sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kimaltavaa joulua

Kun kimalle saapui sekä kaupan valmisvaatteisiin että lankoihin, olin aluksi pöyristynyt. Mielestäni ei voinut olla mitään mauttomampaa kuin blingbling-kimalteinen vaate.

Mutta koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun sujuvasti käännän (neule)takkini. Ehkä se oli jonkin henkisen vitamiinin tarvetta, kun aloin kaupoissa kierrellessäni hypistellä kimallelankoja ja -vaatteita. Ongelma oli vain se, että nehän ovat yleensä sataprosenttista muovia, ja minä en pysty pukeutumaan muovipussiin.

Lopulta lankesin: ostin valkoisen akryylineuleen - minä, joka en neulojana juurikaan neuleita osta, enkä varsinkaan muovisia, enkä varsinkaan valkoisia. Ja sitten aloin himoita kimaltavaa huivi-myssy-settiä, olkoon sitten vaikka kuinka muovia. Tellun vinkistä tyhjensin paikallisen lankakaupan poistokorin harmaasta Novitan Säde-langasta, ja sitten vain ohjetta etsimään.

Malli: Mossukka (huivissa käytetty samaa pitsikuviota)
Lanka: Novita Säde, myssy 40 g, tuubihuivi 80 g (noin 160 silmukkaa)
Puikot 5 mm 

Halusin myssystä utuisen ja ilmavan, ja Mossukka täytti nämä toiveet. Ohje on kirjoitettu Rose Mohairille, mutta toimi täydellisesti myös Säteen kanssa. Vähän minua hirvitti, kun Ullan taannoisesta uusien lankojen arvostelusta luin moitteita siitä, miten Säteen paljetit sattuvat käsiin neuloessa ja tuntuvat epämukavilta asusteita käyttäessä, mutta itse en moista ole huomannut.


Nyt saan kimaltaa jouluna niin paljon kuin haluan. Teille kaikille Kerällä-blogin uskollisille haluan toivottaa riemullista joulujuhlaa!


3 kommenttia:

  1. Ihanaa jouluaikaa sinullekin. Kivat neuleet olet tehnyt ja ei ole minullakaan paljetit haitanneet neulomista.

    VastaaPoista
  2. Toivotan Sinulle ja Samille oikein hyvää, mukavaa ja siunattua joulunaikaa!

    VastaaPoista