keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Välikäsityö

Pikkumyy oli eilen ostanut juuri sellaisen kukkaron, jota itse hiplailin kaupassa maanantaina. Olen käyttänyt nyt pitkään Marimekon keskikokoista unikkokukkaroa, joka on ihq, mutta vähän hankala. Ensinnäkin minulla on mammuttikokoinen muinainen ajokortti, siis se tuplaten nykyisiä kortteja isompi. Se mahtuu unikkoon hädin tuskin. Ja kaikki kolikot valahtavat armotta kukkaron pohjalle, jolloin niiden esiin saanti vaatii joko akrobaattisia sormiliikkeitä tai koko hillittömän bonuskorttiarsenaalini tyhjentämistä kaupan tiskille.

Tuo söötti kukkaro jäikin maanantaina kauppaan osittain siksi, ettei sinne olisi ajokortti mahtunut. Lisäksi pieni säästäväinen ääni sisälläni muistutti, että minulla on aika monta lankakerää...

Niinpä eilen illalla aloin virkata kukkaroa siitä pinkistä Tennesseestä, jota sain kerän privaattivaihdossani Taijalta. Siis virkata. Minä. Mutku se Vilman simpukkakuvio on niin ihq... Se, josta täälläkin oli tehty niin kiva laukku.

Voidaan tietysti olla monta mieltä siitä, onko tämä simpukkakuviota. Minähän en osaa virkata. Mutta so not kunhan viisisenttisetkin pysyvät sisällä!

Kukkaro on suunnilleen vanhan unikkonipsun kokoinen, paitsi että tämä avataan pitkältä sivultaan eikä se kapene mihinkään suuntaan. Kun pintakin on vielä vaalea, pitäisi kaikkien kamojen löytyä helposti. Totesin kyllä taas, ettei tuo Tennessee ole mitään vaatelankaa. Tällaisessa työssä se toimii hyvin, on kovaa ja tukevaa. Mutta en osaa edes kuvitella tuosta langasta tehtyä vaatetta ylläni...

Vetoketjua lähdin varta vasten hakemaan kirpputorilta. Löytyi sopivan pituinen ja sävyinen, uusi (vielä etiketti kiinni) ketju hintaan 0,20 €. Ei paha.

Mutta löytyi muutakin. Aijaijaijai... Salamalla:


Ja ilman salamaa:
Siis 5 kappaletta noin 70 cm x 110 cm (äärimmäisen ylimalkainen mittaus) kangaspalaa. Paksua, tukevaa villakangasta (ainakin äkkiseltään hypisteltynä), värinä juuri se oikea rakastamani oranssinpunainen... Hinta koko läjällä 5 €.

En voinut jättää näitä kirpparille, pakko ne oli raahata kotiin. En tiedä mitä kangasta nämä ovat enkä sitäkään mitä näistä teen... Noin paksusta ei ehkä oikein hametta tms. synny, tai sitten jokin ihana telemark-tyyppinen. :) Tai sitten suoja lepotuoleihini tai... Joka tapauksessa, väri on hurmaava! Tässä avuton yritys esitellä pintaa lähemmin:


Sitten olisi (jälleen kerran) avunpyyntö. Jokin aika sitten harmittelin täällä, kun sain Tiimarista vain kolme valkoista kangaskassia painettavaksi museokauppaamme varten. Silloin neuvottiin hakemaan (halvemmalla) ruokakaupoista.

Olen yrittänyt - voi pojat että olen yrittänyt. Mutta yksikään "Lapuan liike" ei tunnu myyvän ekokasseja. Ei nyt. Hataran muistikuvan mukaan kun olisi nähnyt niitä siellä sun täällä aiemmin, vaan ei tietenkään nyt. Eilen kävin Seinäjoen Cittarissakin, vaan ei.

Eli jos jollakin on antaa vinkki, mistä niitä kasseja saisi (nyt alkuvaiheessa kyse olisi muutamasta ihan koemielessä, ehkä noin viidestä kappaleesta) niin otan neuvoja kiitollisena vastaan!

