lauantai 23. lokakuuta 2010

Hämäriä kuvia ja muutenkin epävarma olo...

Lankuri on saanut jo monta uutta käyttäjää, loistavaa! Sami on pakertanut nytkin aamun tehden parannuksia ja korjauksia.

Mainitsin joskus, että neulon nyt jotakin suurempaa, mutta sukkien innostamaa. Nyt harmittaa. Olisi pitänyt vähän ajatella...

Minähän olen se, joka ei keksi mitään tyhjälle paperille, mutta jos siinä paperilla on yksikin piste, voin kyllä ruveta kehittelemään pistettä eteenpäin (vrt. Basilika-huivi). Sain nimittäin idean käyttää Paraphernalia-sukkien mainiota palmikkokuviota liivissä. Kuvittelin jopa, että kysyisin Tainalta luvan ohjeen kirjoittamiseen palmikon pohjalta.

Pöh. Jos ihmisellä olisi aivot, homma olisi voinutkin onnistua. Tässä kuvassahan ei sinällään ole mitään vikaa (paitsi että Sami nappasi sen eilisen reissupäivän päätteeksi makuultaan sängystä ja asemointi on sen mukainen ;)...


...mutta kun kukaan ei ajatellut, että tuo palmikkokuvio vetää aika hirmusti kasaan, ja että siksi liivin helmukseen olisi pitänyt lisätä hurjasti silmukoita... Ja ei, en ole raskaana, tuo on ihan vaan läskiä.

Lanka: Novita Isoveli, 600 g
Puikot: 5 mm

No, toisaalta tuohonkin "frakkimalliin" kului lankaa jo 600 g, niin että alaosastaan leveämpi nuttu olisi vaatinut varmaan kilon. Ja kuka sellaista olisi jaksanut kantaa yllään... Yksi mahdollisuus olisi pingottaa liivin alaosa. Hurjassa pienessä mielessäni tosin harkitsen kokeilevani elämäni ensimmäisen kerran steekingiä ja sitten "kiilaa" tuonne taakse keskelle, mutta voipi jäädä kokeilematta. Harmittaa kovasti ja tosissani mietin, josko kumminkin purkaisi... Katsotaan.

11 kommenttia:

 1. Hei Kaisa
  Minulle kävi juuri samalla tavalla, neuloessani liivin puuvillalangasta. Jotenkin se oli liian lyhyt ja "kesy", joten virkkasin jonkisortin isoäidin neliöitä ja kiinitin ne jatkoksi.....yksi enemmän olisi ollut liikaa ja nyt on liian vähän - vetäääää, just tolleen, että maha, tai mulla on makkara (-oita), tulee esiin, kun sitä (niitä) yleensä yritän piilotella. Olen yrittänyt pingottaa ja veenyyttää. Olen päättänyt olla purkamatta, sen sijaan uskon lujasti, että laihdun (:)..) ja ensi kesänä, se istuu ja on jopa hieman "kellohelmainen".
  Hienosti tuo palmikko muuten istuu liiviin. Minäkin sinun innoittamanasi ryhdyin niitä sukkia tekemään, ovatkin melkein valmiit, mutta siittä kärkihommasta en kyllä ymmärtänyt en yhtään mitään. Jaoin silmukat tasan 4:lle puikolle ja tein normikavennukset. Toimii niinkin, kantalappua ei olis tarvinnut ihan niin montaa kerrosta tehdä - mun jalalleni, mutta unisukkina toimivat ja kuviohan on kaunis.
  Lämmintä viikonloppua toivoo Tuula

  VastaaPoista
 2. Tuula, minä en usko enää pätkääkään että tästä kapenisin... Joten liivi on nyt mökillä pingottumassa niin että soi!

  Minäkin tein ekat Paraphernaliat normaalilla kavennuksella, mutta sitten sisuunnuin ja opettelin. Eli ensin vain kavennat silmukkamäärän muita vastaavaksi sillä puikolla, jolla teet palmikkoa, ja sitten päättelet kärjen ns. kyökkipistoilla. Alkuperäiset kyökkipistot tehdään neulalla enkä niitä osaa, mutta tämä ohje http://stitsailuja.blogspot.com/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html on aivan erinomainen. Kannattaa oikeasti kokeilla tehdä kärki ohjeen mukaan, siitä tulee ainakin minun jalkaani erinomaisen sopiva!

