keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Kaisa goes partying

Neuloessani talvella muiden mukana Kevätpäiväntasausyllätyshuivia näin mielessäni huivin yhdistettynä kullan- tai pronssinsävyiseen mekkoon. Koska ompelutaitoni on mitä on, ja koska juhlamekkoa on vaikea löytää kaupasta jos mahtuu kokonsa puolesta pöydän alle seisomaan vaan ei makaamaan, päädyin neulomaan moisen.

Aioin Novitan neulomolaisten kanssa Tapion kauppaan, mutta sairastuin. Niinpä tein nettikaupan avulla Tapiolle tilauksen, jonka ystävät toimittivat ja johon sisältyi mm. 500 g kullanväristä Dropsin Cotton Viscosea. Lähdin neulomaan Ullan ylösalaisinraglanin silmukkamäärillä, tein reikärivit kaulukseen ja hihansuihin ja rintojen alle ja helmaan.

Kun olin saanut mekon hihalisäyksen valmiiksi, aloin lisäillä kahta silmukkaa kumpaankin sivusaumaan vyötärölle asti. Päästyäni masun kohtaan aloin lisäillä kahta silmukkaa myös edessä ja takana, yhteensä siis 8 s lisäys joka 10. kerroksen jälkeen. Enemmänkin olisi saanut lisätä...


Täytyy myöntää, että välillä tämä oli äärimmäisen tappavan tylsä työ. Toisaalta tietysti mainio dvd-neule (meillähän ei edelleenkään ole poksia), mutta kyllä sileä oikea tuli lopuksi jo korvistakin. Sinnikkäästi kuitenkin neuloin loppuun asti, ja mekosta tuli kohtuullisen hyvä, varsinkin höyrytysviimeistelyn jälkeen (vaikka hihat yhä lörpsöttävät). Mainiointa tässä oli se, että Helmishän oli neulonut samaan aikaan toisaalla tytölleen samanlaisen mekon!

Malli: Alkusilmukat Ullan ylösalaisinneuleesta, sitten jatkettu omasta päästä
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Drops Cotton Viscose kulta (04), 500 g

Lankaa jäi noin kolmanneskerä yli, joten virkkasin (!) siitä sekä huivilangan lopusta pienen nyssäkän puhelinta ja muuta tarpeellistä mukana kuljetettavaa varten.


Tässä välissä olen myös innostunut entistä enemmän helmeilystä. Tein kaulakorun, rannekorun ja korvakorut, jotka sointuvat mekkoon.
Kenkiä en sentään tehnyt. Ne toi anoppi Tallinnasta. En ole nähnyt koon 35 naistenkenkiä muualla kuin Pietarissa!


Ja näin toimii huivi mekon seuralaisena ylioppilasjuhliin lähdössä... (Mihinkähän se hymy taas katosi?)Ihanaa juhlapäivää kaikille koulunsa päättäville!

28 kommenttia:

 1. Jestas, että olet niin hienona, niin hienona. Juhlamieli tuli minullekin, vaikken ole juhliin menossakaan.
  Olet sinä vaan aikamoinen tikuttelija, ei voi kuin ihmetellä, ja on tosi mukavaa, että suot meille muille mahdollisuuden nähdä näitä kättesi töitä. Lisää tällaista toivoo
  Tuula (ja niitä unohtuneita hymyjä).
  Heleätä helluntaita heilan kainalossa!

  VastaaPoista
 2. Wau,kaunis mekko yksinkertaisuudessaan.Todella juhlava kokoaisuus kenkineen kaikkineen...

  VastaaPoista
 3. Hieno kokonaisuus. Itse tehden, pienellä sinnikkyydellä, syntyy upea tulos.
  Korut ovat hienot.

  VastaaPoista
 4. Kaunis puku ja kauniit korut, kylläpä nyt kelpaa juhlia.
  Sinun aikas ei mene turhuuteen, se kuluu neulomalla.

  VastaaPoista
 5. Hieno mekko, väri sopii sulle hyvin. Huivi ja korut sopii hyvin mekon kanssa.

  VastaaPoista
 6. Oi, kyllä tuon asun kanssa kelpaa juhlia! :)

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs mekko! Mulla ei kyllä ikinä riittäisi kärsivällisyys.

  Joo-o. Lomasta eka pari viikkoa menee lukujärjestyksiin ja siihen, että tajuaa, että nyt on loma. Sitten pari, kolme viikkoa ihan oikeasti on lomafiilis. Sitten heinäkuun puolessa välissä alkaa varpaita kutittaa siihen malliin, että voishan sitä taas ehkä opettaakin. Ja viimeistään elokuun alussa tie vie koululle väkisinkin ;)

  VastaaPoista
 8. Onpa hieno asu ja melkein kaikki itse tehtyä! Ei kaikki pystykään siihen, mutta sinä se vain teet! :)

  VastaaPoista
 9. Wau! Kyllä saat olla ylpeä juhliessasi kokonaan itsetehdyssä garderobissa. :o) (Kenkiä ei lasketa, mutta hienot on nekin.)

  VastaaPoista
 10. Tulin iki-ihanien kultakenkien peräs Tuumooksista tänne Kerälle :)
  Ja vaikken mitään käsitöistä ymmärräkään... kun en osaa mitään itte tehdä :( ...niin onpa ihana mekko ja viitta!!! Ja ihanat korut!!! Mä nostan aina hattua korkealle kun näen oikean juhlavaatteen ihan itse tehtynä. Aivan kertakaikkiaan hieno asu! Toivottavasti juhlat olivat kultakenkien kaltaiset eli ihanat ja kimmeltävät!

  VastaaPoista
 11. Minäkin yhdyn edellä olleiden ylistysten kuoroon: upea mekko, huivi, pussukka ja korut, kenkiä tietenkään unohtamatta!!!

  VastaaPoista
 12. Voi Kaisa! Mä sitten jaksan aina ihailla sun kykyä toteuttaa kaikki ideat! Mä kyllä suunnittelen jos jotakin mutten todellakaan osaa toteuttaa niitä.

  Hieno asu ja noi kengät.. FITFIU!

  VastaaPoista
 13. Onpa sievä ja samalla tyylikäs mekko! Ja nuo kengät on myös aivan ihanat :)

  VastaaPoista
 14. Olet sinä taas mahdottoman ison työn toteuttanut! ihailen sun taitojasi ja tuota neulomisnopeutta ;)

  VastaaPoista
 15. Upean setin oot neulassu. Päästä varpaisiin niin sävysävyyn että. Ihania koruloita myös. Pittää lähtiä täältä heti pois ettei tuo korukuume saa enempää valtaa... Juoksee pakoon "henki kurkussa"...

  VastaaPoista
 16. Hieno mekko, näin niitä ohjeita pitääkin soveltaa!

  VastaaPoista
 17. Joo, seuraavan kerran kun ne pauhaavat urheilusta tai musiikista tai moottoripyöristä, yritän muistaa kysellä oikein äimistyneenä (ihan kuin kuuluisi yleissivistykseen), että mitä! Etkös olekaan nähnyt yhtään Tikrun Sylviä livenä!?!

  Kyllä mulla vielä umpisuoli on.... Sappirakkoa ei ole. Umppari oli yksi vaihtoehto, kun su-ma-yönä mietin ja kärsin. Siis ei koskenut eikä särkenyt, vaan semmoinen omituisen arka. Onneksi ei ole enää tuntunut yhtään.

  VastaaPoista
 18. Upea kokonaisuus!
  Onko se koulun kässänope jo nähnyt sun taidot? Ja luovat ideat?

  VastaaPoista
 19. Hei Kaisa! Millaista tuo Cotton viscose oli neuloa, Olen havitellut sitä jonkin aikaa? Jossain blogissa sitä kuvailtiin varsin haastavaksi neuloa. Terv. Raija

  VastaaPoista
 20. Kiitos kiitos kiittämästä! :)

  Raija, Cotton Viscose ei ole kaikkein helpoimpia lankoja. Toisaalta se tuntuu oikein kivalta käteen ja joustaa mukavasti, mutta onko se nyt viskoosiosa joka "pörröttyy" helposti, lanka halkeilee ja takertuu vaikka karheisiin sormenpäihinkin. Ei kuitenkaan pahimpia halkeilulankoja, sen kanssa selviää kyllä. Langanpäät hapsuuntuvat helposti.

  VastaaPoista
 21. Oi upea! Mekon teko on ollut mulla monasti harkinnassa vaan sillä asteella se on vieläkin :)
  Kaunis asu kokonaisuus, kenkiä myöten!

  VastaaPoista
 22. Mekon ja huivin värit ovat kyllä kohdallaan ja entäs kenkien. Aah, että sinulla on ihana anoppi kun tuo tuommoisia, pieniä suloisia kenkiä. Itse olen samaa maata kuin sinäkin, matala, leveä ja pienijalkainen. Aikuisten kenkien löytäminen on todellinen haaste ja kyllä muidenkin vaatteiden. Pitkäthousut ovat ainakin puoli metriä liian pitkät. Kaprit kävisivät melkein pitkistähousuista, jos muoti olisi nilkkapituus:)

  VastaaPoista