14 kommenttia:

 1. Siis vallan ihku kukkaro! Ja sinäkö muka et osaa virkata. HÖH!
  Ja mahtavat kangaskaupatkin teit!
  Kassiasiassa en valitettavasto osaa auttaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että langat pääsivät käyttöön! Todella suloinen kukkaro, omat virkkuutaidot on vähän mitä sattuu mutta suunnitelmissa on virkata itselleni kesäkassi :)

  VastaaPoista
 3. Primat myyvät kangaskasseja. Täällä päin niitä on usein kassalla muovipussien kanssa, sekä myös laukkuosastolla erikseen myynnissä.

  Jos yli 50 kpl aiot joskus ostaa, niin Finn Aimo -nettikaupasta niitä saa, sekä upeita sabluunoita ja värejä. Saattaa saada pienempiäkin eriä kasseja. Sieltä olen töihin hankkinut useita kertoja materiaalia.

  Jos et saa kasseja sieltä päin, voin käydä katsomassa meidän Prismat ja postittaa sulle kasseja :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kukkaro, mulla vaan ei tuollaisessa pysy kortit ja kolikot mitenkään järjestyksessä. Kaupan jonossa takana tulevat alkavat jo huokailemaan, kun plärään kortteja läpi, että missäs se bonuskortti nyt olikaan? Olihan kyse sentään puolentoista euron ostosta ;) Mutta nyt mulla on lokerokukkaro.
  Tennesee ei todellakaan ole vaatelankaa, monta kertaa purkaneena...
  Jos kasseja vain muutaman tarvitset, eikä sieltä löydy, niin voi kai joku ystävällinen sielu sulle niitä lähettää. Minä ainakin voin.

  VastaaPoista
 5. Olipas vaikea päästä kommentoimaan omaan blogiinsa. :) Bloggeri on sekoillut hirveästi sen jälkeen kun se muuttui suomenkieliseksi...

  Hepsi, kiitos kehuista! ;)

  Taija, lankaa jäi vielä sopivasti vaikkapa Marsun Manta-pantaan, ja bambuillekin on suunnitelma...

  Kangaskasa ja Pikkumyy, nyt ottaa päähän. Ajoin nimittäin tiistaina Prisman ohi. Mietin että pitäisikö pyörähtää, vaan kun olin ollut jo viisi tuntia sairaalalla niin en jaksanut. :( Pitänee tehdä retki Seinäjoelle...

  VastaaPoista
 6. Meillä s-market myy 60snt kpl hyvän kokoisia kangaskasseja.. eli hihkase jos apuu tarttet.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana kukkaro! Jos osaisin tuollaista käyttää (tai edes koskaan rahaa olisi :)) niin voisin harkita samanlaisen tekoa. Paitsi esikoinen voisi tarvita ensimmäisen rahapussinsa kohta... Ehkä minä törkeästi kopsaan tämän idean jos sallit :)

  VastaaPoista
 8. Muoriska, jos ei onnistu järkevästi käynti Seinäjoella niin kiljaisen! :)

  Kate, ole hyvä vain, olen ihan imarreltu. ;)

  VastaaPoista
 9. söötti pussukka! minä se vasta alottelija virkkaamisessa oonkin, en varmaan saisi aikaseks tuollasta(kaan) kuviota..

  VastaaPoista
 10. Ihana kukkaro! Mä olen aikonut jo pitkään virkata Tennesseestä mun DSlite-pelikoneelle kotelon. Samoin kuin kännykälle ja kamerallekin... Aikomukseksi vaan on jäänyt, vaikka laatikot pursuilee Tennesseetä. (Ostin niitä alunperin puseroa varten, mutta totesin kuten sinäkin, että ei se oikein vaatelangalta tuntunutkaan.)

  Mä olen ostanut kangaskasseja s-marketista ja cittarista, molemmissa niitä on täällä kassalla siinä missä muovikassejakin. Onko Pohojammaan Cittarit jotenkin valikoimaltaan vajaampia kuin pääkaupunkiseudun?

  VastaaPoista
 11. Kukkaro on ihan kauheen söpö :)!

  VastaaPoista
 12. Tällä Espoon Prismassa kangaskassit maksavat 6€!!! Eli taitaa tämän pääkaupunkiseudun hinnat välillä olla ihan riistoa, jos S-market myy niitä 60 sentillä.

  Kaunis kuvio tuossa kukkarossa.

  VastaaPoista
 13. Kaunis kukkaro! Kunpa kassiasia järkkääntyisi sekin!

  VastaaPoista