sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mausteinen sunnuntai

Kiitoksia niksinurkan saamasta suosiosta! :) Keppi on jo käynyt ulkoilemassa ja herättänyt ansaittua huomiota. Huomenna aion viedä sen töihin.

Loma on siis loppumassa. Onneksi vain yksi täysi työviikko ja sitten pääsiäisen ansiosta kaksi vajaata - ja jalkakäytävät alkavat olla sulat ja kevät tulee, niin että eiköhän elämä tässä vähitellen voita!

Loman alkaessa otin tavoitteeksi valmistaa yhden mausteen. Kun Tapiolla oli joskus alkuvuodesta alpakkatarjous, minua ei tarvinnut monta kertaa houkutella tekemään tilausta. Sairaslomallahan neuloin Girl Fridayn kaksinkertaisesta Dropsin Alpacasta, ja ihastuin jälkeen valtavasti. Paksuilla puikoilla ei aina tarvitse tehdä paksua neuletta!

Meille matkustikin sekä viljankeltaista että pinkin ja korallin välimaastosta olevaa Dropsin Alpacaa. Kun paketti tuli, olisin heti halunnut ruveta neulomaan jotain uusista langoista. Vaan kävi kuten yleensä vastaavassa tilanteessa: yksikään ohje ei joko puhutellut tai jos puhutteli, sopinut tälle langalle.

Sitten tuli Ulla ja Lotan Basilika. Ja minä vain tiesin, että siinä se on. Vihdoinkin neule, joka on suunniteltu meille hyvinmuodostuneille naisille! :D

Malli: Lotta Palosen Basilika Ullasta
Lanka: Dropsin Alpaca, 450 g kaksinkertaisena
Puikot: 5 mm
Napit: Napit tilattu vuosia sitten GetKnittedistä. Niille oli jokin suunnitelma, joka ei toteutunut, sillä pienet, liukkaat ja sydämenmuotoiset muovinapit vain eivät toimi venyvässä neuleessa... Onneksi Basilikan nappilistassa saan pujottaa ne silmukoiden sisään, joten ehkä näille vihdoin tuli käyttöä! Tosin niitä jäikin vielä...
Muuta: Koska neule neulotaan ylhäältä alas, ajattelin sovittaa sitä matkalla siltä varalta, että ohjeen Isoveli ja tupla-Alpaca eivät natsaisikaan (mallitilkku, mikä se on?). Lopulta neuloin tämän kuitenkin täysin ohjeen mukaan.


Aiheeseen sopivasti pakotin hovikuvaajan töihin kesken spagettikastikkeen maustamisen, joten todennäköisesti kamerakin on nyt basilikassa. Mutta koska Dropsin Alpaca nöyhtää, heitin takin eilen valmistuttuaan villapesuun ja asettelin tasolle kuivumaan, tänään sitten vähän kosteana prässäilin pitsejä, ompelin napit ja laitoin takin äsken ylleni pingottumaan sopivaan muotoon. Ja sitten tajusin, että kuvat pitää ottaa heti, jotta saan tuon päältäni pois, sillä totisesti tupla-alpakka on lämmintä!!



Kuvaaja olisi tietysti voinut sanoa mallille, että "nyppää sitä takaa"... Mutta ryppyinen selkämys sointuu muutenkin ah niin hehkeään sunnuntailookiini. :)

Aurinkoista sunnuntaita sinnekin!

25 kommenttia:

  1. Iiikkk!! aivan ihana neuletakki! sä olet tosi nopea tekemään, sun vaatekaappisi on kyllä täynnä toinen toistaan ihanempia neuleita

    VastaaPoista
  2. Ai vitsit kun Basilika sopii Sinulle hyvin! Todella hyvin istuva ja upea neule.

    VastaaPoista
  3. Se on niin kaunis! Ittellenikin haluan, mutta tuota kaulusta pitää rukata, kun en voi noin lähellä kaulaa pitää mitään.

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis neuletakki ja ihanan pirteän värinen!

    VastaaPoista
  5. Keltainen ON todella Sinun värisi!
    Kaunis!

    VastaaPoista
  6. Squeeeeeek! :) Eka valmistunu Basilika. Se on tosi hieno ja sopii sulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  7. Mahtava neule ja sopii sinulle täydellisesti!

    Meilläkin käy aina niin, että yritän varmistaa mieheltä, että huivi on suorassa, keskikohta niskassa, puserionhelma nätisti jne. "Kyllä kai se on", kuuluu vastaus ja sitten kuvassa on kaikki vinksin vonksin. :/

    VastaaPoista
  8. Kiitos - ja jaiks, itse suunnittelija kävi täällä... Jos olisin tiennyt tekeväni ensimmäistä Basilikaa, olisin ehkä vähän panostanut noihin kuviin!!!! :D :D Kiitos Lotta upeasta ohjeesta! Innostuin pitsikuviosta niin, että tällä hetkellä puikoilla on Basilika-huivi. :)

    VastaaPoista
  9. Voi vitsi ku hieno! Väri on kaunis ja nuo pitsikuviot on just niin ihanat!

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis! Värikin on aivan taivaallisen ihana!

    VastaaPoista
  11. Tuhannet kiitokset ihanasta lähetyksestä! Pistin linkin nukkisblogista tänne ja kirjeen sekä hurmaavien perintökapineiden kuvat jo blogiin.

    Nuttusi on hieno.

    VastaaPoista
  12. Kaunis on! Pitsikuviot asettuu tosi hienosti..keltainen on kyllä sun väri :)

    VastaaPoista
  13. Totta kai voit käyttää niitä mallineuleita huivissa, nehän on ihan kopiosuojanki ulkopuolella. Mallineulekirjoista mäki ne hain :). Ilostun kyllä jos linkität ja ootan mielenkiinnolla sitä huivisovellusta, tulee varmasti hieno!

    VastaaPoista
  14. Vautsi vau! Väri on just oikia heti niinku olla ja voi. Mun pitäs saaha kans tämmönen, niinku moni muuki ihana neule. Oon oottanu ohojetta ja nyt sitte ku se ois, ei oo sopivaa lankaa ja puikoilla on joku ihimeen tungos... Huh huh. On se vaan ihana ja soppii todellakin hyvinmuodostuneille naisille ku nenä päähän. ;)

    VastaaPoista
  15. Sinun hyppysissäsi syntyy uusia ja uusia taideteoksia, kuten tämäkin!!!

    VastaaPoista
  16. Kylläpäs tuli nätti, napitkin sopii tosi hyvin!

    VastaaPoista
  17. Näin SeijaP:n blogissa valmiin Basilika-huivin ja tulin tänne kerjäämään ohjeen julkaisua :) Huivi on tosi kaunis! Mulla ois jo lankakin valmiina... ;)

    VastaaPoista
  18. Cefuts, ohje on tulossa ihan varmasti, kunhan saisin sen vähän virheettömämmäksi. :)

    VastaaPoista