keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Neuleromaaniasiaa

Jo toinen postaus tänään, eikä vieläkään neuleita! Voi mua. :)


Sain tänään sähköpostia kustannustoimittajalta, joka on nyt lukenut neuleromaanini muokatun käsikirjoituksen. Ei, se ei mene läpi tälläisenään(kään). Palaute oli rakentava ja asiallinen, mutta yksiselitteinen: pitäisi lisätä draamaa ihmissuhteisiin. Enkä minä osaa. Kymmenen vuotta sitten olisin osannut, en enää. En olisi ikinä uskonut, että se taito ja into katoaa - 15 vuotta sitten olisin halunnut suunnilleen jättää opiskelut ja vain kirjoittaa kirjoja...Nyt mietin, mitä tekisin käsikirjoitukselle. En jaksa enää ruveta sen kanssa puurtamaan, mutta esilukijoilta tuli viime vuoden puolella sen verran positiivista kommenttia, että kuvittelisin tekstin kuitenkin jotakuta miellyttävän tällaisenäänkin. 


Omakustanteen tekemiseen ei rahaa ole, enkä jaksaisi verotusbyrokratiaa. Yksi vaihtoehto olisi laittaa teksti nettiin luettavaksi, kuten laitoin Bettyt. Mieleeni tuli sellainenkin, että lukijat saisivat linkin tiedostoon, kunhan olisivat ensin lahjoittaneet omantunnon mukaan jollekin avustusjärjestölle - Japaniin, Suomeen, mihin vain.


Ehdotuksia, mielipiteitä? Olisitko valmis antamaan vähän rahaa vaikka SPR:lle, jotta saisit lukea kirjani? :)

21 kommenttia:

 1. Mitäpä jos kuitenkin vielä miettisit vähän niitä ihmissuhteita, kun kerta sait hyvät ohjeet? Olisi se niin kiva saada oikein kansissa. Tai sitten sellainen omakustanne, jonka taittaisit itse (B-o-D). Jos en väärin muista, niin se ei maksa kovin paljon.

  VastaaPoista
 2. Ei kuule, ei onnistu. Ei innosta, ei iske yhtään. "Minkä kirjoitin, sen kirjoitin" - en jaksa kehitellä mitään kolmiodraamaa vain sen takia, että kustantaja tahtoo...

  BoDillakin hinnat ovat sitä luokkaa, että pitäisi olla varma tilaajakunta maksamassa. Ja jos saisin siitä tuloja, niin verottaja tunkisi juuri siihen väliin...

  VastaaPoista
 3. Hmmh... haluatko, että lukaisen kässärin vai oletko ihan poikki jutun kanssa touhuamiseen?

  VastaaPoista
 4. Häntä pystyyn, Kaisa - onhan meitä tilaajia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Harri, mutta et sä kumminkaan sitä mun puolesta uudelleen kirjoittaisi... (vai???? :D)

  Olen tyytyväinen, että sain elämässäni vielä yhden käsikirjoituksen aikaan. Ja tyydyn siihen, että intohimo kirjoittamiseen jäi sinne 90-luvulle.

  VastaaPoista
 6. Mitäpä jos julkaiset sen maksullisena e-kirjana ihan itse. Minikustannuksilla varmaan maksimaalinen hyöty, jos et kerran halua tahkota eteenpäin. Itse ainakin nautin bettyistä kovasti. Älä luovuta, etsi tie :)

  VastaaPoista
 7. Kovasti haluttaisi lukea se teksti, Bettyt olivat niin hyvä ennakkomainos tälle suomalaiselle neuleromaanille. Tikrun ehdotus e-kirjasta on hyvä, ja toisaalta myös tuo vaihtoehto hyväntekeväisyyslahjoituksesta maksuna. Esimerkiksi Japaniin tarvitaan tällä hetkellä kaikkien apua...

  VastaaPoista
 8. Betty-fanina ehdottomasti lukisin kirjan, oli tapa mikä hyvänsä! Tuo lahjoitusajatus on hieno, mutta muutkin ehdotukset ovat olleet hyviä.

  VastaaPoista
 9. Haluaisin lukea kirjan,koska Bettyt olivat niin ihanat.
  Toi hyväntekeväisyys maksu on hyvä,kun ajattelee mitä kaikkea Japanissa on tapahtunt..

