maanantai 1. lokakuuta 2007

Ilo on antaa ja saada

Jouluun on enää alle 90 päivää - kuten huomaatte, minä en ole vielä laittanut tänne joululaskuria :) - ja ihan oikeasti sain jo ensimmäisen lahjan valmiiksi!

Oikeastaan lahjanteko lähti orvosta lankakerästä. Kesäkuun KIP-päivässä meidän kaikkien kesken arvottiin Käsityöaitta Fionan lahjoittaman lankapussit. Omassani oli mm. yksi kerä Grignasco Line Fripiä (62 % PC Dralon, 37 % villaa, 1 % PL) hattaraväreissä.

Olen mietiskellyt aina silloin tällöin kerän osuessa käteeni, mihin ihmeeseen se riittäisi. Paksua lankaa kun on 50 gramman kerässä vain kolmisenkymmentä metriä. Sitten Tellu vinkkasi, että Anu Harkin Puikoissa! -kirjassa on hauska nappikaulurin ohje.

Ei uskoisi, että muutaman kymmenen sentin ainaoikein-neuleen joutuu purkamaan 2-3 kertaa, vaan niin se oli. Oikean puikkokoon ja työn oikean leveyden löytäminen (se 30 metriä ei ole paljon lankaa, voin kertoa teille) oli ongelmallista. Mutta tässä blogikissa Misse esittelee vain lahjapaperia vaille olevaa kauluria (joka tosin muistuttaa Missen yllä ennemminkin turkkia - se uskoo olevansa prinsessa ylväästä ilmeestä päätellen). Napit löytyivät kirpparin nappiloorasta.


Toinen lahjus pääsi pingotuksesta perjantaina. Elämäni toinen Shettis - menee veljeni anoppikokelaan harteille Pietariin, toivottavasti lämmittää myös mielen tsuhnavävyehdokkaalle myötäiseksi! :) Lankana Dropsin Alpaca, jota kulutin noin 2,5 kerää. Sain siis viimeinkin ison huivin, leveys on jotain 150 cm ja korkeus noin 1 metri.

Joo, aikomus oli mennä ulos aurinkoon, mutta paistaa se aurinko parvekkeellekin...

Ja sitten viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: on ilo myös saada! Sillä SNY:ni muisti minua taas. Posti pudotti luukusta paksun kuoren, joka oli täynnä erilaisia teepusseja. Saatekirjeessä SNY vihjaa, että kahvinjuojakin voisi välillä maistaa kupin teetä... :D Eli uusiin kokeiluihin haastaminen jatkuu! Kiitos SNY!


Tässä onkin alkanut kovin käsityöpainotteinen viikko. Lauantaina olimme jälleen Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubissa. Teemana oli villasukka, kaikki kertoivat sukkakokemuksiaan ja minä kerroin Sukkasadostakin. Meitä pidettiin taas kuin piispaa pappilassa!

Ensi viikonlopun Seinäjoen käsityömessujen aikana Kauhavalla on omat tarjouksensa, ja osa meistä on lupautunut paikalle "työnäytöksiä" antamaan - allekirjoittaneen voi siis bongata torstaina (jolloin tempaus alkaa) iltapäivällä sukkaa kutomasta... Perjantaina aion sitten itse osallistua messuihin, mikäli mahdollista aamusta alkaen. Ja tässä välissä eli keskiviikkoiltana on vielä neuletapaaminenkin Seinäjoella Cafe Framessa - ehtimiseni sinne on vähän epävarmaa mutta tarkoitus olisi selvitä paikalle.

Mm, mukava viikko!

4 kommenttia:

 1. Nappikauluri on kiva. Viime syksynä neuloin yhden ja vuorotellen se oli kaikkien kaulassa talven mittaan :)

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Onpas taas upeita töitä blogissasi! Tuo huivi on todella upean näköinen :)

  VastaaPoista
 3. "Erilainen" kauluri.Kivan näköinen kisun kaulassa.- Olenpa tulossa minäkin täältä Tampereen kupeesta Seinäjoelle ensi lauantaina!Perjantaina on tarkoitus poiketa Tapiomn kaupassa.

  VastaaPoista
 4. Oi, Misse on aivan suloinen blogikissa! Ja hieno Shettis! Nätin värinen.

  VastaaPoista