maanantai 14. toukokuuta 2007

Tiedustelut 1 ja 2

Tiedustelu 1:
Kalenterin mukaan kesä lähestyy, ja meidän lapuaseuralaisten unelma omasta pikkuisesta museokaupasta Ränkimäelle saattaa tänä kesänä olla jo totta.

Oma henk. koht. unelmani on tässä käsityömanian pyörityksessä kokeilla tehdä myyntiin pieniä, uniikkeja käsityöjuttuja, joissa olisi jokin veikeä idea. Koska sekä minä että seura olemme köyhiä ja toisaalta tuotteet pitäisi saada hinnoiteltua heräteostajan kukkarolle sopiviksi, olen pohtinut keinoja tuottaa niitä edullisesti.

Niinpä kysyn neuvoa: miten kankaanpainanta onnistuisi helpoiten ja edullisimmin? Ei ole tarkoitus tehdä mitään sarjatuotantona, mutta painamalla syntyisi kuitenkin tuotteita hiukan isompikin määrä. Olen suunnitellut sabluunaa, jonka tekisin pahvista tai kalvosta tietokonetulosteen pohjalta tekstiilivärillä, mutta onko muita ehdotuksia?

Tiedustelu 2:
Olen kolme kertaa yrittänyt tehdä aniliinista Novitan Tennessee-langasta sitä sievää pitsitoppia, joka oli kevään Novitan kannessa ja jonka voi turkoosina nähdä myös täällä Pian blogissa.

Vaan ei, lanka ei tahdo topiksi. Työni on nyt kolme kertaa epäonnistunut tavalla tai toisella. Kolmatta kertaa sitä aloittaessani päätin, että ellei nyt natsaa, niin antaa olla. Lisäksi en edes pidä tuosta Tennesseestä lankana, se tuntuu jotenkin kauhean kovalta.

Todetessani eilen illalla, että olen onnistunut mähläämään kolmannen kerran, mietin ensin että tungen langat marinoitumaan komeron perimmäiseen nurkkaan. Mutta mitä minä siellä niillä tekisin?

Sen sijaan kysyn: onko joku kiinnostunut privaatista lankavaihdosta? Täällä olisi nyt lähdössä 3 x 50 grammaa aniliinia Tennesseetä (lanka 580, väri 537, erä 4851) maailmalle. Kaksi kerää on korkkaamatonta, kolmas on puoliväliin asti neulottu ja kolmasti purettu.

Olisin kiinnostunut vaihtamaan nämä langat päikseen muihin kesäisiin keriin, puuvilla tai bambu käy, tai sitten johonkin kalliimpaankin kunhan hintasuhteesta sovitaan (näistä olen maksanut 3,55/kerä). Edit-täti muisti, että ostinkin nämä JKK Liiverin Ota 3 maksa 2 -tarjouksesta. No, joka tapauksessa, kerä kerästä ja kaksi parhaasta! :)

3 kommenttia:

  1. Minä itse olen painanut kangasta sabluunan avulla ihan tuputtamalla tai maalaamalla. Lasta on värin levityksessä luksusta, esim ikkunanpesu lasta käy hyvin. Myös painantaseulat on hyviä, mutta jos niitä ei itse tee, kai myös kalliita. Kontaktimuovi on kaveri sabluunan teossa, pysyy reunoista paremmin paikallaan, kuin kalvo ja näkyy kuitenkin läpi. Kontakstimuoviin on kivempi leikata kuviokin kuin kovempaan kalvoon. Toinen vaihtoehto on ihan kangastussit, niillä saa myös kaikkea kivaa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Rohkaistun ensikertaa kommentoimahan blogiasi! Jee! Itte olen harvat kankaanpainantakuvioni tulostanut, ja tämän jälkeen jäljentänyt läpi kontaktimuoville. Tavallinen kalvo falskaa ikävästi, ja saattaa liikkua, mutta kontaktimuovi on ja pysyy, vaikkei kylläkään ehkä sama sabluuna kestä kovin kauaa. Kangasvärin olen levittänyt ihan vain siveltimellä.

    VastaaPoista
  3. Jos haluat tehdä enemmäkin kuin jonkun kymmenen samaa kuviota (kontaktimuovista loppuu pito jossain vaiheessa), niin silloin tuo painata seula olisi ihan huippu juttu. Helpottaa ja nopeuttaa. Jos saat jostain seulan lainaan, niin sanomalehti on ihan toimiva silloin sabluuna (saattaa kestää jopa sata vetoa). Litoposteripaperi on sitten kallinpi vaihtoehto.

    VastaaPoista