lauantai 27. lokakuuta 2007

Repo pitää yhä tulta yllä - It's Light in the North

Leikittyäni eilisen illan Ravelryllä yritin ladata näitä kuvia Flickristä Bloggeriin. Ilmeisesti Flickr kuitenkin tahtoo tehdä joka kuvasta oman postauksensa, mitä minä taas en halua. Niin että vanhassa vara parempi! Sen verran uutuudenviehätystä kuitenkin, että kokeilen kaksikielisiä postauksia ainakin nyt näissä töissä, jotka linkitän Ravelryyn ja Flickriin. Yritän kaikkeni ettei englanti häiritsisi teitä pahemmin!

After playing with Ravelry the whole last night I tried to load these photos from Flickr to Blogger. But we disagreed if every photo must have own post, so at last I loaded them here with the good old way. But I'm that much charmed by my new toy R, that I try to make posts with two languages of those projects I link also to Ravelry and Flickr.

Annen ihana Revontuli numero kaksi valmistui viime viikonloppuna, oli pingotuksessa alkuviikon ja käytössä jo muutaman päivän. Vasta tänään otettiin kuitenkin valokuvat, kun Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubin tapaaminen tarjosi hyvät taustat ja kuvaajakin oli paikalla.

I finished Anne's wonderful Northern Lights (Revontuli) Shawl already in the last weekend, had it blocked in the early days of this week, and have used it already for couple of days. However, I had the photos taken not until today, when the meeting of the crafts club in the LYS of a neighbouring town gave a nice scene, and I had my photographer along.

Lanka siis virolaista liukuvärjättyä, jonka diilasin Annelta itseltään. Puna-pinkki ja sinisävyinen kerä vielä odottavat... Lankaa kului kaikkineen noin 200 grammaa ja pyöröt olivat muistaakseni ne ohjeessa mainitut 5,5 mm. Kädet nauttivat rasvaisesta langasta, mutta puikot jouduin pesemään neulomisen jälkeen! :D

The yarn is Estonian wool which is beautifully dyed. I bought it from Anne herself who had taken it over from Tallinn. I have red-pink and blue yarns left... I used 200 g of yarn with 5,5 mm circular bamboo needles. My hands enjoyed the fat on the yarn, but I had to wash the needles after finishing the project!

Revontuli on helppo tehdä, mutta työtä se vaatii. Kun kyse ei ole pitsistä, niin neulomista ja neulomista riittää. Muistaakseni laskin viimeisille kerroksille noin 300 silmukkaa... Minulla on aina ongelmana, että silmukoita katoaa tai tulee liikaa ihan itsekseen. Onneksi tässä(kin) pystyi hämäämään!

The Northern Lights Shawl has quite easy pattern, but asks a lot of work. It is not a lace shawl, so you really have to knit on. If I remember right I counted 300 stitches on the latest rows... I usually have a problem with increasing and disappearing stitches. Luckily (also) this pattern gave a possibility to bluff!

15 kommenttia:

 1. Minullakin on jo toinen puikoilla. Mietin josko snyni ilahtuisi siitä. En ole ihan varama laianko pakettiin, mutta kun tulee valmista, niin sittenhän ehtii päättää.

  VastaaPoista
 2. Upea! Minullakin Revontuli on puikoilla.

  VastaaPoista
 3. Kolmannen kerran yritän laittaa kommenttia. Josko nyt onnistaisi ?En osaa ottaa kantaa "neulejuttukeskusteluun" , kun ei ole omaa blogia.(Luon sen sitten kun rohkeus ja aika riittää).
  Mutta Revontuli-neuleesi on karmaisevan upea. Onko lanka 100 % liukuvärjättyä virolaista villaa ? Ja mistähän liikkeestä niitä voisi saada tuolta lahden takaa ?
  Hyvää loppusyksyn jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Merja, kyllä lanka on virolaista. Ostin sen Annelta, joka oli tuonut useita keriä Tallinnasta. Itse en ole lankaostoksille rapakon taa päässyt, niin etten valitettavasti osaa neuvoa kauppaa. Mutta Suomessa lankaa voi tilata kuulemma ainakin Mervillasta ja Kestovaippakaupasta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkeistä.
  P.S. Revontuli-neule on todella kaunis.

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuo valmistunut huivisi.

  Itsekin kokeilin tuoda kuvia flikr:stä, ja ensin kokeilin tuota kuvien postausta suoraan, eikä se ollut hyvä.

  Sitten löysin keinon. Mene flikr:ään, ota kuva esiin, paina kuvan ylälaidassa olevaa "all sizes"-nappulaa, valitse koko, jonka haluat blogiisi, ja valitse kuvan alta URL, ja laita se bloggerissasi siihen kuvan download url-kenttään. Näin sain kuvan flikr:stä blogiini.

  VastaaPoista
 7. Onpas upea huivi!!! Tuo liukuvärjätty korostaa kivasti vielä tuota kuviotakin!

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis huivi :)
  Oi, jospa joskus jostain löytäisin virolaista villaa, niin hetipä ostaisin *virn*

  VastaaPoista
 9. Osaisitko sä opettaa mulle, miten noita nappeja saa laitettua tuohon sivupalkkiin? Mä en keksi sitten millään :( Saan kyllä kuvan erikseen ja linkin erikseen, mutta että yhdessä?! Apuva!

  VastaaPoista
 10. Siis ihan uskomaton huivi! Mielettömät värit! Upea ulkoasu!

  VastaaPoista
 11. oi että se on upea! ja jo toinen! :)

  VastaaPoista