tiistai 13. lokakuuta 2009

Punainen tekee hyvää

Äitini, 78 vee, kärsii kylmästä varpaasta - siis yhdestä. Jostakin käsittämättömästä syystä yhtä varvasta palelee välillä öisin niin, ettei uni tule voiteista ja kääreistä ja sukista huolimatta.

Jotakin tehdäkseni ehdotin ensin, että neuloisin "tupet" varpaisiin, siis tavallaan sukan kärjen. Kun rupesimme miettimään, miten se pysyisi jalassa, päädyttiin kunnon vanhanajan syylinkeihin, varrettomiin sukkiin. Pässinpökkimää en tietenkään varastoistani tähän hätään löytänyt, mutta kylläkin pari jämäkerää Fritidsgarnia siltä ajalta, jolloin huovutin tossuja. Ei muuta kuin lanka puikoille ja tikuttamaan - mutta voin sanoa, että olipa aika mielenkiintoista neuloa paksua lankaa näinkin "ohuilla" puikoilla! Tänään tossut lähtevät postitse kohti Lapuaa.Malli: vanhat kunnon syylingit
Puikot: 3,5 mm bambut
Lanka: Fritidsgarn, vaa'an mukaan 110 g kokoon 38


Sitten esittelen jotakin erittäin vaikeasti kuvattavaa. Kun tämä näyttää herttaisen pinkiltä tässä pöydällä, niin miksei se näytä siltä kamerassa?

 
Kyseessä on Sorri Silkin lanka, josta on muotoutumassa - jotakin, katsotaan sitten, mihin rahkeet riittävät. Mutta jos aikomukseni onnistuu, käytän tuota pinkkiä neuletta 23.10. eli Pukeudu Pinkkiin -päivänä.

Tuo päivä kuuluu tietysti Roosa Nauha -kampanjaan, jota taas vietetään. Ja nyt huomio, kaikki neulebloggaajat: kun yksi meistä, Flikka, on aloittanut oman potin keräämisen, niin eiköstä joo kaikki lahjoiteta siihen pottiin omantunnon ja kukkaron mukaan varoja rintasyöpätutkimuksen edistämiseen. (Flikan pottiin pääsee joko tuosta blogilinkistä tai sitten suoraan tästä.) Vaihtoehtoisesti voimme tietysti ostaa Roosa Nauha -tuotteita ja näin antaa tukemme asialle.

Tuskin löytyy sellaista, jonka lähipiiriä ei rintasyöpä olisi ainakin jollakin lailla koskettanut, joten toimitaan yhdessä sen voittamiseksi! Se kun on jo todistettu, että neulebloggaajissa riittää voimaa. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva, että olit linkannut tuohon Flikan pottiin. Mielelläni kävin lahjoittamassa, anoppi kuoli uusiutuneeseen rintasyöpään kymmenen vuotta sitten, isällä todettiin rintasyöpä viime vuonna. Toivottavasti itse vältyn siltä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun kerroit potistani, mukavasti siihen onkin jo kerääntynyt lahjoituksia, mutta lisää toki hyvään tarkoitukseen tarvitaan. Kaupoista löytyy myös kivoja tuotteita, joiden tuotosta osa menee roosanauha-kampanjaan. Itse ostin heijastimen ja rintaneulan.

    VastaaPoista