sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Vähän lisätietoa Lankuri-ohjelmasta

Ensin suurkiitokset korumekkoni sekä täällä että Facebookissa saamista kommenteista! :) Olen itsekin ihan tohkeissani innovatiivisuudestani ja tällä hetkellä yritän jatkaa samalla linjalla eli keksiä, miten saisimme tuuletusparvekkeelle (meillä ei muuta parveketta ole) kaiteeseen kiinnitettävän, taitettavan minipöydän, mutta epäilen, että siihen ei kirpparikassista löydy apua... ;)

Kerroin taannoin teille, että Sami tekee nettiin ilmaista, suomenkielistä lankakirjanpito-ohjelmaa. Nyt sain muutaman tuloste-esimerkin teille näytettäväksi. Ihan vielä ei ohjelmaa anneta edes koekäyttäjien testattavaksi, sillä Sami tahtoo minun testaavan sitä ensin, ja lisäksi palvelin tuottaa ongelmia hitaudellaan - kun Lankuri-ohjelma on täysin ilmainen, ei Samilla ole varaa sitä oikein kalliille palvelimelle sijoittaa. Halpa taas ei tahdo kestää kuormitusta, "ja sitten ne luulee että ohjelma on huono jos se tökkii, vaikka vika on palvelimessa", sanoi koodaaja. Odotellaan siis jotakin ratkaisua tähän seikkaan.Kuten kerroin, Lankurissa voi siis tallentaa itseään varten tiedot omistamistaan langoista ja varaston muutoksista, käydä langoilla kauppaa jne. Lisäksi on mahdollista siirtää tiedot pdf-muotoon ja tulostaa ne itselleen vaikka kauppareissulle - ettei tarvitsisi miettiä, oliko se nyt tätä vai tätä vihreää, mitä puuttui... Voit valita, miten tarkan tulosteen itsellesi haluat, eli mitä tietoja omaan Lankuriisi lisäilet.

Jos klikkaat kuvia, näet tulosteen (tai useampisivuisissa sen ensimmäisen sivun) kuvana, mutta jos klikkaat kuvan alla olevaa tekstiä, pääset lukemaan tulostetta pdf-muodossa Google Docsiin. Lankojen omistaja on Samin alter ego Don Bunny, kuten huomaatte. :)


Kaikista simppelein tuloste: tästä näet langan määrän, puikkokoon, tiheyden ja sijainnin, jos olet ne tiedot kirjannut ohjelmaan. Ainakin tuo tiheys ja puikkokoko olisi hyvä tietää...Tässä versiossa näkyvät myös lankojen värit eikä vain yhteinen kokonaismäärä, jälleen mikäli olet merkinnyt ne ohjelmaan. Lisäksi kursivoituna näkyy, jos määrä on vähentynyt.Tässä näkyvät lankavaraston tapahtumat tarkemmin, eli mistä lankaa on tullut lisää tai mihin sitä on kulunut ja milloin.


Vielä äskeistäkin yksityiskohtaisempi versio, jossa näkyvät päiväkohtaiset saldot.

Älkää säikähtäkö noita viimeisimpiä tulosteita, Lankurin käyttäjä saa tosiaan aivan itse päättää, miten tarkkaa tietoa haluaa langoistaan pdf:ksi tulostaa! Ja nuo määrät ja niiden muutoksethan ohjelma laskee itse, eli riittää kun merkkaa muistiin, onko ostanut lankaa tai myynyt tai lahjoittanut sitä.

Näitä saa myös kommentoida joko tänne boksiin tai sitten tuonne pdf:ssä näkyvään sähköpostiosoitteeseen. Käyttäjiä vartenhan Sami tätä tekee.

10 kommenttia:

 1. Upeaa työtä on Sami tehnyt. Täytyykin tutustua tarkemmin iltasella. Nyt on kuitenkin lenkille lähdön aika. Täällä kun on koko aamun satanut kaatamalla.

  Jos on vielä tarvetta koekäyttäjistä, voisin olla yksi. Minulla kun on sellainen pikku pakko laittaa lankani ojennukseen ja käydä läpi, kun meidän perhe taitaa kasvaa Milli-koiralla.

  VastaaPoista
 2. vautsi!
  tässähän tulee melkein hinku lähtiä kattomahan, missä ne mun langat oikein luuraa. ja paljoko onkaan.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  vinkkaisin sen verta, että esim.
  Sigmatic, Planeetta ja Sendanor tarjoava halpoja virtuaalipalvelimia, joilla perus www-sovellus varmasti pyörii jouhevasti. (Minä tiedän, koska teen niitä työkseni).

  Erityisesti suosittelisin Sigmaticin virtuaalipalvelimia
  (Tässä linkki)

  Jos haluaa oikein budjettilinjalla mennä, niin Sendanorin virtuaalipalvelimet ovat oikeinkin halpoja.
  (Linkki).

  (Avovaimoni langat pursuavat joka välistä, niin toivonkin niille pikaista järjestäytymistä...)

  Niklas

  VastaaPoista
 4. Siittä pöydästä. Meillä on rantasaunan terassilla pöytä joka nostetaan ylös tarpeen vaatiessa, muuten se lepää kaidetta vasten.
  Kaide on puuta ja pöytälevy vaneria.
  Piansaranalla on levy kaiteessa kiini, levyn alle asetetaan jalka joka tuetaan kaiteen pystypilariin
  Arvatenkin parvekkeellanne on metallikaide.. jokin koukkusysteemi tai rautalanka ja vaikka pitkä haka alle vinotueksi.
  Pöytähän voisi olla vaikka tarjotin - kirpparilta.

  VastaaPoista
 5. Piansaranalla tarkoitan pianosaranaa, kone on hitaampi kuin naputtelija!

  VastaaPoista
 6. WAU!!! kivalle näyttää tuo lankuri... vois vaikka itsekin sit jossain vaiheessa ilmottautua käytettäväksi testausmielessä... ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkeistä niksu!
  Sendanor vaikutti hinta/tehosuhteeltaan lupaavalta, neljälläkympillä saisi jo aika kivan paketin.Onkohan siinä Tomcat vakiona?

  Vaihdoin hostin jo piirua nopeampaan, ensimmäinen yritys mochahost oli aivan toivoton tapaus.
  Tämänhetkinen hostignition näyttää jo senverran pyörivän, että testaus onnistunee rajoitetulla käyttäjämäärällä. Kuukausihinta on 20 dollaria, sopii vielä työttömän lompakolle. ;-)

  VastaaPoista
 8. Hieno ajatus antaa ilmaisena käyttöön mutta eikö edes muutaman euron nimellinen korvaus olisi ihan jees ?

  VastaaPoista
 9. Te olette kyllä mainio pari, molemmat luovia ja aikaansaavia ihmisiä!
  Lankuri näyttää hyvältä. Miten olisi yhteistyö nettilankakauppojen / Ison N:än kanssa - he maksavat serverikuluja - ja samalla kehittäjän palkkaa. Vastineeksi saavat mainoksensa sivuille?

  VastaaPoista
 10. Marika -> Laitoin ohjelmaan Paypal-napin, jonka kautta voi lahjoittaa palvelinkustannuksiin haluamansa summan, vaikka 2 centtiä :-)

  Yhteistyö lankakauppojen kanssa voisi olla ihan jees, mutta pääasiahan on, että ohjelmasta saataisiin käyttäjien näkökulmasta hyvä ja mieluinen.

  VastaaPoista