perjantai 5. syyskuuta 2008

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan

Olen aina ollut vähän jäljessä muotijuttujen suhteen. Viime syksynä koko neulova Suomi teki Ruska-hansikkaita Villapallon ohjeella - minä tein ne nyt.


Muistatte ehkä keltaisen alpakkalangan, jota ostin markkinoilta, ja salaperäisen mallitilkun, jota siitä ahdistuin neulomaan? Aikomus oli siis käyttää alpakka johonkin suureellisempaan, mutta onneksi tulin jossakin vaiheessa järkiini ja totesin, ettei 200 g taida ihan riittää... Sitäpaitsi tarvitsin sormikkaat, jotka sointuvat lippikseeni.

En ole ikinä ennen neulonut sormikkaita. Enkä taida neuloa vastakaan. Villapallon ohje on upea, mutta sormet veivät hermot - mieluummin neulon villapaitoja kuin näperrän kymmentä sormea! Mutta olen iloinen, että tein nämä, sillä kaupan hansikkaat ovat minulle aina liian isoja. Nämä istuvat kuin - kuin hansikas.

Ohje: Villapallon Ruska-käsineet
Lanka: La Alpaca, 50 g
Puikot: 2 mm metalliset
Muuta: Neuloin nämä sormiin asti taikalenkillä yhtä aikaa. Se tuskin nopeutti työtä, mutta epäilen, että muuten olisi toisen käsineen syndrooma käynyt liian isoksi. Langan myyjä tosin neuvoi neulomaan La Alpacaa puisilla puikoilla, ja kun en totellut, olen onkinut kaksi karannutta silmukkaa valmiista hanskasta - toisen löysi Malli neuletapaamisessa, kun hanskat olivat olleet jo päivän käytössä!


Neuletapaamisessa sain Heleenalta sitten tämän... KIITOS vielä kerran!


Muutamia tosi kivoja malleja löysin. Näihin tosin ei kärsivällisyyteni riitä...


...ja näissä loppuu jo taito.


Mutta Vihervaarahan se on, jonka takia lehden alunperin tahdoin!


Hassua muuten, että olin kuvitellut Vihervaaran olevan takki. Minulla siitä ainakin tulee takki...


Apropoo Mambo, taisin luvata teille tällä viikolla kuvia jostakin ruskeasta. Ei nyt tipu. Jahvat tulloo, siis keltainen Samos ja February Lady Sweater kiilasi rinnalle. Katsotaan kumpi voittaa!

9 kommenttia:

 1. Minä tykkään neuloa hansikkaita - juuri siksi, että kaupan hanskoissa joillakin sormilla on aina kilometri tyhjää tilaa. Neuloessani oikaisen sillein, että kun neulon sormia, pidän puikoilla (sukkikset tietenkin, magic loop ei sovi mulle) vain ne silmukat joitan juuri neulon, muut odottavat eri langalla.

  VastaaPoista
 2. Ööh... tämä neuloja ei ainakaan ole Ruska-hanskoja tehnyt, eikä just tule mieleen, että joku olisi niitä tehnyt. Joko lyhyt muisti tai sitten on mennyt vaan ohi. :) Että et suinkaan ole viimeinen, joka nuo on tehnyt. Nätit on kyllä hanskat! :) Mullakaan ei ole Vihervaaran ohjetta, enkä ala sitä kyllä enkuksi tekemään, vaikka se on kyllä nätti. Minäkin kyllä luulin, että se on takki! :O

  VastaaPoista
 3. Ihanat sormikkaat! Kaunis on malli sekä lanka. Mieki haluisin ittetehyt sormikkaat, mutta en oo ikinä uskaltanu ryhtyä tuumasta toimeen ku luulen etten osaa/ei kärsivällisyys riitä. maybe some day..

  VastaaPoista
 4. aika moni on tehnyt vihervaaran takkina, itse tein ilman huppua. sormikkaita en oo tehnyt, koskaan...

  VastaaPoista
 5. Huomenta, Yritän keretä tervehtiä ennen kun on TAAS mentävä....vessaan. :(
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Ei ole mullakaan vielä noita hanskoja, vaikka suunnitelmissa onkin. Mulla on kaupan hanskoissa päinvastainen ongelma, hanskoissa on liian lyhyet sormet.

  VastaaPoista
 7. Minäkin neuloisin vaan itselleni puseroita yms. isompia juttuja, vaikka tarvetta olisi juuri sukkiin ja käsineisiin. Pojan toisen kynsikkään sain aloitettua eilen, joten nyt ollaan jo voiton puolella. Tilauksesta on kyllä jo jokunen kuukausi (tai vuosi :)
  Minäkin koe tulevani aina jälkijunassa. Uudessa Modassa olevan neuletakin myötä vasta Norot kolahti ja langat ovat nyt tulossa Brittein saarilta, kun sieltä vain löysin haluamaani sävyä.

  VastaaPoista
 8. Minä, minältä unohtui se pääasiallinen viesti eli ONNITTELUT UUSIEN KAUNIIDEN SORMIKKAIDEN OMISTAJALLE, kyllä kannatta uurastaa...palmkikot ja kaikki :)

  VastaaPoista
 9. Hienot sormikkaat! Enkä ole muuten minäkään saanut tuollaisia vielä tehtyä, vaikka aikomus onkin.
  Ja Vihervaara himottaisi täälläkin, mutta toistaiseksi ei ainakaan enkuksi riitä kärsivällisyys neuloa... ja mistä edes moisen Voguen saisin käsiinikään...

  VastaaPoista