tiistai 22. maaliskuuta 2011

Pieni valmis + EDIT

Edit-täti tuli kertomaan, että Moda ei aio julkaista tarinaani. Eli jatkan mietintämyssyn hautomista. 

Tätä te ette usko, mutta olen neulonut jotakin valmista! Kevään tulo yllätti neulojan ja huomasin, että tarvitsen jonkin vähemmän tukehduttavan huivin. Viimekeväisen bambukaulurin olen purkanut, koska se lörpsähti käytössä aivan tolkuttomasti.

Olen koko talven ollut erilainen nuori eikä minulla ole ollut sellaista "rinkulahuivia" kuin useimmilla muilla, mutta nyt kaivoin kätköistä kerän pinkkiä mohairia ja tikuttelin moisen.

Malli: luodaan 200 silmukkaa ja neulotaan pyörönä
Lanka: Topp Mohair, 30 g
Puikot: 6 mm


Jotakin keskittyneisyydestä käsitöihin kertoo se, että kuvat on näpsäisty pikaisesti kännykällä eteisessä, kun huivi oli lähdössä ensimmäistä kertaa ulos... Nyt se on muutaman käyttökerran jälkeen jo virttynyt naruksi, joten en tiedä, oliko tässä mitään järkeä. Paitsi että lankavarasto väheni hurjalla 30 grammalla... ;)

Suuret kiitokset monista kommenteista edelliseen postaukseen. Käsikirjoitus on siis käynyt jo kahdella kustantajalla, joista toisella kahdesti, mutta ei ole mennyt läpi. Tiedän, että Suomessa on lukuisia muitakin kustantajia, mutta nämä kaksi olivat mielestäni ne, joiden ajattelin lähinnä kiinnostuvan "neuleromaanista" ja joiden talliin olisin halunnut.

Sitä en käsitä, mistä olette päätelleet minun jotenkin "antavan periksi". Enhän minä aio antaa periksi, en siis deletoida tiedostoa tai vastaavaa! Lupasin, että teksti tulee julki tavalla tai toisella, ja niin se tulee! En vain jaksa ruveta kehittelemään juoneen jotakin "ihastuskuviota", joka ei mielestäni siihen kuulu. Ihmissuhdeasiaa on mielestäni tekstissä aivan kylliksi.

Omakustanteeseen ei edelleenkään missään nimessä ole varaa - ei BoDin eikä minkään muunkaan kautta - mutta laitoin Modaan meiliä ja kysyin, onko siellä rohkeutta enismmäisenä suomalaisena neulelehtenä julkaista ensimmäinen suomalainen neuleromaani jatkokertomuksena. Jolleivat kiinnostu, laitan kirjan luettaviin netissä. Mutta siis julki se tulee, ihan varmasti.

Betty-kehuista kiitän, mutta huomautan, että olenkin aina ollut parhaimmillani kirjoittaessani menneisyydestä. Nykypäivää olen osannut kuvata vain koomisesti, kuten aikanaan Hulluissa luokissa. Pitäisikö siis siirtää neuleromaani menneisyyteen... Tosin eilen sain iltateen äärellä Samilta ja kaasolta niin loistavia juoniehdotuksia kauan sitten kadonneine sisaruksineen, sekoitettuine dna-näytteineen ja muine jotenkin erehdyttävästi jostakin tv-sarjasta muistuttavine ideoineen, että eipä tässä pitäisi olla hätää. Lisäksi syntyi ihan uusi idea neuledekkarista, joka kulkee työnimellä Kuoleman puikot... :D

Joten odotellaan miten käy.

16 kommenttia:

 1. Voi, kun Moda hyväksyisi romaanisi julkaistavaksi! Odotan innokkaasti!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kuin hanhan, olis kivaa, kun Modassa olisi luettavaa myös, eikä vain selailtavaa... Kuoleman puikot kuulostaa hurjalle ;)

  VastaaPoista
 3. Olisi kivaa, jos tuo edellinen toteutuisi. Upea on neulomasi huivi.

  VastaaPoista
 4. Höttösen keväinen tuo rinkula! Jännityksellä odotetaan neuleromaania muodassa tahi toisessa.
  Tänään on muuten keväinen päivä, ennen yhdeksää meidän mittari näyttää neljää astetta plussalla.
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 5. Kauniin värinen tuo rinkulasi, harmi että siitä tuli naru, no soman värinen naru kuitenkin. Toivottavasti Moda julkaisee neuleromaanisi! Kauniita kevätpäiviä pohjanmaalle!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kevätpäiviä eli kyllä aurinko paistaa Kaisalle ja Samille.

  VastaaPoista
 7. No nyt kyllä tunnustan tyhmyyteni, etten ole aiemmin hoksannut sinun olevan SE Kaisa Ikola, joka on kirjoittanut Hullut luokat. Vau, täällä yksi joka luki ne aikanaan ja nautti lukemastaan kovasti. :)
  Odotan neuleromaania entistä suuremmalla innolla!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti Moda nappaa kiinni! Ihan hauska idea olisi julkaista neuleaiheinen jatkokertomus käsityölehdessä, eipä ole varmaan kenellekään tullut aiemmin mieleenkään :-)

  VastaaPoista
 9. Hieno idea tuo jatkokertomus ja dekkareista tykkäävänä odotan sukat makkaralla tuota Kuoleman puikot-tarinaa, olisi mahtavaa jos se toteutuisi.

  VastaaPoista
 10. Hyviä ideoita!
  Jäämme siis odottamaan!
  Kirjoittaa sinä osaat!!!

  VastaaPoista
 11. Miekin sain viikonloppuna valmiiksi itselleni tuollaisen rinkulahuivin tapaisen. Ihan kiva kaulanlämmike. Kyllä minuakin kiinnostaisi neuleromaanisi lukea. Toivottavasti saat sen julkaistua.

  VastaaPoista
 12. Kyllä neuleromaani kiinnostaa ilman mitään ihastumisia. Se riittää, kun päähenkilö on ihastunut puikkoihin. Niin ainakin oletan! ;D Modan tilaan heti, kun/jos ottavat romaanisi siinä julkaistavaksi.

  VastaaPoista
 13. "Kuoleman puikot..." cooooooool! Tuskin maltan odottaa.
  Tuleehan telkkarista joku "puutarhaetsivätkin" vaimikäseoli..miksei sitten neuleistakin saisi jotain jännitystä. Hyvähyvä!!

  VastaaPoista
 14. No hö, Moda ei kans ymmärrä hyvän päälle. Entä muut käsityölehdet? Toivottavasti saat sen jossain muodossa jossain julkaistua!

  VastaaPoista
 15. MOkoma Moda!
  Mutta tulin kiittämään vinkistä ja kertomaan, et löysin bloggerista asetuksen, joka lähettää uudet bloggaukset valittuihin sähköpostiosoitteisiin. Nyt saan ainakin tulevat bloggaukset talteen. Täytyy vain ottaa jokin muu sähköposti tätä varten, molemmat sähköpostini on gmailissa ja jos Bloggerille tapahtuu jotain, niin...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Kukkuu, Kaisa! Onko blogihiljaisuus merkki siitä, että kirjallinen into purkautuu jossain muualla kuin täällä? Voi, kun siihen liittyisi edes rippunen erästä ylämaalaista perhettä... :}

  VastaaPoista