maanantai 27. elokuuta 2007

Edittiä ja uutta

Sukkasadossa 98 sukkailijaa. Kuinkahan pian saadaan sata rikki...

Tänne lisäsin linkin hiuspannan ohjeeseen, korjasin Lesley Stanfieldin kirjan nimen sekä sydänpuseroon oikean lankamäärän - en minäkään sentään niin pieni ole, että tekisin 250 grammalla pitkähihaisen pusakan! :D Näkyy että olin väsy kun tuota postausta kirjoitin... :)

Hiuspannoista puheenollen, siitä jäljelle jääneestä Cascade Yarnsin Dolcesta syntyi tämä. Mallikuvio on samaisesta Stanfieldin Neulojan käsikirjasta, niskassa i-cordia, puikot edelleen 7 mm bambut. Leveä tuli, mutta sittenpä lämmittää ja tukka on poissa suusta syystuulillakin.


Ja tämän palmikkolaukun ohje on syksyn Novitasta (ohje 1). Tein yhden palmikonkierron enemmän kuin ohjeessa ja silti sain aikaan näin nysäisen veskan - no, kyllä tuonne puhelin ja lompsa mahtuu. Ikävä vaan kun pyöreät kahvat vetävät muodon omituiseksi. Korkeat bambukahvat olisivat näyttäneet hupsuilta pikkulaukun kanssa, enkä ymmärtänyt ostaa niitä ohjeessa esiteltyjä "litistettyjä" eli leveitä ja matalia kahvoja.


Mambo oli muuten positiivinen yllätys. Kuvittelin sen kamalaksi akryylimömmöksi, joka käy korkeintaan laukkuihin, mutta ainakin neulottaessa tuntui oikein mukavalta eikä-niin-hiostavalta (sentään 80 % villaa). Nyt vähän mielisin siitä (ulko)villatakkia, isoja palmikoita... Olen heikkona palmikoihin... Harmittaa kun en Tapion kaupasta ostanut sitä enempää, hinta oli totisesti kohdallaan!

Huomasin muuten omistavani kuusi kerää eli 300 grammaa SandnesGarnin Alfaa. Mihin kivaan se riittäisi, onko ehdotuksia?

8 kommenttia:

 1. Kiva laukku!!
  Tulisko siitä Alfasta slipari??Tai vastaava edestä kiinnitettävä hihaton juttu..Nyöriä vyötärölle tai hieman ylemmäs ja/tai puisia nappeja.Tämmöstä suunnittelin tyttärelle:)

  VastaaPoista
 2. Sliparia vähän mietin, langasta tulisi ihan kuohkeita palmikoita (joo-o, olen koukussa niihin :). Mutta kun en tiedä riittääkö tuo palmikoituun...

  Jonkun blogissa oli kiva rintojen alta kiinnitetty lyhyt neule, ohje vissiin Interweave Knitsissä?

  VastaaPoista
 3. Äh, siis ihanan kuohkeita palmikoita! :p

  VastaaPoista
 4. Hmm..entä jos takakappaleen tekis sileää neuletta ja etukappaleelle palmikoita?Riittäsköhän sitten...

  VastaaPoista
 5. Kiva laukku! Minäkin tykkään Mambosta - teen siitä juuri villapaitaa miehelleni ja eteneepä joutuisasti. Hyvä niin, sillä tähtäänkin siihen, että se olisi valmiina Sukkasodan alkaessa ;)

  VastaaPoista
 6. Marja, kyllä takakappale voisi olla sileä - tai leveää resoria... Nyt pitää miettiä!

  Hannaliini, kyllä munkin vissiin pitää hakea sitä Mamboa sen villatakin verran... Se vain vie niin paljon tilaa että ensin pitää neuloa jotakin lankoja pois! :)

  VastaaPoista
 7. Haaveilen itsekin juuri tekeväni takkia/ulkohupparia mambosta. Vaikkei muakaan nuo akryylimössöt yleensä kiehdo.

  VastaaPoista