maanantai 10. maaliskuuta 2008

Vihreä smurffi - A Green Smurf

Olen koko talven kaipaillut vihreää päähinettä Revontuli-huivini kaveriksi. Oikeaa mallia vain ei ole löytynyt: minun pääni ei suosi pipoja, ja toisaalta tiitiäispipoja on jo monin kappalein (joskin pinkkinä ja punaisena).

During this winter I've missed a green head-wear to use with my Revontuli-scarf. Only I haven't the right pattern: the shape of my head dislikes beanies, and the cathats I can wear I do have in several shades of red.

Sitten Jatan MarioMyssy tuli, näki ja voitti Blogistanian. Ja minulla oli tallessa kerän verran omenanvihreää Ainoa.

Then Jatta's MarioBeret veni, vidi and vici in Blogosphere. And I did have a skein of apple green Aino in my stash.


Huomatkaa tyylikäs päättelemätön langanpää - kiire oli kuvaamaan! :D

Please notice the stylish end of yarn - such a hurry to have the photo! :D


Voi kun olis peili...

If I only had a mirror...


Kassi-Alma, päivää!

Coming somewhere under the bridges?


Tässä yritys saada kavennuksia kuvaan - ja viimeistään nyt siis selviää, että yritin kuvailla itse omaa päätäni neuletapaamisessa. :)

Trying to get a photo of the decreases - but only showing that I'm trying to photo my own head in the knitting club. :)


Tässä Samin ottamia kuvia. Kuten erittäin hyvin näkyy, tein myssyyn roseekukkasen lopusta Ainosta, pätkästä Revontulen vironvillaa ja heijastinnauhasta.

There's photos taken by my fiance. As you very well can see, I made a flower to the beret with the rest of Aino, a piece of the Estonian wool used in Revontuli scarf, and a piece of reflector ribbon.

Malli: Jatan MarioMyssy
Lanka: Novita Aino, 100 g
Puikot: 6 mm
Muuta: Koska yleensä kaikki pipot ovat liian pieniä jättipäälleni, neuloin myssyn Ainoon suoitelluilla 6 mm puikoilla enkä ohjeen mukaisilla 5-millisillä. Tätä te ette usko, mutta myssy on vähän löysä! Toisaalta, elämäni ensimmäinen päähine, jonka sisään mahtuu nuttura...

Pattern: MarioBeret by Jatta
Yarn: Novita Aino, 100 g
Needles: 6 mm
Som'thin' else: Usually every cap is too small for my huge head, so I knitted this one with 6 mm needles recommended for Aino yarn, not the 5 mm needles recommended in the pattern. You won't believe this, but the beret is a little loose! But in the other hand, the first headwear in my life under which I manage to wear a bun...

5 kommenttia:

 1. Jee, nyt ei pipo "päätä pakota". :)
  Mä en pysty myöskään pitämään kireitä pipoja. Täytyy kokeilla seuraavan kerran samaa menetelmää. Mulla kun on vielä se kuulolaite ja rillit, niin tuntuu ikävältä, jos pipo vielä kirraa.
  Kaisa näkyy hauskasti pimeällä pipossaan, kun ihan heijastinnauhalla olet varustautunut. :))

  VastaaPoista
 2. Jee, eli sata grammaa Ainoa riittää!!! Minäkin kaipaan riittävän isoa pipoa, kai mulla sitten on vain iso pää. ;) Hienoa, nyt määkin voin kokeilla :D

  VastaaPoista
 3. Jaa,jaa missähän tuo vailmistui ja kenenkä kädet siinä vieressä tikkuaa..:)Se tais olla sellainen kiva paikka,jossa työt aina tulee valmiiksi!!

  VastaaPoista
 4. Ihana väri! Voi kun harmittaa että menivät lopettamaan Ainon valmistuksen.. Pitää pitää silmät auki jos jostain vielä löytyis :)

  VastaaPoista
 5. marioon käy kyllä melkeen lanka ku lanka. tykkään opmastani ihan hulluna, pitää varmaan tehdä useampikin, on niin kiva malli. :)

  VastaaPoista