sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sukista suurempiin

Hyvää adventtia - kaikesta huolimatta! :) Meille jouluihmisille alkaa nyt ihana aika.

Olen nyt siis odottanut pikaista sairaalaan pääsyä kohta seitsemän viikkoa, joista kuusi ollut sairaslomalla. 21 neulotun sukkaparin jälkeen kantapäitä tuli jo korvistakin, ja kaivoin esiin Lankatuvasta tilaamani Rowanin Felted Tweedit. Olin kuvitellut neulovani niistä itselleni uuden Tangled Yoke Cardiganin, kunhan kotiudun sairaalasta, olen toipilas ja hyvällä mielellä matkalla kohti terveyttä.

Koska tämä ilmeisesti ei toteudu ennen juhannusta, otin takin puikoille.

Vuosi sittenhän neuloin TYC:n Dropsin Alpaca-langasta. Tuolloin taistelin kaarrokkeen palmikon kanssa. Olen mielestäni kohtuullisen hyvä palmikoiden neuloja enkä käsittänyt, miksi en saanut omaa versiotani muistuttamaan lähellekään lehden kuvaa.

Saman taistelun kävin nyt. Neuloin ja purin, neuloin ja purin. Tulin sitten sattumalta vilkaisseeksi neuletta nurjalta puolelta. Mitä, kuviohan oli nurjalla puolella..? IHAN TOTTA: OLENKO MINÄ IDIOOTTI VAI SOKEA, VAI ONKO SIINÄ OHJEESSA UNOHDETTU SANOA, ETTÄ NE PALMIKONKIERROT PITÄÄ TEHDÄ NURJALLA, JOTTA KUVIO TULISI OIKEALLE?? Ottaen huomioon amerikkalaisten neuleohjeiden ylihuolehtivaisuuden, tämän olisi ehkä voinut mainita...


Malli: Tangled Yoke Cardigan, Interweave Knits syksy 2007
Lanka: Rowanin Felted Tweediä n. 325 g kokoon 42
Puikot: 4 mm vartalossa, kauluksessa 3 mm
Napit: Titityyn kissu-ihanuudet, jotka olen saanut lahjaksi KangaskasaltaNeuloin siis koon 42, joka on normaalisti kokoni. Ilmeisesti olisi pitänyt tehdä pienempi - luin sitten blogeista, että monelle muullekin on käynyt näin. En tietysti valita, ettei neule kinnaa, mutta varsinkin hihat ovat hirveät säkit... Saisikohan niitä vaikka neulahuovutettua pienemmiksi tai jotain?? :D

Myös toinen neuletakki on valmistunut. Kun kökötän kotini vankina, arkipäivisin vielä yksin 8 h vain kepit seuranani, olen vähän kuin Robindaughter Crusoe. Ja tarvitsin tietysti oman Perjantain.


Malli: Girl Friday, Knitty syksy 2009
Lanka: Dropsin Alpaca kaksinkertaisena, n. 600 g kokoon 46
Puikot: 5 mm
Napit: Fionan myyntitiskin nappiloorasta aikanaan poimittuja

Kun Tapio tässä taannoin myi Alpacaa halavalla, sulovileenihän riemastui. Tilasin uutta lemppariani turkoosia 500 g, joka olisi sinällään tietysti riittänytkin puseroon. Aloitinkin langasta jo tunikaa. Mutta sitten totesin, että edelleenkään en osaa neuloa Alpacasta siistiä jälkeä. En ymmärrä - sukkia neulon hyvin ohuesta langasta ja käsialani on sievää ja tasaista. Mutta kun aloitan Alpacasta jotakin, tulos on kamala. Niin neuloin sitten lankaa kaksinkertaisena, ja sehän kävi kuin unelma! Alpaca on niin pehmoista, että langat upposivat hyvin toisiinsa, eikä toista lankaa tarvinnut useinkaan metsästää.

Tosin pari kerää jouduin tilaamaan lisää, jotta sain tehtyä hihoista ohjeen mukaiset. Oli vain vähän hankalaa, kun en tiennyt, pitikö korkeudet mitata "supussa" olevasta vai venytetystä mallineuleesta - nyt hihat ovat pitkät, mutta ohjeen mukaan niin pitää ollakin.Ohjeessa varoitettiin tekemään normaalia suurempi koko, koska mallineule siis vetää suppuun. Neuloin siis koon 46, ja nappilistasta huomaatte, että tästä ei tullut liian iso. Prässätessä nimittäin venyttelin kuviota enemmän pituudessa kuin leveydessä. No, nyt mulla on TYC lihomisen ja GF laihtumisen varalta... :p

Vielä kun joskus saisi itsensä kuntoon ja töihin, että olisi paikka missä käyttää näitä takkeja!

17 kommenttia:

 1. Toivottavasti kohta saat jo sen kutsun leikkaukseen. Pakkokököttäminen kotona ei todellakaan ole mitään herkkua, tiedän kokemuksesta.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat neuletakit olet neulonut. Etenkin tuo jälkimmäinen on hieno. Harmillista että TYC:n ohje on noin pielessä. Kyllä valmiiseen ja lehdessä julkaistuun ohjeeseen pitäisi voida luottaa.

