tiistai 6. maaliskuuta 2007

Vaikeuksien kautta voittoon

Edit jossakin puolivälissä...

Ostin talvella lanka-alesta yhden kerän Aino Ruskaa aikomuksena tehdä siitä kaulahuivi. Juuri ennen lankahamsterikuun alkamista shoppasin Novitaklubin sivuilla ja päätin tilata toisenkin kerän, jotta ainakin huivilla riittäisi pituutta. Kun paketti tuli, huomasin tilanneeni kaksi kerää.

Kolme kerää Aino Ruskaa ja hamsterikuu. Liikaa huiviin ja liian vähän johonkin muuhun.

Olen rakastunut Aino Ruskaan, tahdoin siitä sileän neuleen, jossa pätkävärjätty lanka pääsisi oikeuksiinsa. Toiveikkaasti aloitin villapaitaa, vieläpä tunikamallista eli A-linjaista. Tulos näytti äitiysliiviltä, sillä liian lyhyenä ja leveänä se sojotti ja vain 1-2 nurjalla kerroksella varustettu helma rullaantui eikä lanka riittänyt hihoihin.

Purkamaan! Seuraavaksi kaivoin Novitaklubista esiin virkatun ponchon ohjeen. Virkkasin runsaat 10 cm ja totesin, ettei tule mitään. En ole syntynyt virkkaamaan.

Purkamaan! Pussiin kertyi isompi kerä Ainoa ja pari epämääräistä nyssykkää. Harkitsin koko pussin hautaamista komeron nurkkaan.

Mutta sitten lankesin lankahamstereista, kävin lankakaupassa ja ostin siellä olevat kaikki kaksi Aino Ruska -kerää. Viime viikon lopulla aloin neuloa intohimoisesti ja tänään jo olin töissä uusi pusero päällä.

Edit 7.3.: Jäi kertomatta, että tein puseron lähestulkoon kokonaan pyöröillä. Siis tietysti ensin kainaloihin asti, mutta sitten myös hihat. Ompelin olkasaumat yhteen, poimin silmukat ja neuloin suoraan ilman mitään kavennuksia. Hihoista tuli ihanan väljät! Tosin sama ongelma minulla on kuin sukan kantapäässä: kun poimin silmukoita neuleen reunasta, tahtoo tulla väkisinkin reikiä... Mutta hätäiselle neulojalle oli tosi hyvä systeemi, vaikka toista hihaa tehdessä kokonaisen villapaidan pyörittely kävikin jo käsien päälle...


Vyötteen ohjeella neuloen tuli hiukan lyhyt, mutta toisaalta sellainen sopii tällaiselle napataatalle. Ja katsokaa nyt, miten sointuvan hameen löysin Seppälän poistorekistä lauantaina - kuolasin sen perään talvella, mutta hinta hirvitti. Nyt maksoin vajaat 5 € ja väri sopii puserooni täysin...

Olkoon puseron nimi sitten vaikka Solmupusero tai Epätoivon pusero tai Miten-monta-kertaa-Ainoa-voi-purkaa -pusero, niin ainakin se on lämmin ja ihana ja ehdin nauttia siitä ainakin pari päivää ennen kuin uhkaava helleaalto iskee tänne (viikonloppuna +5??!!)!!

Perjantaina sain muuten postissa sen, jonka takia kannatti tipahtaa hamstereista. Olin itse asiassa hakemassa postista jotakin muuta, mutta pienen paikkakunnan etuja on että kaikki tuntevat. Postivirkailija sanoi että minulle oli tullut toinenkin paketti ja kävi hakemassa sen. Siinä tuli puoli kiloa Rustikaa, joka on jo kapuamassa puikoille neuletakiksi - kiitos, Jonna!


12 kommenttia:

 1. Kiva pusero minunkin mielestäni - ja hirmu nopeasti olet sen tikuttanut!

  VastaaPoista
 2. Tykkään ihan hirveästi noista pätkävärjätyistä... Ja paksuista langoista, kuutosen pyöröillä syntyy nopeaa jälkeä! :)

  VastaaPoista
 3. Toihan on hyvän näköinen "pikapuseroksi". Kylläpä on nopsaan tahtiin puikot kilisseet, varo vaan ettei savu nouse. ;-) Oliko noita rustika lankoja muun värisinä?

  VastaaPoista
 4. Täytyy vielä kommentoida tuota edittiäsi: sain viime viikolla ihan heureka-elämyksen, kun tajusin, että silmukat voi poimia virkkuukoukulla neuleen läpi niin, että kerä on nurjalla puolella ja siitä sitten koukkii silmukat koukulla oikealle puolelle ja siirtää siitä puikolle. Tosi helppoa saada siistinnäköisesti poimitut silmukat, kun voi itse päättää (ja koko ajan nähdä), mistä kohtaa ne noukkii. Toivottavasti ymmärsit sekavan selitykseni...

  VastaaPoista
 5. Sulle sopii todella hyvin nuo punaiset värit!

  VastaaPoista
 6. Hippulatvippulat, Rustikaa saa "mustankirjavana" (siis vaaleaa ja mustaa) ja sitten muistaakseni harmaana. On kampanjalaatu joten sitä ei ole enää esim. Novitaklubin sivuilla. Kaupoista löytyy kuitenkin vielä.

  Hannaliini, alan epäillä että olet nero! Tuota minä kokeilen...

  Liinu, kiitos! :) Kun on kalpeanvalkea niin on pakko edes vaatteista hakea väriä...

  VastaaPoista
 7. Naisten päivän Moda-tarjous:

  http://www.kuvalehdet.fi/introkampanja.jsp?cid=naistenpaiva1

  Hyvää Naistenpäivää!

  VastaaPoista
 8. Ihana pusero ja hame!Voi miten hyvän löydön teit!:)

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka nopsasti sait puseron valmiiksi. Se on ihana! Ja hame, upea löytö.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, olen itsekin tyytyväinen! Vastaava turkoosi hame jäi vielä kauppaan - mietin olisiko se vielä siellä - sopisi täydellisesti Teddy-puseroni kanssa... ;D

  VastaaPoista