sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Setti on valmis

Kun virkkasin itselleni keltaisesta Mambosta lippiksen ja neuloin keltaisesta La Alpacasta hanskat, harkitsin myös alpakkaisen huivin tekoa. Olen käyttänyt lippiksen ja hanskojen kaverina Revontuli-huiviani, mutta en osaa käyttää kolmiohuivia niin, että se oikeasti lämmittäisi herkkää kurkkuani.

Perjantaiaamuna heräsin ihan ilman syytä klo 5.30. Pyörittyäni puoli tuntia sängyssä nousin, hiivin hakemaan puikot ja loin silmukat. Äsken päättelin tämän ja prässäsin - laiska ei jaksanut nyt pingottaa, myttyyntyy se kuitenkin kaulassa.

Ohje: Suorakaide-tulppaani Ullasta
Lanka: La Alpaca, noin 90 g
Puikot: 4,5 mm (neloset olivat varattuina... :)
Muuta:
Virhe ohjeessa! Kakkoskaavion oikeassa reunassa pitäisi neuloa koko ajan "1o, 1o, lk, 2 o yhteen", ei "2o yhteen, 2o yhteen, lk, 2o yhteen", kuten kaaivo väittää!! Olin vielä niin tyhmä, että ensimmäisessä huivinpäässä vain ihmettelin liian vähiä silmukoita ja korjailin minkä voin - vasta toisessa päässä tajusin, ettei niiden pitänytkään vähentyä...

Tästä tuli lyhyempi kuin olisin halunnut, ehkä 130-senttinen - oma syy kun en jaksanut neuloa pidemmälti, vaikka lankaakin olisi ollut. Lisäksi keskikohta eli se, josta purin pois apulangan ja lähdin neulomaan toiseen suuntaan, näkyy erittäin rumasti harvempana. No jaa, käyttöön tämä tulee.

Setti on siis valmis.


Muutamia "ilmoittautumisia" Seinäjoen messuille on jo tullut. Olisi tosiaan kiva nähdä teitä! Minun aikomukseni olisi - jos pääsen sängystä ylös - kipaista klo 10:ksi Fionaan hakemaan KnitPicksin sukkapuikot, jotka Sanna ystävällisesti on jemmannut minua tai paremminkin Sukkasadon tulevaa arvontaa varten. Messuille saapuisin siis klo 10-10.30 aikaan. Miten tehtäisiin?

Nyt ajattelin mennä neulomaan pari pikku-ufoa käsistä pois.

Muoks: annetaankin ufojen mufoutua ihan rauhassa. Sami pyysi lähtemään kävelylle ihastuttavaan syysmyrskyyn (rakastan myrskyä, jos olen lämpimästi pukeutunut ja tiedän pääseväni tarvittaessa hetikohta sisälle) jonka aikana selvisi, että avokasparkani on hukannut piponsa. Mitä tekee kotiin päästyään huolehtiva kumppani muuta kuin kaivaa Cousteau-pipon ohjeen ja pipon tulevan omistajan valitseman langan esiin ja alkaa neuloa... :)

10 kommenttia:

 1. Minäkin sain viikonloppuna Tulppani-huivin+Shedirpipo+hanska-setin valmiiksi, käy kurkkaamasa jos huvittaa. Joo, saman ohjevirheen kanssa minäkin pähkäilin aikani kunnes hoksasin että virhehän siinä ja älysin peräti katsoa toisesta reunasta mallia miten se menee. Nätti setti sinulla!

  VastaaPoista
 2. oho, en ole noteerannutkaan tuota Tulppaania! Tosi hyvnä näköinen, ja voi pukea kaulaan kauniisti, kun päät ovat samanlaiset. Minäkin olisin tulossa Käsityömessuille, mutta ihan ypö yksin en kehtaa olla. Tunkisin siis mielelläni tapaamaan bloggaajia...

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis setti!! Minäkin tulen messuille lauantaina, jesh!! Jospa vaikka näkisimme siellä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis setti, kyllä noilla ainakin pienoiset syysmyrskyt selättää :)
  Tosi kiva oli tuo edellisen postauksesi pipokin..ja käsityömessuilla ehkä tavataan :)

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo setti kokonaisuudessaan! Jaa,jaa, pian sun kultasi pipokin siis on täällä esittelyssä valmiina:) Arvaa vaan olenko kaiholla mustellut meidän viimevuotista "työnäytöstä" :) Hauskaa oli,ainakin minulla! Nyt tänävuonna,kun sä olet siellä kaukana,niin Maila on mun parina. Messuille on tarkoitus tulla lauantaina ,mutta aikataulusta en osaa sanoa,kun mulle todennäköisesti tulee messuvieraita ja heidän aikataulun mukaan mennään.

  VastaaPoista
 6. Niin viimmosen päälle pirtsakka setti! Wau.

  VastaaPoista
 7. Ihanan setti! Varsinkin nuo sormikkaat ihastuttavat, sillä minulla ei ole kärsivällisyyttä tuollaisiin!
  Minä aloitin tulppaanihuivini "kuukausia" sitten ja vieläkin se on keskeneräinen, hävettää.

  VastaaPoista
 8. ihana huivi, ehkä pitäneen itsekkin samanlainen tehdä.

  VastaaPoista