keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Lankuri on nyt julkinen!

Alkuun aiheeseen kuulumaton kommentti: on pakko ajastaa tämä postaus ilmestymään 20.10.2010 klo 20.10. :)


Kerällä käyneet tietävätkin, että Sami on vuoden alusta, työttömäksi jäätyään, pitänyt ohjelmistosuunnittelijan ammattitaitoaan yllä omalla projektilla. Lankuri, virtuaalinen langanystävän muistikirja, jossa on myös yhteisöllisiä aineksia, on esiintynyt Kerällä muutamaan otteeseen.

Viimeksi kyselin koekäyttäjiä Lankurille, ja heitä ilmaantuikin kiitettävästi. He ovat testanneet ohjelmaa ja ilmoitelleet toiveista ja ongelmista Lankurin omalla kysymyspalstalla, minkä mukaan Sami on Lankuria muokkaillut.


Ja nyt on aika tehdä juhlallinen julkistus. Lankuri on kaikkien käytettävissä osoitteessa www.lankuri.net.


Jos käytte testaamassa ohjelmaa, pyydän huomioimaan muutaman asian. Ensinnäkin Lankuri on edelleen beta- eli testausvaiheessa. Se ei ole vielä täydellinen, mutta parantuu koko ajan, kun käyttäjät sitä kommentoivat. Toiseksi Lankuri on yhden miehen täysin vapaaehtoistyönä tekemä ja ylläpitämä ohjelma. Toivon siis ymmärrystä, jos kaikkiin viesteihinne ei ihan saman tien vastata - aikanaan kyllä! Toiseksi toivon, että mahdollisista ongelmista kerrotte Lankurin Apua-osiossa, jota Sami seuraa. Älkää siis lähettäkö esim. minulle sähköpostia, koska en ymmärrä mitään Lankurin teknisestä puolesta. Ja kun saatte avun, muistattehan kuitata kysymyksen vastatuksi! Näin niitä ei jää roikkumaan.Lankurissa voi paitsi pitää keränsä ja kutimensa ja ohjeensa järjestyksessä, myös olla yhteydessä kavereihin ja käydä tarvittaessa kauppaakin. Kun lisäät Lankuriin omia lankojasi, ohjeitasi ja linkkejäsi, täydennät samalla yhteistä tietokantaa. Lankuriin voi rekisteröityä myös yrittäjänä ja lunastaa halutessaan itselleen mainospaikan. Lankurin käyttö on ilmaista, se on suomenkielinen ja tukikysymyksiin vastaa ihan elävä ihminen.


Ja sitten se hurjin osuus. Kuka uskaltaa kirjata lankansa Lankuriin ja kohdata todellisuuden... :)

12 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla menen kokeilemaan lähipäivinä Lankuria ja ehkä uskallan lankanikin sinne kirjata, siis ehkä! ;DD

  VastaaPoista
 2. No jeee! Just sain inventoitua täydet kerät :D öhhh, julkisesti tunnustan että ihan tilaa vielä on ;)

  Tätä pitääkin heti alkaa kokeilemaan!
  Kiitos Sinulle ja Samille tästä aikaansaannoksesta!

  H

  VastaaPoista
 3. Upea juttu, onneksi olkoon! En ole koskaan ajatellut pitäväni kirjaa langoistani tai kudelmsitani, mutta tätä on ihan pakko kokeilla! Tai ainakin kurkata. Menestystä Lankurille!

  VastaaPoista
 4. Siis voi ei kun nyt juuri huomasin tämän, kun pitää ihan just lähteä... Tiedän mihin käytän iltani!!!

  Kiitos, kiitos!!! <3

  VastaaPoista
 5. Yritin laittaa lankoja, mutta Maija-lankaan ohjelma ei suostunut antamaan 50 gramman kerälle värikohtaa, vaan tarjosi vain 850 gramman kerää ja ilmoitti välillä, että valmistaja on kadoksissa. :)
  En myöskään ymmärtänyt langan värikoodia kun on myös värinumero ja värjäyserä.
  Luin myös niitä kysymys-vastaus -kohtia, joissa mulla rivit menee jotenkin oudosti. Pitänee ajan kanssa tutkia tarkemmin miten systeemi toimii.

  VastaaPoista
 6. Anitta, laitoin kommenttisi eteenpäin Samille. Merkitkää siis ongelma-asiat sinne Apua-osioon kysymyksinä, koska minä en osaa tähän tekniseen puoleen sanoa mitään, Sami osaa!

  VastaaPoista
 7. Ongelma ratkaistu! Olkaa vain tarkkana kun lisäätte lankaa - jos Lankuri ehdottaa ko. lankaa, se on jo tietokannassa. Näin vältetään tuplabuukkaukset. :)

  VastaaPoista
 8. Ikävä kuulla, että Sami on työttömänä. Ei varmaan toimettomana kuitenkaan. Uusia haasteita... Toivottavasti töitä löytyy pian, noita osaajia aina tarvitaan!

  VastaaPoista
 9. just tuossa vähän aikaa sitten pohdin, että milloin Lankuri mahtaa valmistua, kun huomasin kesken vauvan villapaidan, että mulla olikin toista lankaa vain puolet siitä, mitä olin luullut sitä olevan... Nyt siis vaan lähiaikoina innolla kokeilemaan!

  VastaaPoista
 10. Olen koekäyttänyt lankuria ja hyväksi olen havainnut.

  VastaaPoista
 11. Kuuulostaapa kätevältä! pitää minunkin kokeilla.:)

  VastaaPoista
 12. Pitääkin perehtyä tähän Lankuriin kun juuri sain lankani inventoitua. Pojat ovat rhdottaneet moneen otteeseen, että laita ne lankasi tietokoneelle ylös.

  VastaaPoista