perjantai 19. maaliskuuta 2010

Pääasia

Suurkiitos ihanista kommenteista myssypostaukseen! Olen edelleen tyytyväinen itseeni. Ja saa nähdä, etten kohta ala neuloa niitä myssyjä...

Kulunut lomaviikko on ollut ihana. Ja kuntouttava! Olen käynyt ihan omin jaloin - joskin potkupyörä ja Sami tietysti turvana - lähikaupoissa, ja keskiviikkona pääsimme Samin vanhempien kyydissä Seinäjoelle. Ensimmäistä "oikeaa" shoppausta viiteen kuukauteen!

Anttilan keskusvaraston tyhjennyksen äärellä anoppi ja minä päätimme ryhtyä tekstiilikaksosiksi ja ostimme täsmälleen samanlaiset, pinkin-aniliinit tikkitakit. Jotenkin tämän talven jälkeen minä janoan värejä, ja olen haaveillut aniliinista kevät-kesätakista jo pitkään, niin että 15 euron hinnan ja sopivan koon yhdistyessä en edes harkinnut.

Takki tarvitsee tietysti sopivat asusteet. Ja koska olen "heikkopäinen" eli en kestä kylmää enkä varsinkaan viimaa, ja koska tiedän että kevät voi olla vuodenajoista kylmin, totesin, ettei syksyllä neulomani baskeri ihan riitä. Se kun on pitsisyydessään enemmän keimailu- kuin käyttövaate.

Niinpä minä - ei, en sännännyt lankakauppaan, uskokaa tai älkää! Sillä muistin, että syksyllä tekemästäni paksusta neuleliivistä jäi yli Dropsin Eskimoa. (Merkitsin ensin Ravelryyn, että se oli Alaskaa - menevät nämä maantieteellisesti toisiaan liikaa liippaavat nimet sekaisin. :) Ja muistin, että jossakin joskus olin nähnyt kivan myssyohjeen.

No, kävi vielä niin onnellisesti, että siivotessani eilen olohuoneen pöydän välikköä käteeni osui juuri se oikea Suuri Käsityölehti - sama, josta olin neulonut mohairmekkoja. Ei siis muuta kuin puikot käyntiin.

Lanka: Drops Eskimo 100 g
Ohje: Suuri Käsityölehti 9/2009, ohje 18
Puikot: 8 mm, resorissa 7 mm
Muuta: Neuloin palmikonkiertoja yhden enemmän kuin ohjeessa, ja tästä tuli hyvä isoon päähäni.

Tämä oli hauska tehdä, sillä myssy neulottiin poikittain ja sen muoto syntyi lyhennetyistä kerroksista. Palmikko oli vieläpä helppo oppia ulkoakin.


Lankaa jäi, joten harkitsen, tekisinkö tähän asukokonaisuuteen vielä ohjeen keepin tai sitten tumput. Kannattaa muuten klikata kuva suuremmaksi ja todeta, että uusissa tyylikkäissä kumisaappaissani olen taas erinomaisen fiksu ja uskottava... :D

9 kommenttia:

 1. Kaunis myssy ja takki! saappaat on ihanat. Sähän olet heti uskottava, kun vaan suusi aukaiset!

  VastaaPoista
 2. Eihän sitä voi tulla kuin hyväntuuliseksi sinut nähdessään. Nuo Kitty-saappaat on kyllä ihan piste iin päällä. t. Lea P

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä! Kiva kevätasu, joka virkistää harmaanakin päivänä. Mukavaa viikon- ja lomanloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti sopii tuo myssy takkisi kanssa! :) Ja nuo sun saappaat saivat aikaan makeimman naurun pitkään aikaan! :D Kyllä elämässä pitää olla huumoria ja leikkimielisyyttä, vaikka sitten saappaitten muodossa. :)

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman määrän olet tehnyt sytomyssyjä!
  Tämä oma piposi on kyllä hieno, sopii täydellisesti uuden takkisi kanssa..ja saappaat, niin hauskat :D

  VastaaPoista
 6. lämpösen näkönen myssy ja ihkut saappaat! joskus jotain hyötyä siitä että on pieni jalka, voi ostaa tommosia ihania mitä ei isommissa koissa varmaan myyäkkään. :)

  VastaaPoista
 7. Upeet kuteet!
  Minäkin olen nyt niin kyllästynyt tähän talveen ja jatkuvaan lumen tuloon - ihan totta.
  Kovasti kaipaan kevättä, näitä kelejä en osaa tulkita kevään merkeiksi.
  Olen miettinyt tuota myssykamppanjaa..varmaan hatutkin ja lipikset olis ihan jees? Kesää ajatellen, meinaan.
  Nyt reipastun ja laitan silitysraudan lämpenemään (ei hauskin kotityö) ja mankelin pyörimään, lakanat on ulkona kostumassa. Loppupäivä menee keittiöhommissa ja huomenna ampaisen parin päivän reissulle.
  Hyvää viikonloppua ja alkavaa työviikkoa.

  VastaaPoista
 8. Upeet saappaat! Voi kun olis enemmän aikuisia, jotka olis vähemmän aikuisia =D

  VastaaPoista
 9. Tähän ei voi olla kommentoimatta hihitystä...on se onni kun on pieni jalan koko. Sopivat nuo lasten kumisaappaat. Itse kuljen sellaisissa punaisissa kärpässienissä ;)
  Kyllä myssykin on ihan kivan näköinen ja ansaitsee huomiota.

  VastaaPoista