maanantai 1. syyskuuta 2008

Ihan vähän lankaa ja muutama ohje

Lupasin esitellä teille Tapion ostoksiani eilen, mutta en sitten esitellytkään. Sukkasadossa oli vähän puuhaa, ja sitten puhtaaksikirjoitin Bettyn uusia seikkailuja ajastukseen (olen ihan sekaisin, kun nyt kirjoittamani tapahtuu vuosi sen jälkeen mitä te parhaillaan luette...). Ja sitten neuloin, tietysti...

Mutta tässä vilkaisu siihen, millä ostoskärryni täytin. Sukkalankaa ostin vain yhden kerän, ihanaista Stepiä, mutta se jäi valokuvaamatta. Katsotaan nyt, tuleeko sievästä kerästä rumat sukat vai miten...

Jo lähtiessä päätin ostaa ihan vähän jotakin ylellistä myssyyn ja kämmekkäisiin tai hanskoihin tai lapasiin. Sininen Silke Alpaca mätsää siniseen nahkatakkiin, joka löytyi kesällä Tuurin Nahkapaikasta alle puoleen hintaan.


Ja tässä lähikuva siitä köyhän naisen Norosta eli Sarekista. 100 % villaa ja ihanat värit. Mm. Tästä tulee neuletakki, ihan simppeli, että värit pääsevät oikeuksiinsa.


Kaikki varmaan arvaavat, mitä varten ostin keltaista Mamboa! Ylihuomenna saan uuden VK:n käsiini.


Isonveljen uutta keltaista värisävyä on ylistetty monessa blogissa, ja minä liityn kuoroon. Malli ei tälle langalle ole vielä selvillä, mutta eikö se siitä.


Gjestallin Føn on bambua ja puuvillaa ja vielä väriltään kuumaverisen äitini makuun, jolle ei villaista kannata neuloa. Tästä muotoutunee joululahja. (Niin että oikeastaan näitä lankoja ei lasketa ostoksiin, kun näistä tulee joululahja, eikös?)


Dropsin Alpaca on siis Tapiolla tarjouksessa (korjauksena edellisen postauksen kommenttiini: kuitin mukaan 3,20 € / kerä!), ja sitä olin muutenkin ajatellut ostaa. Kullanoranssi alpakka vastaa tämänhetkiseen "syksyn värien" kaipuuseeni. Tästä tulee Tangled Yoke Cardigan, jos uskallan ruveta neulomaan sitä - ohje oli saatu taas näyttämään niin monimutkaiselta...


Vihreää alpakkaa jäi yli boleroliivistäni, sitä ostin lisää Tapiolta vuosi sitten ja nyt taas. Omistan tätä siis todennäköisesti kolmea eri värierää... Päätökseksi on tullut tehdä Turbulenced U-Neck Pullover Knitting Naturesta. Kaipaan ohutta mutta lämmintä neuletta.


Tänään meille kotiutui ihan vähän lankaa postin kautta. Olen koko kesän kirjoittanut maakuntalehden tilauksesta artikkeleita Suomen sodan taisteluista historiallisella Pohjanmaalla, mutta palkkionmaksun kanssa on ollut elämää suurempia ongelmia - jostakin syystä laskuni eivät ole tahtoneet mennä eteenpäin.

Viime viikolla sain kuitenkin ihan ajallaan viimeisimmän maksun, ja (sen sijaan, että olisin laittanut sen säästöön omakotitaloa, autoa, kahta lasta, kissaa tai koiraa varten) tilasin Novitalta Samosta February Lady Sweateriin ja lisää ruskeaa Mamboa Fionasta ostamieni ale-kerien kaveriksi - niistä syntynyt varmaan jo tällä viikolla esittelyssä. Juu, ei Sami ole ollut vihainen. Nauranut kyllä. Ja huomautti lauantaina Tapiolle, että tämän valikoimista puuttuvat isot kannelliset muovilaatikot lankojen säilyttämiseen. Että jos siellä pian niitä myydään, tiedätte kenen oli ajatus.

