perjantai 15. kesäkuuta 2007

Neula löytyi heinäsuovasta

Kiitos jokaiselle kassivinkkejä antaneelle ja lähettämistä luvanneelle! Jatkoin tänään kangaskassien metsästämistä, ja vihdoin tärppäsi. Sale myi kangaskasseja 60 sentillä! Hip hei. Nyt ei kun tulostamaan kuvia siirtokalvolle ja silittämään kassiin.

Museokauppa alkaa vähitellen hahmottua, alustavaa kuvaa löytyy täältä Tuumooksista.

Yksi myyntiartikkeli on paukahrospötti. Mietin itsekseni, minkä hullun idean kehittäisin - matkailijat yleensä mielellään ostavat jotakin hassua, persoonallista ja edullista. Kun sitten Tiimarista löytyi euron hintaisia puurasioita, kehitin idean paukahrospötistä. Paukahros tarkoittaa sananpartta, iskevää sanontaa; pötti taas astiaa.

Maalasin puurasiat akryylivärillä, värillisellä ulkoa ja valkoisella sisältä. Sitten kirjoitin kylkiin Vaasan Jaakoon kokoaman kirjan Eteläpohjalaisia sananparsia (Vaasa 1920) Lapua-osiosta löytyviä parhaita paloja. Lopuksi vedin päälle decoupage-lakan.


Valitettavasti, kuten kuvista näkyy, jäljestä ei tullut kauhean siistiä. Puupintaan oli vaikea kirjoittaa hyvällä käsialalla, ja lakkausvaiheessa osa tekstistä levisi. Seuraavaksi kokeilenkin rehellistä decoupagea: tulostan sananparret ohuelle konekirjoituspaperille ja lakkaan kiinni rasioihin.

Saa nähdä ostaako näitä kukaan vai nauravatko vain... :)

1 kommentti:

  1. Tuo paperille tulostaminen on hyvä juttu. Onnistuu varmasti.

    Minä tein lähetysjuhlille päreitä joissa oli kuva lautasliinasta ja joku teksti Tervetuloa, Iloista kesää jne. En ole ihan varma kyllä tekijänoikeuksista niiden lautasliinojen suhteen...

    VastaaPoista