sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Iloa muille

Kiitos kaikille kommenteista! :) Joskus on hauska kerjätä niitä... Tosin itse olen toivoton kommentoija edelleen, pahoittelen. Mutta käyn kyllä uskollisesti läpi Google Readerin ilmoittamat päivitykset!

Nyt olen parantanut tapani ja saanut taas jotakin valmista. Sinänsä huvittavaa, että kun pikkuisessa hihattimessa meni toista kuukautta, tämä huivi valmistui parissa illassa.


Ystävänihän toi syksyllä Tallinnasta minulle kolme vyyhtiä vironvillaa. Nyt hän on taas käynyt siellä ja tällä kertaa tulossa on kuulemma neljä vyyhtiä... Niin että entisiä pitää neuloa alta pois, ja muutenkin on jo pitkään innostanut tarttua huiviohjeisiin.

Törmäsin jonkin linkin kautta North Roë Shawliin. Pieni shokki oli tulostamisen jälkeen huomata, että kappas, sehän on ranskaksi... No, oli siinä myös englanninkieliset ohjeet. Ja kaavio toimii kaikilla kielillä. Niin että huivihan siitä tuli. Tykkään tehdä huiveja vironvillasta, työ valmistuu nopeasti. Lahjakoriin menee tämä päästyään tuosta pingotuksesta, jossa tämän tyylikkään kuvan otin.

Ohje: North Roë Shawl
Lanka: Evillan punasävyisestä 180 g vyyhdistä kulutin noin 150 g
Puikot: 5 mm pitsi-Addit
Muuta: Tein kakkoskaaviota viisi kertaa ohjeen ehdottaman neljän sijasta. Harmittaa etten tehnyt vielä kuudetta, nyt lankaa jäi epämääräinen nöttönen. Mutta kun en tiennyt, paljonko reunukseen kuluu (ei paljon), en tohtinut ottaa riskiä.

****

Sitten muuhun ilon tuottamiseen.

Novita-klubin Neulomossa, osiossa Tapaamiset ja tempaukset (kun ei sinne voi siis suoraan linkittää...) heitettiin ehdotus nuttujen neulomisesta etiopialaisen Airan sairaalan synnytysosastolle. Porukka innostui heti, ja nuttuja taitaa olla jo vinhaa vauhtia syntymässä ympäri Suomen.

Idean esitti Sirisan, joka oli poiminut sen Vie sanoma -lähetyslehdestä. Lehden juttu ja nutun ohje löytyvät Sirisanin blogipostauksesta, käykää lukemassa sieltä, ellei teillä ole tunnuksia Neulomoon! Jos on, siellä taas käydään keskustelua mm. edullisimmasta postitustavasta. Kimppapostituksista olisi tässä tapauksessa varmaan iloa.

Itse aloitin ensimmäisen nutun eilen pengottuani lankavarastoni "vauvaystävällisiä" lankoja. Ei siis Nallea, vaikka siitä ohjeessa puhutaankin... Nutun malli on aika mainio, Neulomossa joku innostuikin että tällaisia voisi hyvin tehdä myös kotimaisille vauvoille.

Mutta ensin nyt kuitenkin Airaan. Oli aika järkyttävää lukea, että ainoat alueella saatavissa olevat neulepuikot tehdään pyörän pinnoista, kun itse juuri olin surffaillut nettikauppojen puikko-osastoilla...

Eiköhän tempaista ja anneta muutamalle vauvalle lämmin alku elämään!

15 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno huivi! Onnellinen lahjan saaja on!

  VastaaPoista
 2. Pitäisi vissiin kysellä niitä kadonneita/unohtuneita/hukkuneita neulomon tunnuksia.... Huivi on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis huivi!!
  Mä en ole kuukausiin enää (ehtinyt<) käydä Neulomossa, joten kiva, kun kerroit tuosta tempauksesta täällä. Laitoin jo omaan blogiin linkin ja aion taatusti osallistua!

  Hyvää Naistenpäivää!!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana huivi! Mikä ihme siinä on että minä en osaa huiveja tehdä..

  VastaaPoista
 5. On kyllä hieno huivi! Ja hyvä idea tuo nuttujen teko, voisi itsekin harkita osallistumista.

  VastaaPoista
 6. Mäkin tässä siirtelen google readeriin seuraamiani blogeja, paloi hermo blogilistaan. Kaunis huivi ja kivalta kuulostaa tempaus! En ole vielä korkannut neulomon tunnuksiani, joko ois aika?

  VastaaPoista
 7. Ietuna, ku oli komia huivi!!!! Ja mitää et oo töis puhunu koko huivin teosta. Yritäkkö sä pimittää multa tiatua? :)
  Mä en varmahan kykene nuttuja neulomahan, mutta jos joku ilimoottautuu vapaaehtooseksi tekijäksi, niin kyllä mä langat lahajootan parihin, kolomehen nuttuhun.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kiitos kehuista! Malli on kyllä nätti, ja mielestäni tuo syvänpunainen lanka sopii siihen. Saajankin keksin ihan tässä juuri... :)

  Vaiskai, min'en KERIINNY sanua siitä mitään - sin'olit periantaina kipiä... :D

  VastaaPoista
 10. ...nutuista vielä: malli on älyttömän helppo, saa neuloa suorakaiteena tai pyörönä. 22 cm resoria, sitten reunoissa ainaoikeaa, sitten päätetään keskeltä silmukoita päänreikää varten.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tuosta Neulomovinkistä!Aika harvoin olen kans siellä nykyään pyörinyt.Täytyy käydä lukemassa aiheesta sieltäkin:)
  Oikein hyvää viikon jatkoa:)!!

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi punaisenakin, mulla oli se minun vihreä versio samasta huivista juhlissa viime viikonloppuna ja kovasti sen ohjetta kyseltiin, monille puikoille se siis päässee vaikka ohje olikin vähän vaikeammin tulkittavissa, minuakin se ranska hätkäytti ensin. Onneksi kaaviot pelastivat :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä onkin kaunis huivisi, väri oikein minua miellyttävä.

  VastaaPoista