  Paljon olet saanut aikaiseksi operaatiota odotellessa. Toivottavasti pääset hoidettavaksi pian, koska olo ei varmaan ole mitä parhain, vaikka neulomisaikaa onkin nyt runsaasti.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ahkerasti olet neulonut! Toivottavasti pääset pian leikkaukseen tai tuota vauhtia hukut kohta neuleiden sekaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniita molemmat! Ei niitä palmikonkiertoja varsinaisesti nurjalle tehdä, vaan kuvion tietyt kavennukset ja lisäykset eli ne yhdestä-viisi-silmukkaa ja viidestä-yksi-silmukka. Ja ne on kyllä siinä kaaviossa nurjilla kerroksilla niin kuin pitääkin ja vielä ohjeessa, missä on selitetty kaavion merkit, lukee (WS) = Wrong Side. Mutta on se ihana, minusta tuo palmikko on ihanin tähän mennessä ikinä tekemäni tai näkemäni. Nerokas! Itse tein aika monta mallitilkkua eri puikoilla, mittasin ja laskin ja söhelsin lahjakkaasti ja tein koon 38 mutta sentit 46 mukaan. Ja hihat tiesin levahtavaksi (siis edellisen takkin alpakka levahti huimasti) joten tein ihan oman systeemin mukaan kapeammiksi, koska en tykkää lörpöistä hihansuista.

  VastaaPoista
 5. Villasukka, onkohan mun lehdessä sitten erilainen ohje? :) Olen nimittäin neulonut tuossa koko palmikkokuvion nurjalle, ja tuloksena on tuo kuvassa näkyvä versio... Oikealle neulottuna, lisäyksineen kaikkineen, tuloksena oli sekasotku.

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinä olet sen palmikon oikealle neulonut, koska kuvassa näkyy sileä neule siellä palmikon alla ;) Tai mikään ei kyllä estä tekemästä palmikon kääntöjä nurjalla puolella, sitten ne vaan menee just päin vastoin kuin jos tekisi oikealla...

  VastaaPoista
 7. Eikä, mä tein sen nurjalle. Neuloin vain nurjaa ne välit --> oikealla puolella oikea "tausta". En muuten saanut mitään järkeä palmikkoon.

  Argh, nyt mä menin ihan sekaisin. Ei saisi neuloa näin vaikeita töitä kun syö melkein 2000 mg lääkettä neljästi päivässä... :p

  VastaaPoista
 8. Kaivahan nyt se kutistemuovi ja iloitse!! Hauskaa puuhaa.
  Kauniita neuleita olet ahkeroinut.
  Hyvää ensimmäistä adventtia myös sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hän on ahkera, huomaan :) Kauniita takkeja molemmat. Hui, kuulostaapa konstikkaalta tuo palmikon teko.

  Toivottavasti pääset pian leikkaukseen. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 10. Hienoja takkeja :) Toivottavasti se leikkauskutsu tuloo pian!

  VastaaPoista
 11. Kauniita takkeja! :) Vaikka kieltämättä tuossa punaisessa on vähän isonpuoleiset hihat. Mutta jos joudut pitämään keppejä vielä pidempäänkin (toivottavasti et!), niin niistä hihoistahan riittää sitten vielä keppien päällekin vedettäväksi. ;) Vai olikos ne vaan leveyssuunnassa isot...?

  Joka tapauksessa, toivottavasti pääset vielä tämän vuoden puolella sinne leikkaukseen!

  VastaaPoista
 12. Odottaminen epävarmuudessa on yksi vaikeimpia opittavia elämässä. Sun kohdalle näitä odottamisia on tullut matkan varrella useita, oppinut olet, kasvanut ihmisenä: jaat positiivisuutta ympärillesi. Kiitos Kaisa, että olet juuri Sinä. Annat paljon tietämättäsi ainakin minulle kun luen. Tuohustuli on rukoukseni.

  VastaaPoista
 13. Ensiksi toivottelen hyvää adventtiaikaa ja toiseksi pikaista sairaalakutsua.
  Kolmanneksi ohje hihojen lyhennykseen ja kavennukseen. Pätkäse hiha sopivasta kohdasta, ota silmukat puikoille ja pura, vyyhditä, kastele ja kuivata puretun hihan lanka jolla sitten neulot hihan alaspäin sopivan pituiseksi ja kapeaksi. Tällä systeemillä olen itse korjaillu neuleita vaikka tapa ei kait ole ihan kaikkien oppien mukainen. Terv. Lea P

  VastaaPoista
 14. Ihania neuleita sulla valmistuu. Ajattele jos et osaisi neuloa kuinka pitkä aika olisi odotella.
  Voimia sulle.

  VastaaPoista
 15. Komeita nuttuja! Tuo hihojen lyhennysohje pitää ottaakin visusti talteen. Nimittäin noin mullekin yleensä käy että hihat jotenkin venyy. Muuten näin hienot kuviot menevät jo yli ymmärrykseni.

  VastaaPoista
 16. En ymmärrä, tai no ymmärrän, mut hienoa, et joku neuloo noin nopeasti! Mä saisin ehkä just sukkia aikaan jos olisin sairaana kotona, ehkä, mut villatakkien puolelta mulla on yksi 2005 aloitettu kesken... Ja on tässä välissä ollu hyvinkin aikaa. HIenoja on!

  VastaaPoista