  VastaaPoista
 10. Nyt olet (toivottavasti) nukkunut yön yli. Mieti vielä!!!
  Elämässä on ihan tarpeeksi draamaa, ettei luulisi sitä tarvittavan keksiä luettavaksi!?
  Jokatapauksessa haluan lukea sen kirjan <3

  VastaaPoista
 11. Ei tarvinnut miettiä: minkä kirjoitin, sen kirjoitin. En rupea tunkemaan tekstiin kolmiodraamaa ja pettämisiä vain siksi, että kustantaja niin tahtoo. Eli tällaisenta teksti tulee julki joka tapauksessa, mutta muoto on vielä haussa...

  VastaaPoista
 12. Ilman muuta haluaisin lukea kirjasi, muodossa tai toisessa. Lahjoitus johonkin kuulostaa hyvältä, jos tosiaan ajattelet, että kirjoitusvaihe oli nyt tässä.

  VastaaPoista
 13. Vaihda eri kustantajalle. Päätalokaan ei saanut kirjaansa läpi. Ei kannata lannistua.

  VastaaPoista
 14. Kyllä mä ehdotan,että yrittäisit vielä. Eikö meistä muka riitä draaman aineksiksi:D Mieti siihen jollekin joku traaginen tapahtuma. Jututa porukoita ja ota esimerkkiä elävästä elämästä mitä jänskää kenellekkin on tapahtunut.Mä en pääse tältäkeväältä Tikkuajiin sairasteluni vuoksi,mutta toivon,että vielä joskus. Mun omassa elämässä on hirveesti draamaa ja taas tälläkin kertaa sairauteni hyvin vakava!

  VastaaPoista
 15. Minun tuttavapiirissäni ovat kirjoittaneet ja julkaiseet BOD:n kautta kirjoja, ihan sellaisena 25 kappaleen otoksena ja kokeneet sen tosi hyvänä.
  http://www.bod.fi/etusivu.html

  Minkä kirjoitit sen kirjoitit. Niinhän se on. Toisaalta enkulin ehdotus, että tarjoat toiselle kustanatajalle on sekin hyvä.

  Voimia ja jaksamista ja hyvin nukuttuja öitä sinulle. Kyllä se asia järjestyy.

  VastaaPoista
 16. Minä haluan ehdottomasti lukea kirjan!
  Tykkäsin Bettyistä ihan hirveästi.


  Toivottavasti löydät jonkun kivan tavan julkaista kirjan meille luettavaksi.

  VastaaPoista
 17. Ihan sama miten julkaiset kunhan vaan teet sen! Minä ainakin ostan ja luen ja uskon meitä olevan monia. Pitää tunnustaa, että Betty on lukematta, mutta kun aikaa (ja sopiva nettiselailuneule) tulee vastaan niin ihan varmasti!

  VastaaPoista
 18. Jospa joku käsityölehti ottais sen jatkokertomuksena julkaistavaksi? Porukat ostais kässälehteä kun niiden olis pakko saada tietää miten tarina jatkuu ja jatkuu ja jatkuu . ..
  Sehän olis ihan uutta, että kässälehdessä olis jatkis. Vedäpä tämmösestä narusta.

  VastaaPoista
 19. Saako tiedustella, että mikä kustantaja hylkäyspäätöksen teki?

  VastaaPoista
 20. Tiedoksi ihan teille kaikille: käsikirjoitus on käynyt jo kahdella kustantajalla. Gummerus hylkäsi sen kerran, Karisto kahdesti.

  VastaaPoista
 21. Voi harmitus, että aina sitä draamaa pitää niin kauheana olla. :/ Musta on ainakin ihana lukea kirjoja, joissa ei henkilöiden takia/puolesta tartte koko ajan jännittää, kun jännitystä riittää ihan omastakin takaa. ;)

  Veikkaan, että kustantajat eivät nyt ole ihan kärryillä siitä, mikä myy. Neuleromaanille - nimenomaan kotimaiselle - luulis olevan vientiä. Draamalla tai ilman!

  Älä lannistu. Vie jotakin kautta tahtosi läpi. Käsityölehti oli hyvä idea, josta mieleeni tuli esim. Sanoman Juju-kirjakerho. Voisiko sitä kautta löytyä niin kustantaja kuin markkinatkin?

  VastaaPoista