta ihmisiltä, ja minulle on tapahtunut ihan viime aikoina niin paljon hyviä asioita, että haluan laittaa hyvän eteenpäin. Toivon siis, että voisimme yhdessä  tuoda  iloa heille, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.

Jos haluat mainostaa kirjaani, voit käyttää tätä nappia ja linkittää sen tähän postaukseen. (Napin lisäämiseen ja linkittämiseen löydät tarvittaessa ohjeen täältä.)


Kyseessä on siis 30+ -ikäisestä Annista kertova romaani. Annilla on periaatteessa kaikki hyvin: miehellä on menestyvä firma, on omistusasunto ja talous turvattu. Anni itse on akateeminen pätkätyöläinen, jonkin verran epävarma ja yksinäinen. Ystävän yllytyksestä perustaa blogin ja löytää vähän ajan kuluttua käsityöblogit, mutta tyytyy pitkään vain ihmettelemään muiden taitoja. Anni itse kun on mielestään syntynyt peukalo keskellä kämmentä, vaikka tällä hetkellä vetääkin käsityöyrittäjien markkinointihanketta. Kun sitten uusi blogituttava haastaa Annin kokeilemaan käsitöitä, alkaa tapahtua - eikä vain neulekorissa... Kaikkien mielestä ihmisellä pitää olla harrastus ja "oma juttu", mutta miten käy, kun hän todella sen oman juttunsa löytää?

lauantai 14. toukokuuta 2011

Tervetuloa lankakutsuihin!

Pidän lankakutsut uudessa kodissamme Seinäjoella lauantaina 28.5. klo 15. Paikalle tulee Lankatuvan Mikaela. Käytännössä lankakutsut tarkoittavat sitä, että Mikaela tuo mukanaan laatikkokaupalla lankoja myytäväksi - maksaminen käy käteisellä ja pankkisiirrolla, ja langat saa heti mukaan. Käskettiin myös sanoa, että kaikkien ostaneiden keseken arvotaan yksi vyyhti BC-Garnin Baby alpaca -lankaa, nam!

Jos olet kiinnostunut tulemaan paikalle, mutta et ole Tikkuajien sähköpostilistalla etkä ole saanut sitä kautta yhteystietojani, ota yhteyttä sähköpostiini!

Tunnelmia viime kevään lankakutsuilta voi kurkkia täältä. :)

perjantai 13. toukokuuta 2011

Sunnuntaipyörähdys ystävien kanssa valokkinevalla pinkissä pitsissä

Huomasin tänään, ettei Blogger toimi. Sitten luin jonkun blogista, että B. on myös hävittänyt eilisiä postauksia. Onneksi meillä koneet ovat auki koko ajan, samoin blogini kakkosselaimen välilehdissä. Niinpä copy-pastesin tekstin ja kuvat varmuuden vuoksi, ennen kuin päivitin sivun - ja niinhän tosiaan tämä eilinen postaukseni oli kadonnut kokonaan. Tässä se siis uudelleen.

Kuluneen talven jälkeen en ole jaksanut neuloa mitään suurta, mutta onneksi aina voi tehdä sukkia! Sukat ovat minulle käyttöesineitä: jos ylipäänsä laitan sukat jalkaan, ne ovat yleensä aina villasukat - ja ehdottomasti paljaalla iholla. Paksut sukkikset ovat toinen vaihtoehto. Puuvillasukkia käytän korkeintaan lenkkareissa, tavallisia sukkahousuja vain äärimmäisessä hätätilassa. (Ja sitten vielä ihmettelen, kun en ole edennyt urallani jakkupukuvaiheeseen. Köh. :)

Niinpä tarvitsen sekä "arkisukkia" että "pyhäsukkia", ja tässä postauksessa on esimerkki molemmista. Oli hauska kuvata sukkia tyhjinä myttyinä ja sitten sievästi jalassa!


Novitan Valokki Lakka-sukkalangan sain Tanjalta toissa talvena, joka sekään ei mikään riemukas ollut "käpälälaudastani" eli epätoivoisesta pikaiseen leikkaukseen pääsystä taistellessa, kun ydinnaula oli katkipoikki. Olen hellinyt kerää tähän asti, sillä minulla tahtoo olla aina pulaa kivoista sukkalangoista. Nyt sitten päätin kokeilla, mitä lanka sanoisi Kristelin Sunday Swingistä. Näistä tulikin oikein kivat "sunnuntaipyörähdys ystävien kanssa valokkinevalla -sukat"!


Vauvanpinkki Regia Silk -kerä on sekin odotellut vuoroaan jo useamman vuoden. Nyt tajusin, että AnniKaisen Pinjahan istuu tähän lankaan kuin Knit Pron kaapeli puikkoon: pinkki väri, silkkisekoitelanka, pitsineule... Minun 35 numeron jalkaani syntyy sukat yhdestä 50 gramman Regia-kerästä, mutta koska tätä lankaa oli myös pieni nöttönen ylimääräistä, uskalsin neuloa kunnon varret. Tosin lankaa jäi yli sen nöttösen verran, niin että en päässyt vieläkään ylittämään 50 gramman kulutusta! Nämä jos mitkä ovat sunnuntaisukat myös.