  VastaaPoista
 3. Vaikka miten tuntuu kamalalta ajatus purkamisesta niin se kannattaa, ei se venyttäminen mitään auta. Vaate on hyvä juuri pingotuksesta otettuna mutta auta armias kun tulee kostea päivä, silmukat sanoo pfhiuu ja ovat taas entisillä paikoillaan.
  Tekisin niin kuin itse ajattelitkin, kiilat niiden palmikoiden väliin.
  Terv. purkamiseen itsekin usein suostunut Lea P.

  VastaaPoista
 4. Ole itsellesi armollinen, älä pura, kokeile uutta ja opi uutta.
  Laitoin blogiini linkin Lankuriin, kait se on ok?

  VastaaPoista
 5. Lea, liivi on nyt pingottunut ja katson miten käy. Eli jos pompahtaa takaisin minimittoihin, puran nöyrästi... ;)

  Kristiina, suurkiitos, ilman muuta Lankuria saa mainostaa!

  VastaaPoista
 6. Niin se kais on neulonut itselleen kauniin värisen punaisen liivin. Kyllä se siitä tokenee ja palmikot vähän levenee ja oleentuu,niin sitten ei ole pienehkö edestä. Mun tulee harvoin kommentoitua,vaikka mä täällä hyppään alvariinsa. Me nähdäänkin niin tosi harvoin,että aivan on oikein ikävä. Mä kans Tikkuajissa käyn nykyään tosi harvoin,kun mulla ei ole ketään,joka kyydissä tulisi:) Enkä mä ny sua syyllistä,mä olen jo suopunu siihen Jalasjärveen. Mä vaan olen tänäsyksynä ottanut niin paljon harrasteita,että ei meinaa aika ja voimat kaikkeen riittää. Uutuutena tälle syksyä on tullut Kaarakan talossa taitopajassa olo ja siihen meneekoko päivä. Sitten englannin jatko-opinnot ja mun pitääkin sen enkun kanssa tehdä töitä,että saan asioita päähäni:)Onneks mä oon niin rauhallinen ja hillitty...:)

  VastaaPoista
 7. Hei ei tuo niin paha oo. Kyllä sitä voi varmasti käyttää. Näitä virhearvoita sattuu ite kullekki aina välillä, valitettavasti. Väri on kaunis, joten jos et käytä niin pura ettei mee kauniin värinen lanka hukkaan.

  VastaaPoista
 8. Hei vaan! Olen uusi ja tutustunut näihin sivuihin. Rohkenen kysyä neuvoa: mistä löydän linkin ohjeeseen, missä neuvotaan miten neuloa kahta villasukkaa yhtäaikaa.

  Kiitos kaikille ihanille neulojille ja käsityöihmisille kaikista ihanista blogeista-itse en vielä ole innostunut blogia tekemään. Enkä tiedä, miten ehtisinkään: pitäähän mun tehdä käsitöitä ja lukea muiden blogeja ja kokeilla uusia ohjeita... Syysterveisin: S

  VastaaPoista
 9. S, hyvän ohjeen magic loop- eli taikalenkkitekniikkaan löydät vaikkapa nettineulelehti Ullasta, http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html.

  VastaaPoista
 10. Lämmin kiitos ohjevinkistä, olen sitä etsinyt tooosi kauan! Tuo punainen systeemi on minusta tosi ihana, eikö sitä voi muokata a-linjaiseksi sivuilta kainaloiden alta? En ole mikään käsityönihmemestari, mutta eplta minäkin joten hyvää pakkaa tulemaan vaikka kuinka huonoa yrittää. (Ainaskii sitten kun ne saisi valmiiksi asti.)
  Valoa ja iloa marraskuuhusi lähettää S

  VastaaPoista
 11. Kaunis neule, väriltäänkin, mutta voi harmi.
  Minulla kävi keväällä samoin sen kirjoneulejakun kanssa, joka on samanlainen kuin Sipillä. Sipin blogissahan minä ihastuin jakkuun ja yritin tehdä samanlaisen, mutta en ottanut huomioon, että kirjoneule vetää kasaan. Eikä voi purkaa, ehkäpä laihdutan 5kg, jospa sitten mahtuisi edestä kiinni.

  VastaaPoista