perjantai 7. joulukuuta 2007

Viimeinen paljastus

En ymmärrä mihin nämä päivät ovat hujahtaneet - Blogistania on jäänyt ihan sivuun. Vasta nyt saan aikaiseksi postata tänne omista SNY-paketeistani! (Onko muuten muillakin Blogger muuttunut takaisin englanninkieliseksi??)

Minä sain olla salainen ystävä Juulialle. Hänelle oli tosi kiva keksiä ylläreitä! Valitettavasti vain en ollut niin fiksu kuin monet, jotka ovat kirjoittaneet valmiiksi selostuksen paketeistaan ja kuvanneet ne.... Onneksi Juulia kuvasi! Kyllähän se niin on, että vaikka kuinka pyyteettömästi paketteja lähettää, niin on kauhean kiva lukea niistä postauksia. Silloin tietää saajan oikeasti ilahtuneen.

Halusin muistaa Juuliaa kahdesti kuussa, koska itsekin tykkään saada postia usein. Vielä elokuun alussa pakettini oli varsin sekalainen seurakunta: Pirtin kehräämön villalankaa, virolaista Kalev-suklaata ja Stundarsista ostamaani Aloe Vera -saippuaa. Samoin elokuun lopulla, jolloin Juulia sai Mandarin Petit -lankaa, Enkelin eväspussin Mökkihöperön kahvia, kirjasen 50 tapaa välittää ystävästä sekä kortin.

Vasta sitten minulla välähti. Paketeissahan pitää olla ehdottomasti teema! Ja koska seuraavan paketin sisällöksi olin suunnitellut "pääasioita", teemoiksi valikoituvat eri ruumiinosat. Niinpä syyskuun alussa teemana oli pää: Juulia sai neulomani hiuspannan (sama kuin täällä) sekä silmähaudetyynyn, jota voi jäähdyttää pakastimessa päänsärkyä ja lämmittää mikrossa flunssaa helpottamaan. Mukana seurasi myös kirje, kuten tästä lähtien joka paketissa.

Syyskuu ei ollut Juulialle helppoa aikaa, joten arvelin hänen tarvitsevan extra-sisua. Syyskuun lopun varsinaisen paketin teemana olivat kädet: neuloin Juulialle lapaset (samanlaiset kuin nämä Marian lapaset, mutta kanervanvärisestä Jussista), joista toiseen sujautin itse tekemiäni silmukkamerkkejä ja toiseen bambuiset sukkapuikot. Lapasten peukut jätin nimittäin tarkoituksella päättelemättä, jotta Juulia voisi tarvittaessa neuloa niihin jatkoa. Vaan kuulemma hyvin sopivat! Lapaset nipistin yhteen Johan-Puun pyyhenipsulla, jossa oli Juulian nimi.

Lokakuun alussa teemana olivat jalat. Idean sain, kun Ylistaron Halpa-Aitasta löytyi Indigo Jeansgarn -lankaa - en minä kuvitellut että Juulia alkaisi siitä farkkuja neuloa, mutta lanka oli kiva aasinsilta! ;) Lisäksi ostin Seinäjoen käsityömessuilta Tapion kaupan osastolta Naturgarn-lankaa ja sain mukaan vielä virkattujen huopatöppösten ohjeen. Kuva langoista on täällä.

Lokakuun lopun paketin teemana oli kurkku. Neuloin Juulialle Kauhavan Kangas-Aitan Milla-mohairista kaksivärisen kaulahuivin (ohje on Anu Harkin kirjasta Puikoissa!). Lisäksi liitin pakettiin kaksi kerää valkoista Millaa sekä Kangas-Aitan uuden hinnaston, jossa on ohje aivan ihanaan salomoninsolmuhuiviin. Koska neulonnassa pitää käyttää aivojaan ja aivot tarvitsevat sokeria toimiakseen hyvin, paketissa oli vielä Enkelin eväspussin jäätelö/sokeriastia täynnä suklaakarkkeja.

Marraskuun ensimmäisen paketin teemana olivat silmät. Oli suorastaan runsaudenpula - nythän sai laittaa mukaan kaikkea nättiä! :) Juulia kertoi tietolomakkeessaan, että on aiemmin tehnyt ristipistoja (ihan kuin minäkin) mutta se on jäänyt (ihan kuin minultakin). Inspiraation lähteeksi tai vaikka vain selattavana ilahduttamaan lähetin hänelle Dianan jouluisen Kirjontatöitä -lehden. Oli muuten upeita malleja! Lisäksi lähetin kerän Novitan valkoista Bambinoa ja pari pussia Kool-Aideja, Ilun tulostetun koolausoppaan ja Jari Mäen yhteystiedot lisävärien tilaamista varten. Tunnelmanluojaksi mukaan lähti vielä sydämenmuotoinen tuikkukippo sisällään PartyLiten tuoksuva Tuikkiva.

Tuohon pakettiin päättyi varsinainen "temaattisuus", marraskuun lopun eli paljastuspaketin sisältö oli lähinnä jouluinen. Juulia sai Seinäjoen käsityömessuilta ostamani koristetarvikepakkauksen, suklaakalenterin ja kulta-addit. Sekä kissanystävänä tietysti kissaisen 3-d-joulukortin!

Kieltämättä olo on vähän haikea, kun leikki on ohi. Toisaalta helpottikin, paketin lähettäminen kaksi kertaa kuussa jostakin muualta kuin Lapualta aiheutti pienimuotoisia järjestelyongelmia välillä! :D

Nyt vähän kiinnostaisi välillä jokin kansainvälinen vaihto. Millaisia kokemuksia teillä on noista Secret Paleista? En ole vielä perehtynyt edes nettisivuihin, mutta olisi hauska lähettää ulkomaille jotakin suomalaista ja saada sieltä jotakin "eksoottista".

4 kommenttia:

 1. Minullakin on bloggeri muuttunut englanninkieliseksi, enkä saa muutettua sitä takaisin suomenkieliseksi nyt millään, voi plääh ...

  VastaaPoista
 2. Onpa sulla ollut kivan kekseliäitä paketteja :) Mä olen jonkun verran harrastellut kansainvälisiä vaihtoja, lähinnä USAan. Ja sitten kyllästyin järkyttäviin postikuluihin, ja lopetin. Tietysti jos lähettää jotain kevyttä ja kakkospostissa, niin sit ei tarvi maksaa itseään kipeäksi.

  VastaaPoista
 3. Munkin blogger on englanninkielinen, lähinnä harmittaa, että on arkistot ym. enkuksi.. En tykkää kahta kieltä sotkea sekaisin :)
  Ihania juttuja oot keksinyt Juulialle. Suomeenkin postikulut ovat älyttömät, harmittaa oikein, olisi kiva lähettää usein jotain..

  VastaaPoista
 4. tosi kivoja paketteja olit laitellut salaisellesi. :) mua kans kiinnostais osallistua secret paliin. saakohan siinä valita että sais eurooppalaisen parin..?

  VastaaPoista