Valittelin viime viikolla, ettei uusimmassa IK:ssa ollut oikein mitään kolahtavaa. Mutta sitten tuli Moda.


Tätä voisi harkita vaikka Isoveljestä...


...toisaalta tämäki on aika söpö (elleivät ihmiset sitten alkaisi onnitella ja tuoda minulle töppösiä, kun tämä olisi päälläni).


Jotakin tällaista ihanaista tekisi mieli neuloa luksuslangasta.


Tämäkin on hauska...


...mutta pelkään, että näihin kahteen kärsivällisyyteni ei riittäisi.Sitten sarjassamme "eikös tämä jo nähty". Mielestäni tällainen liivi oli viimeisimmässä Novitassa...


...ja kovasti tämän mallisen neuletakin ohjeen päädyin jonkun blogin kautta tulostamaan täältä.


Uudella kameralla pääsee lähelle - liiankin. Ota nyt sitten Kaffe Fassetin langasta selvä, kun sivun "huokoset" näkyvät. Tapiolla muuten oli jo Fassetin lankaa, ja sitä taitaa olla pian tulossa Fionaankin?


Myönnän, että nyt poden lievää (?) lankaähkyä. Tekisi mieli aloittaa viisi neuletta yhtä aikaa. Mutta koetan olla järkevä ja neuloa edes jotakin ensin loppuun - ja edes jotenkin siinä järjestyksessä kuin tarvitsisin.

11 kommenttia:

 1. Voi herramunjee mikä saalis :D. Mutta toisaalta, oon tainnu ite ostaa samanmoisen läjän tässä tipotellen, että paraski olen puhumaan :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän ihania lankakeriä! Nuo keltaiset loistavat ja tuovat valoa tähän koleuteen!

  VastaaPoista
 3. VOih nuo keltaset alpakat ihania=D
  mikä värinumero niissä on?Tapion nettisivulla 2keltasävyä toinen haaleampi ja en tiä kumpia haluan..

  terkuin:Anne

  VastaaPoista
 4. Värinumero on 2916. Huom. "elävänä" lanka on enemmän appelsiiniin/oranssiin vivahtava kuin kuvassa!!

  VastaaPoista
 5. hei!

  Kaffe Fassettin langat tuli tänään :) Suomenkieliset ohjeet löyty myös koko Fassett-lehden ohjeisiin.

  VastaaPoista
 6. on siinä lankakerä poikineen. kunnioitettava saalis. :)

  VastaaPoista
 7. *pyyhkii kuolaa näppikseltä*
  mun on pakko saada tuo lehti. Pakkopakko. Voi hitsinpimpulat kun äiti lakkautti sen tilauksen.

  Heimuuten, olisiko sinulta mahdollista saada kopiota tuosta Tangled Yoke Cardiganin ohjeesta?

  VastaaPoista
 8. Anni, eiköhän se onnistu, jos laitat mulle meiliä!

  VastaaPoista
 9. Kyllä neulojan syksyyn kuuluu pieni ohje-ja lankaähky! Minulla on jo ensimmäinen ja toivottavasti pääsen Tapiolle keräämään kunnon lankalastin.
  TYC ei muuten ole vaikea neuloa! Suurin osa on vain sileää ja itse kaarroke on ihan tavallista palmikkoa. Tosin kannattaa neuloa kokonainen palmikkokerros valmiiksi asti.(kysy mistä sen tiedän...)

  VastaaPoista
 10. Voi viulu, mä olen täällä ihan vihreä kateudesta, ihania lankoja mielinmäärin, mä haluun kans :)!!!!

  VastaaPoista
 11. Ihanaisia lankoja olet ostanut! Harmi sen VK:n kanssa, mutta metsästäminen jatkuu... :)

  VastaaPoista