maanantai 29. syyskuuta 2008

Omalle tutkimusmatkailijalleni...

Kuten Intsu jo arveli, seuraavaksi täällä esitellän Samin pipo. Mallina on Typyn huippusuosittu Jacques Cousteau, joka tosin herätti ohjeellaan hämmennystä.

Minähän en ikinä lue ohjetta läpi, joten tyytyväisenä olin menossa vasta kohdassa "neulo 3o, 2n". Työkaveri kuitenkin tänään kyseli hyvää miesten pipon ohjetta ja laitoin hänelle linkin Typyn blogiin. Vähän ajan päästä huoneeseeni ilmestyi hämmentynyt ihminen: mitä tämä kavennusohje oikein tarkoittaa?

Käytimme hetken tehokasta työaikaa kavennusohjeen pähkäilemiseen. Lopulta totesin, että tämä täytyy neuloa, muuten ei tiedä: kertoisin enemmän huomisaamuna.

Kotona sitten neuloin sen 20 cm resoria loppuun, pähkäilin edelleen aikani kavennuksia mutta lopulta päättelin, että tarkoitus on selvästi vain tehdä joka puikon lopussa ainaoikeinkavennus, kun yhdellä puikolla on (miesten koossa) 35 silmukkaa alkaen 2 nurjalla. Ja niinhän se meni.

Pipon valmistuessa oma tutkimusmatkailijani lojui sängyssä lukemassa aiheeseen sopivasti Siperiasta kertovaa kirjaa, eikä vaivautunut nousemaan kuvauksen ajaksi. Sen sijaan hän osoitti luovuutta pipon kansainvälisessä pukemisessa.

Sen voi pukea venäläiseen tapaan...

...tai turkkilaiseen tapaan.

Tai sitten ihan niinku kuuluu (ei, en kuluttanut kuvaamiseen niin paljon aikaa että kuvattava olisi nukahtanut, vaikka siltä saattaakin näyttää).

Malli: Typyn Jacques Cousteau -pipo
Lanka: Novita Nalle 70 g
Puikot: 3,5 mm KnitPicksit ja bambuiset sukkapuikot

Yrittäkää saada viimeisestä kuvasta selvää kavennuksista jos voitte... ;)

Mutta tänne mennään.


Sitten (taas) käsityömessuasiaa. Katselin tuossa messujen pohjakarttaa. Olisiko hyvä bloggaajien kohtauspaikka infopisteen luona (kartan vasemmassa ylänurkassa) ja aika vaikka klo 12 lauantaina? Yritän olla silloin paikalla, minut tunnistaa (ellei naamasta :) niin hyvin todennäköisesti jostakin täällä jo esitellystä neuleesta... Jo ennenkin saa käytävällä tarttua hihasta jos tunnette!

4 kommenttia:

 1. Tunnistan varmaan kun näen, mutta en vielä tiedä lauantain aikataulua. Tiedän, että joskus Mikkelistä lähtee bussi, joka kulkee Petäjäveden kautta ja jonne minä ryntään ja hyppään kyytiin. Ja joskus olla Kauhavan kangasaitassa ja joskus Seinäjoella.... Aika tarkkaa ;) Mutta yritän viikon aikana saada lisätietoja, jos ei ehdi, laitan vaikka puh.nron tulemaan.

  VastaaPoista
 2. Minäkin pähkäilin kavennusten kanssa, kun tein pipon viime talvena, mutta kyllä ne sitten lähtivät viimein sujumaan. Minäkin muuten harkitsen Seinäjoelle tuloa. On jo kulunut kuukausi Karnaluksin reissusta, joten pitäisi varmaan päästä taas lankaostoksille (entiset on tietenkin kaikki neulottu). En ole varma, tulenko pe vai la vai tulenko ollenkaan. Jos tulen la, niin etsiydyn paikalle. :)

  VastaaPoista
 3. tässä vielä yks piponpitotyyli: :)
  http://www.flickr.com/photos/12651037@N02/2808498521

  VastaaPoista
 4. Laitoin Novitaklubiin linkin Kerälle lauantaista.
  Olen myös tulossa siihen aikaan.
  Kustoo-pipo on kiva malli, tein niitä 5-6 viime talvena ja taas pitäisi..

  VastaaPoista