sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Vähän jotakin

Minusta on tullut viime aikoina joka suhteessa laiska neulebloggaaja. Paitsi etten bloggaa omaan blogiin, en jaksa kommentoida paljonkaan toisille, lukemattomien postausten lista venyy - enkä edes juurikaan neulo. Toisaalta, kuten Sami totesin: "Kylläpä sä talven aikana jo neuloitkin."

Mutta jaksan potkupyörän kanssa tehdä "lenkin", olemme käyneet uimassa, elämä alkaa voittaa. Niin että suotakoon pieni neuleloma tähän väliin. :)

Oikeasti toki jotakin on koko ajan tekeillä, valmistumistahti vain on hiipunut. Innostuin tilaamaan Tapiolta Hjertegarnin Bommix Bamboota saadakseni uuteen aniliiniin tikkitakkiini sopivat, villamyssyä kevyemmät asusteet.


Ihastuin Tiiqn myssyohjeeseen ja tikuttelin sitä tyytyväisenä, kunnes tuli reunuksen tekemisen aika. Valehtelematta 4-5 kertaa purin reunaosan - ensin i-cord-version pariin kertaan, sitten virkatun. Lopulta noin viides tai kuudes yritys sopi päähäni. Ongelma oli nimittäin se, että bambu-puuvillahan ei jousta tippaakaan, mutta toisaalta se venyy. Ellen olisi tehnyt "omasta päästä" kavennuksia, myssy olisi lerppunut päässäni kuin vappuviiri. Mutta kun tein niitä kavennuksia koko ajan liikaa, niin myssy ei mennyt päähän... Vaan lopussa kiitos seisoi.

Malli: Tiiqn Tähdellinen
Lanka: Bommix Bamboo 50 g
Puikot: 3,5 mm


Samasta langasta aloin myös kauluria, sillä kaikki vaatteethan ovat minun kokoiselleni kauluksesta isoja, ja kylmä viima pääsee puhaltamaan kaulaan ja niskaan. Toisaalta villahuivi alkaa jo olla liikaa.

En jaksanut etsiä ohjetta, vaan nappasin silmukkamäärät ja lisäykset omasta päästä. Lopulta kaulurista tuli tietysti liian leveä, mitä koetin kompensoida ompelemalla napit tarpeeksi kauas reunasta - mutta kun bambu venyyyyy.... No, katsotaan tuleeko tuota pidettyä. Lankaa kului noin 75 g. Kaksi ylintä nappia, jotka näkyvät, ovat Peikonpojan ihanuuksia, alemmat napit kirpparilta.


Ja lopuksi lämmin kiitos Annelle, jonka blogiarvonnassa onni suosi! Muistaakseni tuo oikeanpuoleinen vironvilla on arpavoitto ja vasemmanpuoleisen ostin Annelta, tai sitten toisinpäin - joka tapauksessa on kiva kokeilla vaaleampaakin huivilankaa.

Huiveista puheen ollen, kolme testineulojaa pakertaa Basilika-huivin parissa, ja täytyy sanoa, että ohjeen kirjoittajaa ei minusta taida tulla. Niin typeriä, typeriä virheitä oli ohjeeseen jäänyt kilttien ihmisten kiusaksi. :( Julkinen anteeksipyyntö ja kiitos vielä Mammutille, SeijaP:lle ja Inkerille kärsivällisyydestä! Ehkä siitä joskus julkaisukelpoinen ohje saadaan... :) Mammutin huivi on jo valmistunutkin, ja jos minä laiskamato saisin omani vihdoin pingotukseen, niin tulisi myös kuvia.

2 kommenttia:

 1. Täälähän on pirteän väriset asusteet. :) Hmmmm. Tuo malli voiski olla hyvä myssyyn. Itekki tarvisin kevyempää jo villamyssyn tilalle, mutta ei oo vielä sopivaa mallia löytyny. Yhessä vanhassa modassa ois yks, mutta tää näyttää kivalta.
  Oothan sä jaksanu postailla ihan mukavaan tahtiin, sopiva ainaki mulle, joka ei ehi olla konneella kovin ussein. Ei jää rästiin luettavaa.
  Nättejä vironvilloja sullaki.

  PS: Kiitos huivikehuista.

  VastaaPoista
 2. Metka malli, jollaista en kylläkään osaisi itse tehdä. Kehut ansaitset taidoistasi.

  Muuten, Sohvi-neidillä ja herra J.P.H. Nukkiksella on menossa jotain vakavampaa. Sohvi jo täällä kyselee kapsäkit pakattuina, että pysähtyykö juna Jalasjärvellä vai ajaako ohi?

  VastaaPoista