sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Toisen adventin kunniaksi: VALMIS NEULE!

Kovin hiljaista on Kerällä ollut, pahoitteluni edelleen! Mutta olen sairastellut, ollut muuten vain väsy ja neulonut sitten ristiin ja rastiin töitä, jotka eivät koskaan valmistu tai valmistuvat kovin hitaasti...

Nyt kuitenkin vihdoin jotakin valmista.

Minulle ei tällä hetkellä tule ainoatakaan neulelehteä. Kun näin neuletapaamisessa jonkun muun omistaman syksyn Novitan, tykästyin siinä olleisiin uudenlaisiin malleihin ja ostin irtonumeron. Innostuin heti neulomaan ohjeen nro 26 mukaisen neulemekon, jonka yläosa on resoria ja helman etukappaleessa palmikkoa.

Koska meidän taloustilanteemme nyt on mikä on (saa tarjota töitä kehityskykyiselle ja innovatiiviselle ohjelmistosuunnittelijalle eli Samille!!), täytyy katsoa mihin rahansa käyttää. En voi enää edes haaveilla luksuslangoista, ja jopa seiskaveikkakerien ostaminen tuntui liian hintavalta. Innostuin siis kun näin, miten edullisesti Tapio kaupitteli Jussi-lankaa, joka on täsmälleen veljesten vahvuista, ja tilasin sitä.

En vain hoksannut, että kun seiskaveikka myydään 150 g kerissä, niin Jussin paino on 100 g! Eli viisi kerää Jussia ei olekaan 750 g vaan ainoastaan puoli kiloa...

Luotin kuitenkin siihen, että Novitan ohjeiden lankamäärät ovat vähän sinne päin, ja aloin neuloa. Kauhean fiksuna ihmisenä halusin tehdä palmikon myös takakappaleeseen - ja tajusin liian myöhään, että sehän syö lankaa aina vain enemmän...

Helma valmistui ja aloin neuloa yläosan resoria. Niin loppui Jussi. Olisin tietysti voinut kysellä Tapiolta, josko hyllynnurkasta olisi vielä pari kerää löytynyt (nettikaupassa Jussia ei enää näkynyt), mutta kuvittelin pärjääväni. Kävin Minimanin Jussi-tarjouskorilla - jossa myytiin vain rumaa ruskeaa, eikä raitainen yläosa innostanut kun alaosanhan piti olla se "juttu". Ostin kerän Nallea ajatellen, että yläosa saa olla ohuempi - mutta värisävy ei istunut yhtään helman kanssa.

Lopulta minulla välähti. Mikä pakko tästä oli tehdä mekko, enemmän hyötyä on toki puolihameesta!

Malli: Novita syksy 2011, ohje 26
Lanka: Novita Jussi 420 kokoon L
Puikot: 4,5 mm
Muuta: Palmikoita siis sekä edessä että takana. Yläosassa muutama sentti 2o, 2n -resoria, johon on pujoteltu kuminauha. Yläkuvassa Kaisa edestä ja alakuvassa takaa. :)


En siis lopulta saanut kulumaan ihan sitä omistamaani puolta kiloakaan Jussia. Toki olisi kiva, jos hame istuisi ylläni yhtä nätisti kuin lehden mallilla, mutta ainakin itse pidän tästä, ja sehän on tärkeintä. Hiukan "väärän" sävyisistä, vuosia marinoituneista Felted Tweedeistä harkitsen hameelle kaveriksi helmikuista neuletakkia, saa nyt sitten nähdä...

15 kommenttia:

 1. Tämä hamehan on kaunis. Kävi siis onni onnettomuudessa.
  Hyvää toista adventtia.

  VastaaPoista
 2. Samat sanat kuin Seijalla: oikein kiva hamonen. Ja hyvää pyhänjatkoa.

  VastaaPoista
 3. Kiva hame ja varmasti monikäyttöisempi kuin liivihameena, mitenhän multa on mennyt tämä ohje ohi silmien. Mukavaa joulunodotusta t. Lea P.

  VastaaPoista
 4. Onni onnettomuudessa! Sait paljon monikäyttöisemmän vaatteen, joka on KAUNIS! Tykkään oikeasti ja jos en olisi tälläinen kuumakalle, niin varmaan alkaisin haluta itselleni tuollaista.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis hame! Ihana tuo palmikkokuvio :) Rauhallista joulunodotusta!!

  VastaaPoista
 6. Ei, mutta tuo hamehan on kaunis! Minulta on mennyt tuo malli ohi, mutta noin hameena alkoi kiinnostaa.

  VastaaPoista
 7. Sinä osaat bongata lehdistä kivat mallit, minulla tuokin neule on mennyt kokonaan ohi. Hieno hameesta tuli ja eikös se vähän kuulu asiaan, että ohjetta pitää aina jotenkin säätää.

  VastaaPoista
 8. Ihana hame!!! Ja tosi hyvät nuo palmikot takanakin.

  VastaaPoista
 9. Hei, tämähän on se sama malli, jota ite ihhailin. Kiitos vinkistä tehä mekosta hame. Se sopis mullekki paremmin. Täytyypä kahtoa lehteä uudemman kerran, josko sitä ihan oikiasti inspiroituis tekemään mekosta hammeen. ;) Todella onnistunut lopputulos.

  VastaaPoista
 10. Tuo mekko on minullakin työlistalla, jopa lankaakin on, kun sorruin joskus johonkin seiskaveikkatarjoukseen... Hups.

  Mutta hameideakin on hyvä. Pitääkin miettiä, että kummalle käyttöä olisi enemmän, hameelle vai mekolle.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä! Etsin levenevän hameen ohjetta ja tuumin että tuo on kiva. Ja kas, mullahan oli tuo lehtikin ja oli jo miettinyt sitäkin että sillä ohjeella tekisin puolihameen... Niinpä siis teen.

  VastaaPoista
 12. Hieno hame! Mulla tulis palmikoista sutta ja sekundaa.

  VastaaPoista