maanantai 12. lokakuuta 2009

Virolaista huiviasiaa

Näitähän on jo nähty, mutta näytetään vielä kerran. :) Kuva on otettu aamuvarhaisella, ennen kuin sieppasin huivin käyttöön tuosta mökin vierassängyltä pingottumasta, joten väritys on vähän liian kellertävä.Lanka on taattua vironvillaa, jota ystävä toi Tallinnasta. Aikomus oli tehdä tämä lahjakoppaan, mutta enpä sitten malttanutkaan. Sitäpaitsi, kuten töissä selitin huivia ihaileville työkavereille, ystäväni ovat hillittyjä ja tyylikkäitä, ei heille sovi tällainen satenkaarenvärinen revontuli, toisin kuin Kaisa-menninkäiselle... ;) Huivi onkin ollut tarpeen näinä varsin kirpakkaina aamuina.

 
Malli: AnneM:n Revontuli
Puikot: 5 mm pitsi-Addit
Lanka: vironvillaa ehkä noin 180 g

Messujen jalkoihin oli jäädä myös toinen virolainen huivijuttu. Muoriska huhuili taannoin kasaan porukkaa tilaamaan tämän, ja messuviikolla se tuli...

 

Kirjan ensimmäisten selailujen jälkeen huomasin surukseni, että olen hyvin pitkälti unohtanut viron, jota opiskelin toisena vieraana kielenä yliopistossa ja puhuin aikanaan erittäin sujuvasti - kymmenen vuotta sitten olin erään suomalaiskirjaston järjestämällä turneella Virossa, ja kerroin itsestäni, kirjoistani ja kirjoittamisesta viroksi. En myöskään tiedä, onko minusta suunnittelemaan huivia. Mutta mallineuleet ovat ihania, ja ainahan voi neuloa pelkkää suorakaidetta, ellei muuhun pysty... :)

7 kommenttia:

 1. Ihana ja niin sinunnäköisesi Revontuli! :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä olet nopea!! Huivista tuli todella upea, kauniit värit. Piristää varmaan työpäivää :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis Revontuli!

  Siitä vaan haapsaluhuivia neulomaan. Sama kirja on minullakin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja pirteä revontuli! Lämmittää jo värilläänkin.

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi! Mielenkiinnolla odottelen omaa Haapsula-kirjaani

  VastaaPoista