lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kaisan niksinurkka: neulo hyötyä rumalangasta

Makuja on monia, joten tässä postauksessa puhutaan vain minun rumalangoistani. Pahoittelut, jos joku lukija pitää näistä ja kokee itsensä loukatuksi! :)

Meillä useimmilla taitaa olla varastoissa lankoja, jotka eivät pelkästään ole puhumattomia, vaan myös käsittämättömiä. Siis että lankaa katsoessa miettii tosissaan, ostaako joku näitä - ja vielä enemmän miettii sitä, kuinka on mahdollista, että joku ostaa näitä, sillä ei kai tehdas niitä muuten tekisi??

Itselleni niitä on kylkiäisinä jonkin verran kertynyt. Mutta viime päivinä on osa päässyt enemmän tai vähemmän hyötykäyttöön.

Kuten nyt esimerkiksi Schoeller+Stahlin Grazie, 60 % akryylia ja 40 % polyamidia, väri räikeän vihreä, laatu varsin pörheä. Silkinpehmoista kyllä, mutta ehdottomasti pörröistä - ja siis muovia. Yksi kerä. 50 g.


Ja se kerä riitti erinomaisesti, kun Sami toivoi työtuolinsa käsinojiin pehmusteita! Nyt ei pitäisi käsinojan kovan ja tylpän kulman painaa ikävästi hiirikäden hermoihin. Ja luulisi muovin olevan kohtuullisen lujaakin. Neuloin siis kaksi "patalappua", taitoin ne kahtia ja kiristin ommellessa käsinojien ympäri.


Vielä pahempi lanka oli kuitenkin Scachenmayr Nomottan Brazilia Glitter. Keväänvihreää 96 % polyesteria, 4 % paljetteja - ja hapsuja. Joku pikkutyttö voisi tykätä tällaisesta ponchosta, mutta sitä en tiedä, tykkäisikö äiti...

...kunnes päädyin Marjutin blogissa olleen linkin kautta lukemaan, miten New Jerseyn poliisi jahtaa Keskiyön Neulojaa, joka terrorisoi kaupunkia neulegraffitein. Haa! Pieni kapinallinen sisälläni heräsi. Olen ihan tosissaan viime kuukausina pohtinut, voisiko jatkuvasti pöydän äärestä kaatuilevaa ja muutenkin kovin ankeaa sauvaani mitenkään piristää.

Ennen kuin CSI Jalasjärvi saa minut kiinni terveyskeskuksen omaisuuden turmelemisesta neulegraffiten, saanen esitellä: pitäjän komein kyynärsauva.



Ja kyllä, aion esiintyä ihmisten ilmoilla pörröglitterisauvani kanssa! :) Jälki on muuten virkattua. Ongelmaksi muodostui vain se, että sain kulumaan sauvaani ainoastaan puoli kerää - mitä ihmettä keksin siitä lopusta... :P

Mutta oli pakko ottaa vielä yksi kuva: kuinka sauva sointuukaan meidän keittiöön...


Hassunhauskaa lauantaita teillekin!

15 kommenttia:

 1. Mahtava kyynärsauva, pitää varmaan ruveta kans tuunailemaan omaa :)

  VastaaPoista
 2. Hauskoja konsteja lankojen tuhoon. Tee siitä vihreän lopusta ruoho Pääsiäiseksi. Eilen kaupassa oli samaa poistokopassa ja katselin, että keltaisesta vois tehdä pupuja ja vihreästä ruohoa. Mutta huom, en ostanut. Meillä rairuohon virkaa toimittaa jatkuvakasvava kaura, jota kissoille kasvatan.
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit, mää haluaisin kyllä olla näkemässä sinut kulkemassa pörrösauva kädessä ja Hello Kitty -saappaat jalassa! :D Eikös sulla ollut se rollaattorikin (tai se joku apuneuvo kulkemiseen), voiskos siihenkin laittaa jotain pörröä piristeeksi? :)

  VastaaPoista
 4. Ihana sauva =) Tämä juttu sai minut hymyilemään ;)

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä päivän paras idea! Varaudu olemaan uusi turistinähtävyys kunnantalolla, kun mennä köpsötät näin komean sauvan kanssa. Mutta mitäpä ei nainen tekisi mukavan työpaikkansa hyväksi.

  VastaaPoista
 6. Tottakai sun pitää piristää se rallaattorikin!
  Hauskaaaaaa!!!!

  VastaaPoista
 7. No, siis rollaattori, mutta usein täällä käydessä rupeaa rallattamaan.

  VastaaPoista
 8. :D toi sauva on tosi siisti! Ihan törkeen hieno keksintö!

  VastaaPoista
 9. Hehee, saa nähdä tohdinko maanantaina tuon upean kepin kanssa töihin... :D Pitääpä miettiä, teenkö potkupyöräänkin jotakin tuunausta!

  Mammutti, tuo rairuohojuttu oli kyllä aika hyvä idea!

  VastaaPoista
 10. Mitä me tästä opimme: kaikki lankamme ovat käyttökelpoisia, ei mitään heitetä pois! Hienoa tuunausta!
  Minäkin ajattelin kaivaa akrylilankani esiin ja neuloa siitä rättejä pesupöydän kattiloiden ym. kiillotukseen. Kunhan tässä ehdin.

  VastaaPoista
 11. Unohtui äskeisestä; olen miettinyt potkuriini piristystä useamman viikon ajan ja tuosta sauvakoristeesta sain idean. Kiitos!

  VastaaPoista
 12. hehheh. mahtavan kekseliästä, kaisa! :)

  VastaaPoista
 13. Noissa langoissa olisi tosiaan ollut hyvät ainekset kauhutarinaan.
  Mainioit ideoit!

  VastaaPoista
 14. Sun tarvii kyllä ehdottomasti tehdä vaihtopäällinen sauvaan, jos vaikka joudut pesemään sen! :D

  VastaaPoista
 15. Hih hih, miten huippuja ideoita. Nuita rumalankoja löytyy varmasti jokkaiselta. Multa ei onneks kovin paljoa ku oon aika alussa hokannu sen että en tykkää muovi ja höttölangoista. Mutta ne muutama kerä löytyy multaki. Eiku tuunaamaan vaikka tytön nukenvaunuja tai naapurin postilaatikkoa....kiusa se on pieniki kiusa. No ei nyt sentään. Tää kirjotus sai ehottomasti hyvälle tuulelle. Ja ideoita kerien tuhoamiseen tuli. :D

  VastaaPoista