lauantai 8. joulukuuta 2007

Kultaa joka kiiltää

Kyllä minä vielä neulonkin, vaikka sitä ei aina uskoisi! :) Vähinsä jotakin valmistuu. (Ja Blogger oli heittänyt minut ulos ja uudelleenkirjautuessani oli muuttunut suomenkieliseksi. Kukahan oli painanut siellä väärää nappia?)

Tarvitsen hyyyyyvin harvoin mitään juhlavaatteita - olemme Samin kanssa molemmat kotikissoja eikä meillä onneksi ole usein mitään "edustustehtäviä". Tänä syksynä kuitenkin osui Seppälässä silmiin mekko, joka piti saada. Kullanhohtoisen vuorikankaan päällä oli mustaa pitsiä, ja empirelinjainen leikkaus imartelee jopa minun vartaloani (joskin tämä on kokoa L - kamalaa). Kun vieläpä spagettiolkaimet ovat säädettävät, eli saan puvun istumaan vertikaalisesti minimaalisen olemukseni verhoksi, ostopäätös syntyi.

Vanha ihminen ei kuitenkaan tarkene missään spagettiolkaimissa muuten kuin kesällä. Niinpä mietin, millä verhota palelevaiset allini. Talven Novitassa oli sitten varsin sopivaiselta vaikuttavan keepin ohje uudelle Paola-langalle ja Amorille.

Mutta kun työtön näki näiden lankojen hinnat, työtön pakeni takavasemmalle. Melkein 7 euroa muovista!! Ei kiitos.

Mutta onneksi olin hamstrannut lankaa käsityömessujen aikaan Kauhavan Kangas-Aitan poistomyynnistä. Keeppi syntyi siitä nimettömästä kartiolangasta, josta aiemmin neuloin rakkaan Aran-ponchoni. Pörrölangaksi nappasin Anttilasta mukaan ihan tuntematonta kullanpunervaa Xantiaa, tarjouksessa 2 € / 50 grammaa.


Keeppi ajettiin sisään (tai kyllä se kulki ihan sievästi ylläni ;) eilen Lapua-Seuran johtokunnan pikkujoulussa Hautasen koulun upeassa salissa. (Oli pettymys, kun ei salissa ollutkan edellisvuosien tapaan joulukuusta - olin kuvitellut pääseväni kuvotettavaksi sen ääreen!)


Solkea en saanut äntiin etsiä mistään, kun korurasiassa oli useampikin rintaneula. Valitettavasti tuo kiinnityskohta lerputti neulan kanssa... Täytyy harkita sitä solkea.

Lanka: Lammy Yarns Xantia n. 70 grammaa ja tuntematon kartiolanka, tuntematon määrä
Puikot: 7 mm bambut
Ohje: Novita talvi 2007/nro 33

Uskomattoman lämmin tämä kyllä oli, mukavasti verhosi avointa yläosaani. Ja oli muuten tosi nopea tehdä, suosittelen!

10 kommenttia:

 1. Samaista mallia itsekin mietin, ja kivalta näyttää päälläsi.

  VastaaPoista
 2. Tosi sievä mekko, ja tämä käy sen kanssa tosi hyvin!

  VastaaPoista
 3. marja(Lankaa ja Sympatiaa)9. joulukuuta 2007 klo 11.06.00 UTC+2

  Kaunis asu!
  mitä näille bloggerin kommenttilaatikoille on oikein tapahtunut,kun ei pysty jättään bloginsa osoitetta enää kuten ennen...?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiittämästä!

  Marja, minä olen kirjautuneena Bloggeriin joten se ehdottaa heti että kommentoisin Kaisana... muut vaihtoehdot "kutsumanimi" ja "anonyymi". Mitä sulla näkyy?

  VastaaPoista
 5. marja(Lankaa ja sympatiaa)9. joulukuuta 2007 klo 19.25.00 UTC+2

  joo,samat mullakin näkyy!kirjoitin nimen siihen"kutsumanimi" kohtaan...ennen sai blogin nimen näkyviin,mutta ei enää...Tai sit mä en oo vaan hoksannu jotain..hmm...

  VastaaPoista
 6. Ihana juhlava mekko ja kaunis keeppi sekä malliltaan että sävyltään. Joo ei sitä viitsi kaikista langoista maltaita maksaa.

  VastaaPoista
 7. ihana mekko! hienosti sopii tekemäsi keeppi sen kanssa. :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis mekko ja keeppi sopii siihen todella hyvin :)

  VastaaPoista