perjantai 30. lokakuuta 2009

Läjä valmiita esittäytyy

Sohvan vieressä minulla on ollut kuukausia kori, johon on kertynyt aina vain lisää enemmän tai vähemmän jämälangoista neulottuja helppoja töitä. Siis sellaisia, joita voi neulaista rivin tai pari aamukahvin seurana ennen töihin lähtöä, tai jotka voi napata käsiin dvd:tä katsoessa, jollei "varsinainen" neuletyö ole oikein tv-ystävällinen.

Läjä odotteli kauan päättelykeijua, joka ilmaantui myötätuntoisena siinä vaiheessa, kun jalkani alkoi oireilla. Ja tänään vihdoin ja viimein sain aikaan näiden kuvaamisen. Sami mahtaa hämmästyä kun tulee ruokatunnille ja näkee, että olen paiskonut neuleitani pitkin olohuoneen mattoa... Varsinkin, kun näistä suurin osa on menossa lahjakoriin! :D (Olen huomannut, että kahden kyynärsauvan kanssa liikkuessa on huomattavasti helpompi heitellä tavaroita pitkin lattioita kuin nostaa niitä ylös...)


 Lanka: Tästä tunikasta (kelaa postauksen loppuun) ylijäänyttä Gjestal Brisiä 2 kerää eli 100 g
Puikot: 5,5 mm
Muuta: En tiedä, onko teillä ongelmia pysyä Baktuksessa oikealla kerroksella ja oikeassa reunassa - siis että lisää ja kaventaa aina siinä missä pitääkin - mutta minulla on. Tälläkin hetkellä kesken on Baktus, siinä ymmärsin sentään jo laittaa silmukkamerkin lisäysreunaan.

 
Malli: Polly Outhwaiten suosittu Kiri
Lanka: Revontuli-huivista  yli jäänyttä Evillaa 50 g
Puikot: 5 mm
Muuta: Pikkuhuivi, joka toivottavasti jonkun kaulaa lämmittää - nyt ei minusta ole näitä mittailemaan.

 
Malli: keskellä Rhonda K:n Knitted Lacy Round Cloth, ympärillä Sewfunkyn Starfish Cloth-perhe
Lanka: Sekalaisia paksuja puuvillalankoja, joille vihdoin löytyi edes järjellisyyteen viittaavaa käyttöä. Yksi rätti painaa 50 g, joten lankaa tuhosin yhteensä näihin noin 350 g.
Puikot: muistaakseni 5,5 mm
Muuta: Nämä ovat tosiaan paksuja, joten en tiedä, toimivatko tiskirätteinä (eivät siis kuivu niin nopeasti kuin ohuemmat ja ovat siksi ehkä epähygieenisiä pöytien pyyhkimiseen). Olenkin harkinnut, että ostan näiden kavereiksi kivoja saippuoita ja lahjon ihmisiä "itsensä pesimillä". Nuo oikein moniväriset ehkä pidän itse...

Älkää nyt kuvitelko, että koipikipuisena ottaisin täällä mitään paineita joululahjoista, vaikka näitä lahjakopan täytteitä esittelenkin! Aloin tehdä näitä jo paljon ennen kuin ydinnaula napsahti poikki, ja varsinkin tuohon Starfish Clothiin jäin niin koukkuun, etten meinannut malttaa lopettaa ollenkaan. Koillisen suunnassa sijaitsevaan tähteen purkasin jo vähän tämän postauksen lopussa esiteltyä koriakin, että sain sen valmiiksi. On vain hauska, kun keksii käyttöä puhumattomille langoille ja on aina kiva, kun lahjakorissa on varalla jotain pientä.

Tänään muuten ortopedin pitäisi soittaa TAYSista ja asiani mennä oikeasti eteenpäin. Jännittää...

Edit. Tuumooksissa on tämänhetkistä tietoa koivestani - eli odotellaan, odotellaan... Ehtisiköhän tässä välissä viimeistellä sen neuleromaanin?

3 kommenttia:

 1. Juu, Baktuksen (vai joko se on baktus :)alussa mietitytti kovasti kumpi on lisäysreuna, sitten älysin että alotuslanganpää on hyvä merkki. Hoksasin muuten, että sen lisäyksen voi tehdä toisellakin tapaa: neuloa toiseksi raunimmainen silmukka sekä etu- että takareunastaan.

  Toivottavasti puhelin soi ja saat hyviä uutisia :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos sukkakommentista.Enpä tiedä kuinka mohair kestää käytössä.Ehkä unisukkina vain,mutta kun Novitassa oli vartavasten malli,pakko oli kokeilla.-Kyllä sinä jaksat olla ahkera kipujenkin keskellä.Ihailen ja ihmettelen.-Hyvää Pyhäinpäivää Sinulle ja Samille.Taivaan Isän hyvää hoitoa myös.

  VastaaPoista
 3. Niin, minähän en neulo Baktuksia vaan omaa malliani, jota olen neulonut jo neljä vuotta sitten, ja joka on perusidealtaan ihan sama kuin Baktus (eli kyllä se pyörä keksitään aina uudestaan...)Minä teen omistani yleensä mukavasti raidallisia, eli ainaoikeaa kaksi kerrosta värillään, ja teen lisäykset aina samassa värissä joko ensimmäisen kerroksen lopussa neulomalla toiseksi viimeisen silmukan kahteen kertaan tai toisen kerroksen alussa neulomalla kerroksen toisen silmukan kahteen kertaan. Toistaiseksi on toiminut mainiosti!

  VastaaPoista