lauantai 28. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen?

Tämä taitaa olla viimeinen tänä vuonna valmistunut neule.Tosin eilen saapuneen, ihanaisen Ullan jäsenilleen lähettämän kalenterin sivuilta hyppäsi puikoille Viima-huppu, mutta katsotaan kumman vuoden puolelle se kallistuu.

Olen jo pitkän aikaa koettanut neuloa mahdollisimman pitkälti niistä langoista, joita varastoissa on. Nyt se on jopa melkein helppoa, kun syysloman aikuisen siivoukseni jäljiltä löydänkin lankavarastosta jotain! Tämän sinänsä järkevä toiminta on nyt kuitenkin johtanut siihen, että ns. puserolankalaatikossa on jokaista lankasorttia liian vähän, jotta siitä enää saisi isompaa neuletta.

Onneksi aina voi raidoittaa! Olin koonnut kahdesta neuletakista ylijääneet Felted Tweedit samaan pussukkaan ja nyt päätin, että teen niistä neuletakin sillä periaatteella, ettei lankaa enää jäisi yli. Ja niin tein: sekä vihreää että vaaleanpunervaa jäi yli vain pikkuiset kerät, jotka saavat joskus uuden elämän sukka- tai lapasraitalankoina.


Malli: Ylösalaisinneule takkina
Lanka: Rowan Felted Tweed 280 g (muistaakseni aloitin takin XS-koon silmukoilla)
Puikot: 4 mm
Napit: Käsityömessuilta 2 € / 10 kpl pussi

Neuloin aina 2 kerrosta yhdellä värillä, eli takki on tosiaan vihreä-vaaleanpunaraitainen, vaikkei tämän pimeän joulukuun valossa otetusta kuvasta ehkä näekään. Vaaleanpunervaa lankaa oli enemmän kuin vihreää, joten tein siitä tarkoituksella leveän nappilistan sen jälkeen, kun olin jatkanut helmaa niin pitkälle, etten enää uskaltanut aloittaa uutta kierrosta. Kun lankaa yhä vain jäi, poimin kauluksen reunasta silmukat ja neuloin kunnollisen taittokauluksen.


Takki on ehkä pikkuriikkisen nafti vielä (mitään tekemistä asian kanssa ei tietenkään ole jouluherkuilla!), mutta villahan venyy. Kovin lämmin tämä sinänsä ohut neule oli päivän kauppareissulla (+5 'c), mutta muuten tykkään kovasti. Jälleen juuri sopiva näiden talvien neule.

Ihanaa joulunajan jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Joo. Se huppuohje oli kiva - ehtis vielä tehdä ennen pakkasia.

    VastaaPoista
  2. Neulepuseroa teen minäkin, mutta aika näyttää, mahtuuko se päälle ja asettuvatko hihat niin kuin pitää.

    VastaaPoista
  3. Neulepuseroa teen minäkin, mutta aika näyttää, mahtuuko se päälle ja asettuvatko hihat niin kuin pitää.

    VastaaPoista