torstai 10. huhtikuuta 2008

Voi yhyren kerän... - Couple of Skein Wonders

Pakkaaminen ja työssäkäynti on vienyt ajan ja voimat, niin etten meinaa saada näitä pikkutöitäkään blogattua...

We are moving house on May 1st, so I've worked days and packed weekends and evenings. This way I've got many little projects finished but not blogged...

Mutta kevät tulee, tai ainakin yhdessä vaiheessa tuntui siltä. Tuntui niin paljon, että piti saada kevätmyssy! Aino-langasta neulomani MarioMyssy tuntui kovin talviselta (lisäksi se on liian iso - moista ei minun iso pääni ole aiemmin kokenut!). Niinpä Anttilasta lähti mukaan kaksi kerää auringonkeltaista Samosta, ja tässä on tulos:

Spring is coming, or at least it felt like that some day. It felt so much, that I wanted a spring beret! My old MarioBeret seemed to be to winter-like (besides it is too big for me - quite unnatural for my big head!). So I bought two skeins of sun-coloured Novita Samos, and this one was born:



Ohje: Jatan MarioMyssy
Puikot: 5 mm
Lanka: Novita Samos, 75 g

Pattern: MarioBeret by Jatta
Needles: 5 mm
Yarn: Novita Samos, 75 g


Ja kun on kevätmyssy, pitää olla keväthuivikin. Viime vuoden KIP-päivän arvonnassa voittamassani pussukassa oli mm. kaksi kerää Samos Lollipopia, joille tuli nyt käyttöä. Samos on kiva lanka, harmi että se on puoleksi muovia! Myssyssä ja huivissa muovisuus ei kuitenkaan niin haittaa.

But a spring beret needs a spring scarf. Last year I won in KIP day lottery a bag with among others two skeins of Novita Samos Lollipop, and now I knew I wanted to use them. Samos is a nice yarn, it's a pity it's half plastic! But it doesn't bother so much in a beret and a scarf.

Huiviohjetta pohtiessani löysin Teisan blogista linkin YarnHarlotin hauskaan ja vähän lankaa syövään huiviin:

While wondering a scarf pattern, I entered into Teisa's blog and found there a link to a nice and little yarn needing scarf of YarnHarlot:



Ohje: YarnHarlotin One Row Handspun Scarf
Puikot: 5 mm
Lanka: Samos Lollipop, 100 g
Koko: 132 cm x 12,5 cm
Muuta: Pistelin langan niin loppuun kuin pystyin, 20 cm taisi jäädä. Nyt olen tehnyt jotakin kaikista KIP-päivän arpavoitoistani!

Pattern: One Row Handspun Scarf by YarnHarlot
Needles: 5 mm
Yarn: Samos Lollipop, 100 g
Size: 132 cm x 12,5 cm
Som'thin' else: I knitted until the end of the yarn, had something 20 cm leftover. Now I've done something from all my yarns from KIP day lottery!


Viime kesänä Hämeenlinnan reissulla ostin Wetterhoffilta yhden kerän Zitronin Kokonia (35 % silkkiä, 35 % puuvillaa, 30 % akryylia). Oli sen verran hintavaa, että ajattelin olla järkevä ja testata ensin, ennen kuin ostaisin lisää.

Last summer on holiday trip I bought a skein of Zitron Kokon (35 % silk, 35 % cotton, 30 % acrylic). It was a bit expensive, so I thought to be sensible and test it before buying more.

Noh, se orpo kerä on pyörinyt kohta vuoden lankalaatikossa, ja kun nyt olin hyvän huiviohjeen löytänyt, niin mitäpä muuta kuin samalla mallilla jatkamaan.

Yeah, the orphan skein has been going around my stash almost a year, and when I'd now found a nice scarf pattern, I used it.


Ohje: YarnHarlotin One Row Handspun Scarf
Puikot: 5 mm
Lanka: Zitron Kokon 50 g
Koko: 70 cm x 14,50 cm
Muuta: Menee muuten Spectrumiin!

Pattern: One Row Handspun Scarf by YarnHarlot
Needles: 5 mm
Yarn: Zitron Kokon 50 g
Size: 70 cm x 14,50 cm
Som'thin' else: This goes to Spectrum!


Ullan Möbiuskin on valmis, mutta kun en saa sitä pingotettua (tässä huushollissa ei enää ole juuri mattoja, joihin pingottaa, ja nuppineulatkin on jo pakattu), ei se ole vielä häävisen näköinen. Yritän muistaa saada kuvaa myöhemmin.

I've also finished Moebius from Ulla, but because I cannot block it (there's no carpets anymore in this household to block on, and I've packed all my needles as well), it doesn't look much of anything. Trying to remember photo it later.


3 kommenttia:

  1. On kuin karkkia tuo samos lollipop huivi! Tekis mieli maistaa :-P

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä! Itseänikin kiehtoisi toi keltainen Samos ihan värinsä takia, mutta muovisuus kanssa mietityttää.

    VastaaPoista
  3. Voi Kaisa, siellä Annalassa oli niin makeita ja edullisia kankaita, että meinas mopo karata käsistä. Mä lähdin seuraksi kun "mä mitään kankaita tartte". Mentiin hiukan viiveellä, joten parhaimmat oli jo viety. Haluamaani sohvanpäällyskangasta ei ollut riittävästi, joten otin toiseksi parasta (lisään kuvan blogiini). Jaksamista muuttopuuhissa.

    VastaaPoista