perjantai 6. maaliskuuta 2009

Huhuu...

...onkohan siellä enää yhtään lukijaa..? :)

Helmikuu vilahti sitten ohi vähän kuten pelkäsinkin: kun tammikuussa neuloin maanisesti, sain nyt valmiiksi "vain" Samin paidan. No, toisaalta olen vääntänyt Sylviä, samoin Kevätpäiväntasausyllätyshuivia (eikös viimeine vihje muuten putkahda tänään??). Lisäksi olen tehnyt rankkaa päivää töissä ja iltaisin Bettyn kirjoittaminen on niellyt aikaa.

Mutta jotta te edelleen uskoisitte minun neulovan, saanko esitellä - valmis neule.

No, eipäs tirskuta siellä. Kului siihen nyt melkein 100 grammaa lankaa...


Kun tilasin tuon Manos del Uruguayn Silk Blend -langan Garnkorgenista, en aluksi osannut kuin silittää ja huokailla ihastuneena. Sitten aloin miettiä, mitä yhdestä vyyhdestä voi tehdä.

Ilokseni löysin Novita-klubista klubilaisten extraideat-sivulta OutiL:n suunnitteleman Yhden kerän olankohautus -hihatinohjeen. (Ette saa linkkiä, koska Novitallahan ne eivät vie oikealle sivulle, vaikka kirjautuisittekin sisään. Löydätte ohjeen kyllä etsimällä.)

Aloitin hihatinta tammikuun lopulla, mutta sitten se hautautui. Vaikka mallineule on tajuttoman kaunista, sen neulominen oli jotenkin tuskastuttavaa. Vihdoin tällä viikolla otin pitsipalasen puhelinneuleeksi - minun pitää saada neuloa jotakin, kun puhun puhelimessa handsfree-nappi korvassa. Samalla päätin sinnitellä tämän suurenvaltavanmassiivisen neuleeni loppuun.

Neuloin kahdeksan mallikertaa seitsemän sijasta, jotta sain lankaa kulumaan ja jotta hihatin mahtuisi oman suurenvaltavanmassiivisen olemukseni yli. Päivän käytön jälkeen tämä on ehkä venynyt vähän isoksi, voisin ommella "hihoja" kiinni pikkuisen pidemmältä.

Malli: Yhden kerän olankohautus, OutiL:n ohje Novita-klubissa
Lanka: Manos del Uruguayn Silk Blend, 70 % merinovillaa ja 30 % silkkiä, n. 80 g
Puikot: 5,5 mm


En ole ikinä haaveillut hihattimista. Lievästi keuhkovaivaisena mieluummin lämmittelen tuota etumusta. Mutta tänään totesin, että hihattimella on puolensa, sillä Silk Blend lämmitti suloisesti jumiutuneita hartioitani.

Tänään oli muutenkin niin lämmin ja keväinen päivä, että tuossa asussa tuli hiki... Ihanaa keväistä viikonloppua teille!

15 kommenttia:

 1. On täällä ainakin yksi lukija! :) Hieno neule kyllä! :) Jos minulla olisi joku neule, jota neuloisin vain puhelimessa puhuessani, niin en saisi varmaan koskaan edes tuollaista hihatinta valmiiksi - en nimittäin puhu juuri koskaan puhelimessa. ;) Sopii muuten tuo hihatin kauniisti puserosi väreihin. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tänään kovasti miettinyt, onko lukijoita blogissani lainkaan. Minä ilmoittaudun kyllä sinun lukijaksi edelleen :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. On meitä monta lukijaa täällä :-).
  Ihanan väririkas ja vivahteikas lanka:-). Hihatin on loppupelissä aika kätevä vaatekappale.Täälläkin odotellaan yllärihuivin viimeistä vihjettä, että jotain valmista saataisiin näytille. Mä en voi neuloa ja puhua puhelimessa samaan aikaan, kun välillä saattaa päästä suusta jotain rumaa neuloessani väärin;-) Hauskaa viikonloppua sInulle!

  VastaaPoista
 4. Hauska neule, joo luetaan, kun näkyy, että jotain on. Mua nauratti vasta, kun kielsit!!!!!

  VastaaPoista
 5. Täällä yksi säännöllinen lukija/harvoin kommentoiva.
  Kivannäköinen hihatin.

  VastaaPoista
 6. Aina luen kun päivität, mutta olen himskatin huono kommentoimaan.

  VastaaPoista
 7. Kyllä täällä lukijoita riittää, älä huoli Kaisa!
  Kivan hihattimen olet tehnyt, minä jatkan sliparia ja aloitin sukkiakin tänään, sairaslomalainen edelleen olen.

  VastaaPoista
 8. Kaunis hihatin ja hyvin väreihisi sointuva! Tuollaisella olisi nyt minunkin kipeillä hartioilla käyttöä. En ole ottanut puikkoja käteeni pariin viikkoon.

  VastaaPoista
 9. Täälläkin on yksi vaki lukija. Kivan näköinen hihatin ja mahtavat värit. Lahjoin jouluna ystävääni yhdellä lankavyyhdillä ja nyt hän on vailla ohjetta. Tämä sopii siihen kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 10. Juu juu kyllä täällä vakilukijat pysyy! Onpas tosi kiva! Tuolle ohjeelle taitaa täältäkin löytyä käyttöä.

  VastaaPoista
 11. Kyllä täällä luetaan. Ei vaan tuo kommentointi ole oikein sujunut. Tosi kivan näköinen hihatin. Mulla tarttis saaha hihallinen hihatin. Mistähän siihen joku kätsy ohje löytys:)?

  VastaaPoista
 12. Vakilukija ilmoittautuu!! Luen aina kun olet päivittänyt - olen vaan ollut luvattoman laiska kommentoija!! Kiva hihatin!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. oon minäkin täällä, taas vähän jälkijunassa, mutta niin on ollut blogilistakin..

  kiva on hihatin, älä yhtään noloile siellä, on se sentään jotain valmista, mun blogissa mitään valmista ei oo aikoihin taas näkynykään..

  VastaaPoista