sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ruusuja hopeamaljassa tai alpakkaa korvissa

Jo toinen postaus tälle päivälle, koettakaa kestää! :) Lankakutsukuvia on siis tuossa alempana.

Nykypäivän nettimaailma on aika jännä. Paitsi että täällä voi julkaista kirjoja, liikkuu tieto muukin rivakasti. Viime kesänä ostin Isonkyrön 1700-luvun markkinoilta itselleni hopealusikasta tehdyt korvakorut. Rakastan näyttäviä, erikoisia korvakoruja, ja nämä olivat juuri sitä. Sittemmin netissä surffatessani löysin useitakin lusikkakorujen tekijöitä. Koruille vain kertyi hintaa - ymmärrän toki käsityön arvon, mutta kaikkeen ei ole varaa, varsinkin, kun jotakin osaa tehdä myös itse.

Niin innoissani en sentään ollut, että olisin uhrannut koruiksi omia rippi- ja ylioppilaslusikoitani! Jalasjärven parhaalla kirpputorilla käydessämme sen sijaan kyselin, olisiko yksinäisiä hopealusikoita myynnissä. Ei ollut, joku oli juuri ostanut kaikki! Valittelin asiaa Facebookissa - eikä aikaakaan, kun sukulaistyttö laittoi yksityisviestiä ja kyseli, jotta kelapaako alapakka. Eikä nyt puhuta langoista.

Kelpasi se. Kaksi pakettia alpakkalusikoita kulki nyrkkipostina haltuuni syksyn aikana - ja on levännyt askarteluhyllyssä siitä pitäen. Markkinoilta ostamani korvakorut kun oli tehty hienosti, koristehelmiä varten oli porattu reikä ym. Kyselin askarteluliikkeestä, millaisia työkaluja hopean työstäminen vaatii, mutta en oikein saanut tietoa. Hirvitti, en uskaltanut ruveta pilaamaan materiaalia.

Tänään piipahdin Kirsi-Marjan blogissa kuolaamassa ihania koruja, joita hän on tehnyt. Ja pim, melkein siltä istumalta painelin kaivamaan lusikkani esiin. Siis vaikka Kirsi-Marja ei ollut koskenutkaan lusikoihin!


Sillä tajusin, että eihän niissä tarvitse olla mitään reikää. Tämän sain aikaan sivuleikkurien, korupihtien, renkaiden ja korvakorukoukkujen sekä helmivarastoni avulla. 


"Pesäkorun" idea on markkinoilta ostamistani korvakoruista. En väitä, että oma kädenjälkeni olisi tokikaan yhtä siistiä, kun korupiikin loppuosa on vain kieputettu varren ympäri, mutta olen tyytyväinen tähänkin. Näitä koruja en ole puhdistanut.


Ja tietysti kukat eivät kasva alaspäin, eikä yläosaan olisi saanut jäädä tuollaisia jälkiä kun puristin katkaistun lusikanvarren lenkiksi, mutta onneksi hiukseni yltävät tuohon kohtaan... :) Nämä olen puhdistanut hammastahnalla kuin hopean.

Lusikoita on jäljellä vielä melkein tusina. Odottakaas vaan. :)

16 kommenttia:

 1. Nättejä koruja. Odotan innolla jatkoa tälle sarjalle! :D

  VastaaPoista
 2. Upeita Kaisa, mullakin on aika kasa lusikoita...jossain kun tietäis missä. Yksi sukulaismummo meinasi kaatopaikalle laittaa ja äiti pelasti, otti itse hopeiset ja mä saina askartelukäyttöön nuo alpakat, en ole vaan saanut juuri mitään aikaiseksi niistä. Yhteen korttiin laitoin tuon samanlaisen ruusuvarren pätkän kiinni.

  VastaaPoista
 3. Kauniita, omienkin tekeminen alkaa kummasti houkuttaa. :D

  VastaaPoista
 4. Oi Upeita! Tuollaisia "pesäkorviksia minäkin olen himoinnut vaan en ole malttanut ostaa! Aivan Ihania korviksia ovat, molemmat:)

  VastaaPoista
 5. Hurmaava idea! Kiva kun jaat näitä:) terkuin Anu

  VastaaPoista
 6. Ihanat varsinkin nuo varsista tehdyt! :D

  VastaaPoista
 7. Taitava tyttö! Mitäs nyt muutamssta naarmusta, ei niitä kukaan edes huomaa.

  VastaaPoista
 8. Onhan sieviä! Tulihan muinaisille hiihtokilpailulusikoille käyttöä, vaikka ovat jo kuluneitakin.
  ---
  Loin tänään ensimmäisen oman blogin,toki haparoivan vielä. http://vanhuuteenvillasukka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 9. Hienoja!
  Kiillottelussa olen hyljännyt hammastahnat muutama vuosi sitten. Naapurin emäntä oli bongannut jostakin nopeamman ja helpomman keinon. Tarvitaan alumiinifoliota (esim tyhjentynyt maksalaatikkorasia), ruokasuolaa ja kuumaa vettä sekä ne tummuneet lusikat. Rasiaan lusikat ja lusikallinen ruokasuolaa, kuumaa vettä päälle niin, että lusikat ovat kokonaan upoksissa. Annetaan olla sen aikaa, että kirkastuvat, vähän voi sekoitella. Pientä tuuletusta kaivataan keveiden hajuhaittojen vuoksi. Hopeisille tepsii ainakin erinomaisesti :)

  VastaaPoista
 10. Hei!

  Et tarvitse reikien tekemiseen kovin erikoisia työkaluja. 1 - 1,5 mm poranterä ja (akku)porakone

  VastaaPoista
 11. Mahtavan ihanat korvikset kertakaikkiaan!!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa että inspiraatio sinulle iski ja hyvin on iskenytkin, aivan mahtavia korviksia, nyt kuolaan minä!!!!!

  VastaaPoista
 13. Nämä on kyllä tosi hienoja korviksia! Minulla ei ole kuin yksi vaarin vanha perintölusikka enkä viitsi sitä käyttää.. Ai niin, onhan minulla oma kastelusikka... Mutta en kyllä uskalla alkaa niitä pilaamaan... Kirpputoreilta voisi noita tietysti ostaa... :)

  VastaaPoista