sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Vilautus

Kevätpäiväntasausyllätyshuivin 6a-vihje on tehty. Se oli hauska! Mielenkiinnolla odottelen lopputulosta. Himoitsisin pronssinväristä juhlamekkoa, jonka kanssa tuota huivia voisi käyttää (kesällä tulossa jonkin verran juhlia). Katsotaan, löytyykö sellaista mistään...

Sylvin ompelin kasaan. En tiedä onko ompelukseni yhtään sellaista kuin pitäisi, mutta saa kelvata... Huppua olen nyt aloitellut. Pelottaa, tuleeko siitä liian matala, kun takki on kaikkineen noin puolet ohjeenmukaisesta pituudesta. Kun vertailin tiheyksiä, niin eipä pikku järki puhunut, että olisi varmaan kannattanut neuloa niillä vyötteen suosittelemilla 8 mm puikoilla eikä ohjeen suosittelemilla 6-millisillä... No, ehkä jo ensi viikon aikana saatte tuomita!

Koska paketti on mennyt perille, esittelen tässä, mitä lähetin Ravelryn 2nd European Knitters Swap -parilleni. Kuva on mitä on, olin nimittäin jo suunnilleen sullonut tavarat varastosta löytyneeseen nättiin postipakkaukseen, kun muistin, että ne kuvat...

No, laatikon kulmassa roikkuu virkattu hattu. Tiedän, että tämä oli knitters swap, mutta parini ihaili tuota profiilikuvani lätsää niin tarmokkaasti viesteissään, että otin vihjeistä virkkuukoukun. :) On siis sama kuin tämä ja tämä, lankana oranssi Mambo. Ja kuulemma on kovin mieluisa, hyvä niin.

Neuleohje oli ongelma. Halusin lähettää suomalaisen suunnittelijan ohjeen, jota parini ei ihan tuosta vain voisi netistä löytää, mutta mikä olisi kuitenkin englanniksi. Lopulta päädyin kolminkertaiseen ohjepinoon. Englanniksi löytyi Persikkavaahto (julkaistu myös Ullassa, tässä Ravelry-linkki). Jotta homma ei menisi liian helpoksi, tulostin mukaan myös sen aiemmin mainostamani Ellan pipon ohjeen, josta suunnittelijan luvalla käänsin mallikuvion englanniksi. Ja kolmanneksi mukaan lähti ihan umpisuomeksi Hyrrä-setin ohje - ja Ullan englanti-suomi-neulesanasto. Mahtaa herättää Sloveniassa ihmetystä. :)


Myös lanka- ja namilinjalla halusin suosia suomalaista. Tästä tuli nyt aika Novitaa, sillä lanka on Windiä ja puikot ihan markettikamaa. Jos olisin yhtään etukäteen ajatellut, olisin voinut hyödyntää vaikkapa Kauhavan Kangas-Aittaa. Mutta kun ei järki päätä pakota, niin ei. Koska parini pitää kahvista, hän sai Pauligin suklaakahvia, pari pötköä Fazerin uutuusmakuja sekä vielä Pandan täytelakupussin (joka piillee tuolla laatikon sisällä, kun ei maassa näy).

Seuraavaksi olen ilmoittautunut karkki-swappiin, jossa on luvassa ilmeisesti myös lankaa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti