perjantai 11. toukokuuta 2007

Mistä se TAAS tiesi...

Olen viime aikoina tilannut innolla lankaa. Se alkoi oikeastaan silloin kun Sami sairasti, minulla ei ollut paljon muuta tekemistä kuin surffata ja neuloa, ja kaipasin lohtulankoja murehtiessani. Jossakin vaiheessa kuitenkin huomasin tilanneeni lähinnä villalankoja, toki jonkin verran bambu- ja silkkilankojakin, mutta en oikein reilua kesäistä puuvillaa. Johtunee siitäkin, että lankakauppojen alekoreissa on nyt juuri sitä villaa tahtonut olla puuvillaa enemmän...

Jonkin verran asiaa olen yrittänyt korjata, mutta en kovin runsaasti. Ja SNY taas luki ajatukseni!!


Kun tänään tulin töistä, postiluukustani törrötti jälleen paketti. Tällä kertaa se ei siis ollut lattialla, vaan sitä oli tungettu luukusta sisään sen verran että siinä oli ja pysyi. Mutta oven ulkopuolella kuitenkin. Siis uskomatonta!!

Koska postiin ei nykyään voi soittaa (miksi valittaisin johonkin Helsinkiin lapualaisen postinkantajan tekemisistä??), käväisin äsken postissa - siis anteeksi Itellassa. Kauniisti kerroin, että tämä oli jo noin kolmas kerta tässä kevään aikana, kun maksikirjeitäni on jätetty rappukäytävään ollessani päivät töissä ja poissa kotoa (viimeksihän paketteja oli jätetty rappuun kaksi). Postin - anteeksi Itellan - virkailija oli järkyttynyt asiasta, lupasi laittaa tästä asiakaspalautteen ja pyysi puhelinnumeroni. Soittanevat vielä...

No, mutta asiaan! Paketti oli SNYltä ja odotin, joko saan tietää hänen nimensä. Vaan ei vielä, salaisuus pitää näköjään kuun loppuun! :) Sen sijaan sain kaksi kerää puuvillalankaa. Mistä SNY taas tiesi!! Unelmanpehmeää ompunvihreää Safranin lankaa. Ja jääkaappimagneetteja, ovatko itsetehtyjä? Olin kirjoittanut esittelylomakkeessa ottavani mieluummin syötävää kuin tavaraa (hm... :) ja SNY lupasikin, että saan jakaa näitä eteenpäin jos haluan. Ja höpsis, enhän minä malta...

Ainoa "huono" puoli tässä minun ajatuksia lukevassa SNYssäni on se, etten tiedä uskallanko enää ikinä lähteä mukaan mihinkään vaihtoon - entä jos en enää saakaan näin loistavaa paria????

Kiitos, SNY!!

7 kommenttia:

 1. Juuri tuosta langasta (tosin tummemmasta väristä) tein jakkuni - tosi mukavaa neuloa, ei halkeile ja tuntuu hyvä laatuiselta!

  VastaaPoista
 2. Voisin uskoa, että tuolta Itellasta ei tule minkäännäköistä yhteydenottoa. Viime vuonna meillä kävi niin, että yhtäkkiä posti jätti osan postista jakamatta. Verokortista huomasimme, että jotain outoa on, koska verokorttini saapui postiluukkuumme sellaisella lapulla varustettuna, että osoite tuntematon. Ja olimme asuneet 6 vuotta samassa osoitteessa. Kuuden postiin soiton, ja yhden kiinteistövirastoon soiton jälkeen selvisi, että osoitteemme ei ollut muuttunut, kuten posti väitti. Pyysimme kirjallista selitystä a) miksi postia ei jaeta ja b) mikä on osoitteemme, jossa olemme asuneet 6 vuotta.

  Selitystä emme koskaan saaneet, mitä oli tapahtunut, mutta posti on taas kulkenut. Yli puoli vuotta kului selvitellessä, mitä laskuja on jäänyt maksamatta, koska posti ei niitä jakanut. Ja osoitteemme on se sama vanha. Nyt postikin sen ymmärtää.

  VastaaPoista
 3. Ihanan väristä ja näköistä lankaa!

  VastaaPoista
 4. Villasukka ja Hepsi, nyt minulla on vain kauhea ongelma: mihin maltan käyttää tuon ihanan langan??

  Pia, tuo on ihan uskomatonta. Postinhan pitäisi olla luotettava!! En minä itse asiassa odotakaan, että ottavat yhteyttä. Mutta tapansa saisivat parantaa. Jos esim. GetKnittedin paketti olisi hävinnyt rappukäytävästä, siinä olisikin ollut luottokorttilaskun kanssa ihmeessä: minä olisin väittänyt etten olisi pakettia saanut, vaikka kauppa olisi väittänyt sen lähettäneensä ja posti sen toimittaneensa...

  VastaaPoista
 5. Todella kauniin väristä lankaa! Ihana SNY sinulla :))

  Siitä Knitting Vintage Socks kirjasta: itsekkin vähän jänskätin, että miten se ohjeen luku tulee menemään, mutta nyt kun ensimmäinen sukka on melkein kärkikavennuksia vailla valmis voin sanoa, että ainakin ensimmäisen ohjeen luku meni hienosti! Kirjan lopussa on kuvallista apua hiukan ja sitten täällä http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml on mahtava neulesanasto, jonka avulla on helppo lukea englanninkielisiä ohjeita. Se vähä mitä en tajunnut meni sitten ihan "maalaisjärjellä" :))

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös jonkun kerran ollut postit puoliksi rappukäytävän puolella ja puoleksi sisällä. Onneksi tietääkseni koskaan ei ole kukaan vaivautunut kähveltämään niitä. Muitakin sattumuksia postin kanssa on osunut kohdalle. Esim. yhdessä vaiheessa isäni osa-aika-asui luonani ja kun sitten muutin siitä asunnosta pois ja isä jäi sinne osa-aika-asumaan, niin posti ystävällisesti käänsi myös isän postit uuteen osoitteeseeni. Monta kertaa piti käydä postissa kertomassa että vaan mä olen muuttanut, ennen kun ne uskoi.

  Mut hei kiva, että langat osui kohdalleen :) Magneetit olen itse tehnyt cernitistä, mutta täytyy tunnustaa että siitä on jo aikaa. Ne on maannu lahjalaatikon pohjalla odottamassa sopivaa vastaanottajaa, joka olit nyt siis sinä :)

  Pitäisköhän mun nyt sitten jättääkin viimeinen paketti laittamatta ja pitää henkilöllisyyteni salassa, jotta sulle ei jäisi liian hyvä mieli tästä vaihdosta, vaan uskaltaisit osallistua myös seuraavaan... No ei. Kyllä se paljastus on aikanaan tulossa :)

  sny

  VastaaPoista