Jos tähän asti neuleeni on kuvattu kirjahyllyn edessä, niin nyt menin kokeilemaan parveketta ja ilta-aurinkoa - ja sain samalla kunnon iltavoimistelun...

Lanka: Nalle Marjaretki Lakka, 70 g kokoon Kaisa (= amerikkalaisen jalkapallon muotoinen jalka)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Olen kyllä opetellut kaikenlaisia hienoja kantapääntekoja, mutta kaikista paras on se vanha vahvistettu kantapää, joka ei ole rikki muutaman päivän kävelyn jälkeen. 

Malli: AnniKaisen Pinja
Lanka: Regia Silk, 50 g kokoon Kaisa
Puikot: 2,5 mm

Nyt yritän saada valmiiksi neuletakin, josta en vieläkään tiedä, voiko sitä käyttää... Jos ei voi, menee hermo, koska käyttämäni lanka on jo purettu yhdestä toisesta neuleesta. Tosin oikeasti tekisi mieli neuloa lisää sukkia...

tiistai 3. toukokuuta 2011

Aurinkoa risukasaan

Kerällä on ollut kovin hiljaista viime aikoina, ja ihan syystä. Käsityöt ovat jääneet taka-alalle yksinkertaisesti voimien loppuessa. Mutta kun nyt tuntuu, että aurinko paistaa risukasaankin, jaksan taas tänne kurkkia - ja ehkä jossain vaiheessa sinne käsityöpussiinkin.

Minähän jäin viime syksynä työttömäksi yli kahden vuoden sijaisuudesta. Onneksi pian tulin valituksi nuorten verkkolehden vetäjäksi, mutta kyseinen työ on osa-aikainen. Kun vielä Sami on ollut nyt toista vuotta työttömänä, olemme saaneet todella vetää säkin suun suppuun. (Olinpa iloinen siitä, että olen hamstrannut lankaa, niin ettei sitä tarvinnut ostaa! :)

Käsitöitä nämäkin. Olen palautellut leipomistaitojani, jotta rahaa säästyisi. Ja voin vakuuttaa, etten ole ihan huonoimmasta päästä leipoja! :D

Kun en osa-aikatyöstä huolimatta hakenut soviteltua päivärahaa, minun on ollut mahdollista tehdä ns. sivubisneksiä ilman hirveää paperisotaa, kun vain verottajaa on kiinnostanut, mitä teen. Onneksi on verkostoa, onneksi on tuttuja - hyvät ja kiltit ihmiset ovat kaivaneet minulle kaikenlaista tekemistä, josta on saanut revityksi lisätuloja. Lämmin kiitos heille. Olen siis tehnyt päätyötäni 20 h viikkotuntia, jotka välillä sijoittuvat iltayöhön ja välillä viikonloppuun, ja muun ajan naksautellut aivoja asennosta toiseen, kun aina välillä on ollut muutama tunti aikaa tehdä sivubisnestä a ja välillä sivubisnestä b. Uskotteko, että se todella voi käydä voimille paljon enemmän kuin yksi, vaikka monipuolinenkin täysiaikainen työ.

Luonnollisesti olen koko ajan tämän lisäksi hakenut kokopäivätyötä. Jännitys ja pettymys on seurannut toistaan, kun välillä ei pääse edes haastatteluun, välillä päätyy hyväksi kakkoseksi. Keväällä minuun sitten otettiin yhteyttä ja tiedusteltiin kiinnostustani erään historian kirjoittamiseen - koulutukseltanihan olen historiantutkija. Muutamien mutkien kautta ollaan nyt siinä pisteessä, että sain tulevalta esimieheltäni eilen tekstiviestin, joka päättyi sanoihin: "Kättä päälle. Tervetuloa hommiin!"

Aloitan siis 1.6. ihan kokopäiväisesti ProAgria Etelä-Pohjanmaan 150-vuotishistorian tekijänä. Työsopimus tehdään "nyt aluksi ainakin" vuoden 2012 loppuun. Näin pitkä työsuhde on lottovoitto, sillä vakituisesta työpaikastahan ei kannata nykypäivänä edes haaveilla. (Sitäpaitsi määräaikainen on turvallisempi. Ellen suorastaan kavalla ProAgrian kassaa tai jotain, minulla on takuulla töitä sinne vuoden 2012 loppuun - harva ns. vakityöntekijä voi nykyajan aallokoissa olla yhtä varma!)

Mutta minulle on osa-aikatyössänikin kertynyt lomaa. Ja sehän on pakko pitää pois. Lopetan siis nykyisessä työssäni käytännössä ensi viikolla, minkä jälkeen saan ihan oikeasti olla vapaalla sinne kesäkuun alkuun. Uskotteko, että ihan vähän kuulen jo lankakerien kutsun...