perjantai 13. toukokuuta 2011

Sunnuntaipyörähdys ystävien kanssa valokkinevalla pinkissä pitsissä

Huomasin tänään, ettei Blogger toimi. Sitten luin jonkun blogista, että B. on myös hävittänyt eilisiä postauksia. Onneksi meillä koneet ovat auki koko ajan, samoin blogini kakkosselaimen välilehdissä. Niinpä copy-pastesin tekstin ja kuvat varmuuden vuoksi, ennen kuin päivitin sivun - ja niinhän tosiaan tämä eilinen postaukseni oli kadonnut kokonaan. Tässä se siis uudelleen.

Kuluneen talven jälkeen en ole jaksanut neuloa mitään suurta, mutta onneksi aina voi tehdä sukkia! Sukat ovat minulle käyttöesineitä: jos ylipäänsä laitan sukat jalkaan, ne ovat yleensä aina villasukat - ja ehdottomasti paljaalla iholla. Paksut sukkikset ovat toinen vaihtoehto. Puuvillasukkia käytän korkeintaan lenkkareissa, tavallisia sukkahousuja vain äärimmäisessä hätätilassa. (Ja sitten vielä ihmettelen, kun en ole edennyt urallani jakkupukuvaiheeseen. Köh. :)

Niinpä tarvitsen sekä "arkisukkia" että "pyhäsukkia", ja tässä postauksessa on esimerkki molemmista. Oli hauska kuvata sukkia tyhjinä myttyinä ja sitten sievästi jalassa!


Novitan Valokki Lakka-sukkalangan sain Tanjalta toissa talvena, joka sekään ei mikään riemukas ollut "käpälälaudastani" eli epätoivoisesta pikaiseen leikkaukseen pääsystä taistellessa, kun ydinnaula oli katkipoikki. Olen hellinyt kerää tähän asti, sillä minulla tahtoo olla aina pulaa kivoista sukkalangoista. Nyt sitten päätin kokeilla, mitä lanka sanoisi Kristelin Sunday Swingistä. Näistä tulikin oikein kivat "sunnuntaipyörähdys ystävien kanssa valokkinevalla -sukat"!


Vauvanpinkki Regia Silk -kerä on sekin odotellut vuoroaan jo useamman vuoden. Nyt tajusin, että AnniKaisen Pinjahan istuu tähän lankaan kuin Knit Pron kaapeli puikkoon: pinkki väri, silkkisekoitelanka, pitsineule... Minun 35 numeron jalkaani syntyy sukat yhdestä 50 gramman Regia-kerästä, mutta koska tätä lankaa oli myös pieni nöttönen ylimääräistä, uskalsin neuloa kunnon varret. Tosin lankaa jäi yli sen nöttösen verran, niin että en päässyt vieläkään ylittämään 50 gramman kulutusta! Nämä jos mitkä ovat sunnuntaisukat myös.

Jos tähän asti neuleeni on kuvattu kirjahyllyn edessä, niin nyt menin kokeilemaan parveketta ja ilta-aurinkoa - ja sain samalla kunnon iltavoimistelun...

Lanka: Nalle Marjaretki Lakka, 70 g kokoon Kaisa (= amerikkalaisen jalkapallon muotoinen jalka)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: Olen kyllä opetellut kaikenlaisia hienoja kantapääntekoja, mutta kaikista paras on se vanha vahvistettu kantapää, joka ei ole rikki muutaman päivän kävelyn jälkeen. 

Malli: AnniKaisen Pinja
Lanka: Regia Silk, 50 g kokoon Kaisa
Puikot: 2,5 mm

Nyt yritän saada valmiiksi neuletakin, josta en vieläkään tiedä, voiko sitä käyttää... Jos ei voi, menee hermo, koska käyttämäni lanka on jo purettu yhdestä toisesta neuleesta. Tosin oikeasti tekisi mieli neuloa lisää sukkia...

2 kommenttia:

  1. Nätit sukat, molemmat, ja toiset niin hauskasti taivasta vasten kuvattuna että olet tosissasi saanut kunnon venytysjumppaa :D

    VastaaPoista